Ο πάντα πρόθυμος, για συνομιλίες, Αναστασιάδης…

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η πρόταση την οποία η Βουλή ενέκρινε για να διδάσκονται τα παιδιά μας για το Ενωτικό Δημοψήφισμα έχει και τα θετικά της. Πρώτον, επιβεβαίωσε ότι το ΔΗΣΑΚΕΛ και στενοί συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ξεφτιλισμένα βαποράκια του Αττίλα, ώστε να αλώσει και την ελληνική παιδεία μας. Δεύτερον, αποκάλυψε σε δικούς μας αιθεροβάμονες το πραγματικό προσωπείο του ιδεωδέστερου Δούρειου Ίππου της κατοχικής Τουρκίας, του Ακιντζί. Τρίτον, οι γελοίες και φτηνές δικαιολογίες του εγκάθετου της κατοχής και η αποχώρησή του επιβεβαιώνουν ότι, αν δεν ήταν το Ενωτικό Δημοψήφισμα, οι Τούρκοι θα επικαλούνταν άλλη κωμική προσχηματική δικαιολογία για να αποχωρήσουν από τις συνομιλίες. Τέταρτον, η Τουρκία όφειλε, μετά τη Γενεύη και το Mont Pellerin, να απαντήσει αν συγκατανεύει σε τερματισμό των εγγυήσεων, σε αποχώρηση του κατοχικού στρατού και των εποίκων, και σε δημιουργία συνθηκών ασφαλείας για τους νόμιμους κατοίκους της νήσου.


Η προσχηματική αποχώρηση του υποτελούς της κατοχής και η εντεύθεν υβριστική, απαξιωτική, προσβλητική και εμετική συμπεριφορά Τούρκων πολιτικών και του εγκάθετου εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού Ελληνισμού, επιβεβαιώνουν ξανά και για εκατομμυριοστή φορά ότι: Οι Τούρκοι δεν θέλουν λύση, η οποία να είναι βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατικών, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Οι Τούρκοι βροντοφωνάζουν καθημερινά προς πολιτικά κωφούς ηγέτες μας ότι απαιτούν λύση τουρκικών προδιαγραφών, με προαπαιτούμενο την κατάλυση και εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως υποκειμένου του Διεθνούς Δικαίου. Οι στόχοι τους κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού Ελληνισμού είναι τόσο ξεκάθαροι, που μόνον ηθελημένα λοβοτομημένοι δεν θα τους κατανοούσαν.


Όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν ότι οι Τούρκοι ευθύνονται για τη διακοπή των συνομιλιών. Η πρόταση για το Ενωτικό Δημοψήφισμα απλώς επιβεβαίωσε ξανά την αδιστακτότητα, την εχθρότητα και τη βαναυσότητα του εγκάθετου της κατοχής, τον οποίο δικοί μας αφελείς ηγέτες υμνούσαν ως τον άνθρωπο της λύσης. Και ο Ι. Κασουλίδης, που αίφνης εκπλήσσεται, δήλωνε πως αν δεν βρούμε λύση με τον Ακιντζί, δεν θα βρούμε λύση. Τώρα, τον χαρακτηρίζει ως... αγνώριστο! Από την άλλη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επιδίδονται σε αχρείαστες και γελοίες γονυκλισίες και παρακλήσεις προς τον εγκάθετο της κατοχής να επιστρέψει στις συνομιλίες. Η ηγεσία του ΔΗΣΥ, ξεπερνώντας κάθε όριο εθελοδουλείας και αναξιοπρέπειας και προσβάλλοντας τον αγωνιστικό κόσμο, κατέθεσε πρόταση στη Βουλή για να αποφασίζει ο εκάστοτε διορισμένος υπουργός Παιδείας τι θα διδάσκονται τα παιδιά μας. Η ενέργεια των τριών βουλευτών του ΔΗΣΥ, κατ’ εντολήν του Αβέρωφ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά πρόσκληση στον Αττίλα να ελέγχει και να αλώσει την παιδεία μας.


Κάθε μέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να παρακαλεί και να εκλιπαρεί τον πράκτορα της τουρκικής κατοχής να επιστρέψει για να συνεχίσουν τις συνομιλίες από εκεί που έμειναν. Και μάλιστα χωρίς όρους! Αυτό και αν είναι ακόμα μία απίστευτη υποχώρηση στην αλαζονεία του υβριστή Ακιντζί. Ο κατά πάντα πρόθυμος Αναστασιάδης δηλώνει ότι, και αύριο ακόμα, είναι έτοιμος να προσέλθει σε συνομιλίες, αρκεί να επιστρέψει ο φίλος του Ακιντζί, Γιατί; Επειδή ακριβώς ο υποτελής και η Τουρκία ευθύνονται, ο Ν. Αναστασιάδης νομιμοποιείται να θέσει συγκεκριμένους όρους για να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες. Ήδη τους έθεσε με τη γνωστή συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο». Πρώτον, ανακάλυψε (!!!) έστω και τώρα ότι ο εγκάθετος Ακιντζί ελέγχεται από την Τουρκία. Δεύτερον, για πρώτη φορά ο Ν. Αναστασιάδης υπέδειξε, ορθά, ότι δεν μπορεί η πλειοψηφούσα ελληνική κοινότητα να υποτάσσεται στη μειοψηφούσα τ/κ κοινότητα.


Το σημαντικότερο: Ο υποτελής και η Τουρκία να αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Κι αφού ο Πρόεδρος μίλησε για ε/κ πλειοψηφία και τ/κ μειοψηφία, αυτά σημαίνουν ότι δεν συζητά ούτε εκ περιτροπής προεδρία ούτε τ/κ βέτο σε όλα, ούτε αριθμητική ισότητα ούτε άλλες παραχωρήσεις στους άπληστους και αδίστακτους Τούρκους. Να το πούμε ξεκάθαρα: Για να επιστρέψει ο Ακιντζί στις συνομιλίες, απαιτεί την πλήρη υποταγή και τον εξευτελισμό του Ν. Αναστασιάδη, της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελλήνων. Ο Πρόεδρος ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να υποστεί τέτοια ντροπή και τέτοιον εξευτελισμό. Συνεπώς, ας τερματίσει... προχτές τις γελοιώδεις εκκλήσεις στον πράκτορα της κατοχής.