Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ

Προειδοποιήσεις Κληρίδη

«ΚΛΗΡΙΔΗΣ προς ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - Ανοικτή επιστολή - προειδοποίηση: - ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΟΔΗΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ "Αιαρμπας" - "Μοιραίες για την εθνική μας οικονομία" - ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 28 Μαρτίου 1982, κάτω από τον οποίο γράφει:

Σε οικονομικές περιπέτειες, που θα αποβούν μοιραίες για την εθνική οικονομία, θα οδηγήσει η παροχή κυβερνητικών εγγυήσεων για την αγορά των δύο αεροσκαφών Αίαρμπας από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Τονίζει τούτο κατηγορηματικά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Γλαύκος Κληρίδης σε ανοικτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κυπριανού και προσθέτει:

«Σας κάνω έκκληση, Κύριε Πρόεδρε, έστω και την δωδεκάτην να αποφύγετε να περιπλέξετε το κράτος στην αχρείαστη οικονομική περιπέτεια των Κυπριακών Αερογραμμών εφ' όσον υπάρχουν ασφαλέστερες υπαλλακτικές λύσεις».

Τέρμα στη διαφήμιση ομολογιών

Την τηλεοπτική διαφήμιση των ομολογιών «Ομολόγησε - Ομολόγησε» απέσυρε η Κεντρική Τράπεζα, ύστερα από την αποκάλυψη του σκανδάλου με την πλαστή ομολογία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η Κεντρική Τράπεζα ειδοποίησε το τμήμα διαφημίσεων του ΡΙΚ όπως μη ξαναπροβληθεί η διαφήμιση με τους δύο ανακριτές και τον τυχερό των ομολογιών των 15 χιλιάδων λιρών.Τις τελευταίες ημέρες η τηλεόραση προβάλλει παλαιότερη διαφήμιση των ομολογιών αποταμιεύσεως.

Στο μεταξύ, μειώθηκαν αισθητά οι πωλήσεις των ομολογιών από τις διάφορες τράπεζες, εξαιτίας της αποκαλύψεως του σκανδάλου της πλαστής ομολογίας.

Η μαγνητοταινία στη διερευνητική

Όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΔΥ, εξουσιοδοτήθηκε η γραμματεία της οργάνωσης να καταθέσει στη διερευνητική επιτροπή που εξετάζει το θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων γενικών διευθυντών του Υπουργείου Εσωτερικών και Αμύνης όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. Όπως γίνεται αντιληπτό, θα κατατεθεί στην επιτροπή και η μαγνητοταινία, την ύπαρξη της οποίας αποκάλυψε η «Σ».

Το ΑΚΕΛ εκβιάζει τον Κυπριανού

Η πρόσφατη καταγγελία των προσπαθειών για τη συνεργασία των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων από το κόμμα (ΠΑΜΕ) του κ. Σοφιανού υπαγορεύθηκε από το ΑΚΕΛ σαν προειδοποίηση και εκφοβισμός προς τον κ. Κυπριανού και το ΔΗΚΟ να δεχθούν τους όρους της Αριστεράς για το μίνιμουμ πρόγραμμα.

Χαρακτηριστικά το εκφραστικό όργανο του ΠΑΜΕ, η «Κυπριακή», εμφανίσθηκε χθες με πρωτοσέλιδους τίτλους υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του συνομιλητή κ. Ιωαννίδη στις προεδρικές, την οποία θεωρεί βέβαιη.

Η σύνθεση της ΕΔΥ

Η σύνθεση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία είχε αποφασίσει τον διορισμό του κ. Νίκου Ζαβρού στη θέση λειτουργού μετανάστευσης και του κ. Χαράλαμπου Χ’’Παναγιώτου στη θέση γενικού διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, ήταν νόμιμη και συνταγματική.Αυτήν την απόφαση εξέδωσε χθες ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μιχαλάκης Τριανταφυλλίδης, σε προδικαστικό θέμα που ήγειραν σε προσφυγές τους ο κ. Ιωάννης Μηλιατός, διοικητικός λειτουργός γ’ τάξης και ο κ. Γεώργιος Χατζηαναστασίου, ανώτερος λειτουργός προγραμματισμού.

Υποστηρίξτε τη