Ελλάδα

Πρώτη κατά 16,5 μονάδες η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό κατάρρευση το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής, η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 16,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα είναι υπό κατάρρευση.


Οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (86,7%) εκτιμούν ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντούν ξεκάθαρα πως δεν πιστεύουν τη νέα υπόσχεση της Κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα. Η ίδια έρευνα δείχνει, επίσης, ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και πολύ χαμηλά ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα.
Τρίτη η Χρυσή Αυγή
Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% και φαίνεται πως αυτά τα τρία κόμματα εξασφαλίζουν την άνετη είσοδό τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα, οριακά εμφανίζονται η Ενωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσύα. Τ


ο Ποτάμι στο 1%. Για την αξιολόγηση και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται, ποσοστό 77,1% πιστεύουν ότι με την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση και τους χειρισμούς της τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα για τη χώρα, ενώ μόλις το 13,7% εκτιμούν ότι θα σηματοδοτήσουν μια νέα πορεία ανάπτυξης της χώρας.
«Χειρότερα»
Οσο για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., το 81,7% των πολιτών πιστεύουν ότι η χώρα πήγε χειρότερα. Αντίστοιχο σχεδόν ποσοστό (86,3%) δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για την πορεία της χώρας στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Τα ηχηρά αρνητικά μηνύματα προς την Κυβέρνηση συνεχίζονται, καθώς 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι η άποψή τους για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι αρνητική, ενώ μόλις το 12,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα είναι αποτελεσματική, για να βγει η χώρα από την κρίση. Αντίστοιχα, ποσοστό 28,4% απαντούν «ναι» σε μια Κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.