Σημερινά

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ

Πανικός - Σύγχυση - Διάσπαση στους κόλπους του ΔΗΚΟ
«ΜΕΤΑ το σκάνδαλο των μαγνητοταινιών της ΠΑΣΥΔΥ - ΠΑΝΙΚΟΣ - ΣΥΓΧΥΣΗ - ΔΙΑΣΠΑΣΗ - ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΚΟ - Προεκτάσεις και στο θέμα του ανασχηματισμού», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 21 Μαρτίου 1982, κάτω από τον οποίο γράφει:
Τεράστιες διαστάσεις προσλαμβάνει το νέο σκάνδαλο με τις μαγνητοταινίες που έχει στα χέρια της η ΠΑΣΥΔΥ και που αποκαλύπτουν, όπως έχει δημοσιευθεί, την ανάμειξη της ηγεσίας του ΔΗΚΟ και πιθανόν του ιδίου του Προέδρου Κυπριανού στη διαδικασία του διορισμού των νέων γενικών διευθυντών.
Μέλος της Επιτροπής Δημοσίας Υπηρεσίας παραδέχθηκε, σύμφωνα με τις μαγνητοταινίες, ενώπιον της ΠΑΣΥΔΥ, ότι το ΔΗΚΟ υπέδειξε ονομαστικά τους Φυλακτού και Χριστοφή σαν τα πρόσωπα τα οποία ο ίδιος ο Κυπριανού επιθυμεί να τοποθετηθούν στις θέσεις των Γενικών Διευθυντών.
Οι διορισμοί Γεν. Διευθυντών
Ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφέρεται στο θέμα της πληρώσεως των θέσεων γενικών διευθυντών στα Υπουργεία Εσωτερικών και Αμύνης και καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση και το Δημοκρατικό Κόμμα υπονομεύουν χάριν μικροπολιτικών συμφερόντων τον θεσμό της ανεξάρτητης Επιτροπής Δημοσίας Υπηρεσίας.
Προσφυγή Αδαμίδη στο Ανώτατο
Νέα προσφυγή εναντίον της Δημοκρατίας καταχώρισε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας κ. Πάνος Αδαμίδης. Με τη νέα προσφυγή του ο κ. Αδαμίδης ζητεί ακύρωση της διαθεσιμότητάς του, που λήφθηκε ύστερα από απόφαση της Ε.Δ.Υ. Ο κ. Αδαμίδης προσβάλλει την απόφαση με την οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σαν κατάφωρα παράνομη και ληφθείσα κάτω από συνθήκες που ισοδυναμούν με κατάχρηση εξουσίας.
Η αγορά «Αίαρμπας»
Αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο επί του θέματος της αγοράς από τις Κυπριακές Αερογραμμές δύο αεροσκαφών τύπου «Αίαρμπας» Α310, σε ορισμένα από τα οποία ο οίκος Κούπερς και Λάιμπραντ εμφανίζεται να τάσσεται κατά της προτεινομένης αγοράς αεροσκαφών τύπου Αίαρμπας, εκπρόσωπος των Κυπριακών Αερογραμμών δήλωσε ότι η αγορά των αεροσκαφών είναι η πιο σωστή και επιβεβλημένη λύση.
Έκπληξη Δικαστή για μετάθεση γυμναστή
Ο Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Τάσος Χατζηαναστασίου εξέφρασε χθες την έκπληξή του για τη μετάθεση του καθηγητή Σωματικής Αγωγής κ. Γεώργιου Μικελλίδη -γνωστού για τη μεγάλη προσφορά του στον κλασσικό αθλητισμό- από την Τεχνική Σχολή Λεμεσού στο Γυμνάσιο της Λεμύθου.


Δεν μπορούμε να στέλλουμε έναν άνθρωπο που πρόσφερε και προσφέρει τόσα στον αθλητισμό μας σε μια γωνιά της υπαίθρου, είπε ο κ. Χατζηαναστασίου κατά τη χθεσινή έναρξη της ακρόασης της προσφυγής του κ. Μικελλίδη, ο οποίος ζητεί ακύρωση της μετάθεσής του. Με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Χατζηαναστασίου δήλωσε ότι η παρουσία του κ. Μικελλίδη είναι πιο απαραίτητη στη Λεμεσό, στον αθλητισμό της οποίας τόσα πολλά πρόσφερε και μπορεί να προσφέρει, παρά στην ύπαιθρο.