Τράπεζες

Ακυρώθηκε εκποίηση ακινήτου

Απόφαση ακύρωσης διαδικασίας εκποίησης διά πλειστηριασμού εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ύστερα από αίτηση/έφεση που καταχωρίσθηκε από την εταιρεία Zavos Royal Hills Ltd.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση διατάγματος παραμερισμού ειδοποίησης που είχε επιδοθεί από την Alpha Bank Cyprus Ltd προς την εταιρεία τον Νοέμβριο του 2016 και αφορά την πώληση ενυπόθηκων ακινήτων σε πλειστηριασμό.
Στην απόφαση αναφέρεται πως «η προώθηση της διαδικασίας πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου από τον ενυπόθηκο δανειστή είναι αυτόνομη και δεν εδράζεται στην ύπαρξη δικαστικής απόφασης για εκποίηση» και πως αντίθετα η θέση του δικαστηρίου είναι ότι «η ύπαρξη δικαστικής απόφασης για την εκποίηση υποθήκης συνιστά κώλυμα στην επιδίωξη από τον ενυπόθηκο δανειστή - εξ αποφάσεως πιστωτή της πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου σύμφωνα με τη διαδικασία του Μέρους VIA».
Σημειώνεται πως η διαδικασία αυτή της «πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου από τον ενυπόθηκο δανειστή είναι αυτόνομη και δεν εδράζεται στην ύπαρξη δικαστικής απόφασης για εκποίηση».
Όπως σημειώνεται, στις 15 Νοεμβρίου και 23 Σεπτεμβρίου 2013 είχε εκδοθεί, ερήμην της εταιρείας, απόφαση υπέρ της Τράπεζας για, μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό, τόκους και έξοδα, ως επίσης και διάταγμα που διέτασσε την πώληση των ενυπόθηκων ακινήτων της εταιρείας. Στις 6 Δεκεμβρίου 2016 η εταιρεία καταχώρισε αίτηση για παραμερισμό τής εναντίον της απόφασης.