Σημερινά

Η «Σημερινή» πριν από 33 χρόνια

4 παιδιά σε 11 μήνες!
Μέσα σε 11 μήνες απέκτησε τέσσερα χαριτωμένα παιδάκια η οικογένεια του Σ. Α. από την Παλουριώτισσα. Και τούτο διότι χθες, στην κλινική του γιατρού κ. Μαυρίδη, στη Λευκωσία, η 26χρονη Ι. Α., μετά από καισαρική τομή, γέννησε τρία υγιέστατα παιδάκια: Δύο αγοράκια και ένα κοριτσάκι.
Ας σημειωθεί ότι ακόμα ένα αγοράκι, ο Ζαχαρίας, ήρθε στον κόσμο πριν από 11 μήνες. Τα νεογέννητα, που είναι υγιέστατα, γεννήθηκαν χθες το πρωί, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, από τις 6.15 ́ μέχρι τις 6.19 ́. Το βάρος τους είναι 2.170, 2.180 και 2.220 γραμμάρια. Αυτό αναφέρεται στην έκδοση την «Σημερινής» 3 Μαρτίου 1984.
Μια στις 10.000!
«Είναι μία πολύ σπάνια περίπτωση», ανέφερε στη «Σ» ο γυναικολόγος κ. Μαυρίδης, η γέννηση τεσσάρων παιδιών σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και συνέχισε: «Μία φορά στις 10.000 μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα η κ. Αριστείδου έγινε μητέρα 4 παιδιών σε χρόνο ρεκόρ. Πριν από ένδεκα μήνες βρισκόταν πάλι στην κλινική μου όπου έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Στους δύο μήνες από τη γέννησή του, έμεινε πάλι έγκυος και σήμερα χωρίς καμιάν απολύτως θεραπεία συνέβη το απίθανο. Τρεις νέες ψυχές ενώθηκαν στην οικογένειά της, κάνοντάς την έτσι πολύτεκνη».
«Το περίμενα»
Την ευτυχισμένη μητέρα βρήκαμε χθες στο θάλαμο 3 της κλινικής του κ. Μαυρίδη, πνιγμένη στα λουλούδια. Συγγενείς και φίλοι έφθαναν ακατάπαυστα στην κλινική για να συγχαρούν το ζεύγος Αρ. για τα τρίδυμα. Από την εξαντλημένη μητέρα ζητήσαμε λίγο χρόνο για να μας πει πώς νιώθει τώρα που σε διάστημα ένδεκα μηνών ανήκει στην οικογένεια των πολυτέκνων.
Παρόλη την εξάντλησή της από την καισαρική, η ευτυχισμένη μητέρα μάς είπε:
«Το περίμενα, όταν ο γιατρός το διαπίστωσε ότι θα έκανα τρίδυμα από την 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Νιώθω περήφανη και χαρούμενη γιατί τα μωρά μου είναι γερά. Θα αντιμετωπίσουμε ορισμένα προβλήματα, οικονομικά, αλλά και όλα τα άλλα που προκύπτουν από τη φροντίδα τεσσάρων παιδιών ταυτόχρονα, πιστεύω, όμως, ότι θα τα ξεπεράσουμε».
Όπως μας ανέφεραν οι γονείς των τριδύμων, έχουν βρεθεί τα ονόματα για τα δύο παιδιά, που είναι Αριστείδης και Μαρία. Για το τρίτο δεν αποφάσισαν ακόμη. Όσο για τους νονούς, θα το συζητήσουν αργότερα.
Ο πατέρας των παιδιών Σ. Α., 31 χρονών, εργάζεται στα κεραμουργεία Α. Σολομωνίδη και η Ι. Α. είναι αδιόριστη πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας.
Ασαφές σημείωμα για τον Ν. Αγωγό
Σημείωμα του Γενικού Λογιστηρίου, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνει πρόσφατο δημοσίευμα της «Σημερινής» ότι εγκαταλείφθηκε η διαδικασία της ζητήσεως προσφορών για την επίβλεψη του έργου του Νότιου Αγωγού κι ότι αποφασίστηκε το σχετικό συμβόλαιο να δοθεί στον Βρετανικό Οίκο Sir William Halcrow and Partners, που εκπόνησε και τα σχέδια του έργου.
Σύμφωνα με το σημείωμα του Γενικού Λογιστηρίου, τούτο έγινε διότι «η Διεθνής Τράπεζα θεωρεί απαραίτητο τα έργα που δανειοδοτεί να επιβλέπονται από τους ίδιους Συμβούλους Μηχανικούς που εκπονούν τα σχέδια και τις τεχνικές προδιαγραφές».
Ενδιαφερόμενοι κύκλοι, υπόψη των οποίων τέθηκε το σημείωμα του Γεν. Λογιστηρίου, εξέφραζαν έκπληξη και απορία γιατί να ζητηθούν προσφορές για την επίβλεψη του έργου, αφού θεωρείται απαραίτητο από τη Διεθνή Τράπεζα να ανατίθεται η επίβλεψη στους ίδιους Συμβούλους Μηχανικούς που εκτελούν τα σχέδια.