Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Καταζητείται Γεωργιανός για την κλοπή χρηματοκιβωτίου

Διάταγμα 6ήμερης κράτησης εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 55χρονης από τη Γεωργία, η οποία συνελήφθη ως ύποπτη για την υπόθεση διάρρηξης και κλοπής χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών χωρίς το πολύτιμο περιεχόμενό του, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ. Για την υπόθεση καταζητείται ο 32χρονος γιος της ύποπτης Αλέξανδρος Μελικίδης.


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, η 55χρονη εργοδοτήθηκε πρόσφατα από το ζεύγος των Ρώσων ιδιοκτητών της πολυτελούς κατοικίας στη Γερμασόγεια και, στο πλαίσιο των εξετάσεων, προέκυψε μαρτυρία εναντίον της, όπως επίσης και για τον 32χρονο, ο οποίος δεν εντοπίστηκε και καταζητείται. Το πρόσωπο αυτό, είπε, απασχόλησε τις Αρχές στο παρελθόν με παρόμοιας φύσεως υποθέσεις, «έχει καταδικασθεί και έχει απελαθεί για σκοπούς δημόσιου συμφέροντος, ωστόσο έχουμε διαπιστώσει ότι πρόσφατα φαίνεται να αφίχθη στη Δημοκρατία μέσω κατεχομένων και καταζητείται».


Σήμερα (χθες) έχουμε δώσει και τη φωτογραφία του στα ΜΜΕ και ζητούμε από τον κόσμο να παράσχει οποιανδήποτε πληροφορία, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή του», είπε ο κ. Σωτηριάδης, σημειώνοντας πως η Αστυνομία κρίνει ως πολύ σοβαρή την υπόθεση και εργάζεται εντατικά για την πλήρη εξιχνίασή της. Υπέδειξε, δε, πως τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη διάρρηξη και μετακίνηση του 300 κιλών χρηματοκιβωτίου είναι περισσότερα, γι’ αυτό οι έρευνες συνεχίζονται για εντοπισμό και άλλων υπόπτων.


«Συλλέγουμε και αξιολογούμε πληροφορίες και, εκεί και όπου υπάρχει αρκετή μαρτυρία, προχωρούμε σε εντάλματα σύλληψης και έρευνας, ενώ έχουμε επίσης εντείνει τις προσπάθειές μας με περιπολίες σε ευάλωτες περιοχές, σε μια προσπάθεια πρόληψης του εγκλήματος των διαρρήξεων και κλοπών», συμπλήρωσε. Η Αστυνομία διερευνά επίσης το ενδεχόμενο εμπλοκής της 55χρονης και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από πολυτελείς κατοικίες, όπου εργαζόταν περιστασιακά ως οικιακή βοηθός.

Υποστηρίξτε τη