Τοπικά

Ένταση στην Επιτροπή Ελέγχου κατά την εγγραφή θεμάτων

Ένταση προκλήθηκε χθες στην Επιτροπή Ελέγχου μεταξύ βουλευτών, την ώρα που τα Μέλη της Επιτροπής αποφάσιζαν σχετικά με την εγγραφή θεμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε μεταξύ των βουλευτών του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη.
Όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία προήδρευε τη στιγμή εκείνη της συνεδρίας, υπήρξε μια εισήγηση για εγγραφή θέματος σε ό,τι αφορά τις δαπάνες της φρουράς πολιτικών προσώπων και πρώην αξιωματούχων του κράτους, εισήγηση η οποία υιοθετήθηκε από όλη την Επιτροπή.


Ακολούθως, σημείωσε, υπήρξε μια δεύτερη εισήγηση από πλευράς ΔΗΣΥ στο να ελεγχθεί το επίδομα που λαμβάνει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών για οδηγό ως αντιστάθμισμα, αφού ο Πρόεδρος του Κινήματος αρνήθηκε να του παραχωρηθεί φρουρά και οδηγός, όπως δικαιούνται όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
«Ναι, δημιουργήθηκε κάποια ένταση τη δεδομένη στιγμή, αλλά βρήκαμε μια λύση συμβιβαστική για όλους, να συζητηθούν και τα δύο θέματα την ίδια μέρα, έτσι ώστε να υπάρξει συμβιβασμός που να ικανοποιεί όλους ευρύτερα», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της η κ. Δημητρίου, του ΔΗΣΥ, είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει την αντίδραση του οποιουδήποτε, πρόσθεσε ωστόσο πως η θέση του ΔΗΣΥ είναι ότι τα θέματα αυτά θα πρέπει να εξεταστούν με πάσα σοβαρότητα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
«Το μόνο που έχω να σημειώσω είναι ότι ο λαϊκισμός, απ' όπου κι αν προέρχεται, δεν ωφελεί», συμπλήρωσε.