Η πανικόβλητη ΑΚΕΛική ρητορική μίσους

Όποιος κάθεται σε πολύ εύθραυστο γυάλινο σπίτι, δεν πετροβολά εκείνο του γείτονα. Το ΑΚΕΛ δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα επτάπηχη εναντίον των Ελλήνων αυτού του τόπου και να αμφισβητεί την ελληνικότητα και την Ιστορία τους. Προπάντων, δεν νομιμοποιείται να... απειλεί με νομικά και άλλα μέτρα όσους διαφωνούν με την πολιτική στοχοθεσία και την κομματική τεχνοτροπία του.



Η Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, είναι ημέρα αίσχους και πένθους. Γι’ αυτό το αίσχος και το πένθος ευθύνεται βαρύτατα η ηγεσία του ΑΚΕΛ - σε αγαστή, θλιβερή συνοδοιπορία με τον άλλοτε εθνικόφρονα ΔΗΣΥ. Όσα ανεπίτρεπτα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον εθνικά επαίσχυντο και πολιτικά αισχρό Νόμο Ακιντζί, που το ΔΗΣΑΚΕΛ υποστήριξε, οφείλονται και σε συμπεριφορές βουλευτών του ΑΚΕΛ. Πολλοί άκουσαν ακατονόμαστες ύβρεις και χαρακτηρισμούς που εκστόμισαν.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, όταν εξήλθε της Βουλής, επιτέθηκε φραστικά και κινήθηκε απειλητικά εναντίον πολιτών που τον αποδοκίμασαν. Το ΑΚΕΛ συνήργησε σε αυτήν την απαράδεκτη εικόνα που όλοι είδαμε στους δέκτες των τηλεοράσεων.



Συνεπώς, να έρχεται εκ των υστέρων ο Α. Κυπριανού και ως... αθώα περιστερά να διατυπώνει απειλές εναντίον κοινοβουλευτικών κομμάτων όπως και εναντίον δημοσιογράφων και πολιτών και να αξιώνει ενεργοποίηση νόμου περί μίσους, ιδού αφόρητη πρόκληση προς τους πολίτες και το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Εμείς απαντούμε στην πρόκληση: Ναι, να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί μίσους, αρχίζοντας από βουλευτές του ΑΚΕΛ! Και πρώτα από τον Γ.Γ. του κόμματος, Α. Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του, την περ. Κυριακή, εξετράπη σε χαρακτηρισμούς και αναφορές μίσους και ρατσιστικών στιγματισμών. Μίλησε για «δήθεν ειδήμονες και θηριοδαμαστές της τουρκικής πολιτικής», και πρόσθεσε: «Όλος ο κόσμος τους περιστρέφεται στα γραφεία τους, στα συμφέροντα που εκπροσωπούν, στις συνδιαλέξεις μεταξύ τους, στα σάπια μυαλά όσων νομίζουν ότι ζούμε ακόμη στο 1950».



Ακολούθως, ο Α. Κυπριανού εξεμάνη: «Ας σταματήσει, επιτέλους, η παλινωδία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, του ΔΗΣΥ και άλλων να δαφνοστεφανώνουν αυτούς που κατέστρεψαν τον τόπο και την ίδια στιγμή να δηλώνουν ότι θέλουν λύση και επανένωση. Να σταματήσουν να χαϊδεύουν το τέρας του νεοφασισμού».

Ποιος συνεργάζεται στενά και αγαστά με όσους (δηλ. τον ΔΗΣΥ) δαφνοστεφανώνουν ή και έχουν στους κόλπους τους πραξικοπηματίες; Η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ποιοι κυβέρνησαν τον τόπο από το 2008 μέχρι το 2013; Το ΑΚΕΛ. Ποιοι συνεργάστηκαν με προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβέρνησαν;



Το ΑΚΕΛ. Απορεί, λοιπόν, κάθε πολίτης που ακόμα διατηρεί σώας τας φρένας ενώπιον της αβυθομέτρητης πολιτικής και κομματικής σχιζοφρένειας (η λέξη ανήκει στον Α. Κυπριανού) του ΑΚΕΛ: Γιατί όταν κυβερνούσε ή όταν συγκυβερνούσε, δεν απαίτησε ή δεν πάταξε το τέρας του εθνικισμού, του σοβινισμού και του φασισμού; Γιατί δεν κινήθηκε ποτέ νομικά και δικαστικά εναντίον όσων θεωρεί ως πραξικοπηματίες και καταστροφείς του τόπου;

Η απάντηση είναι απλή. Διότι πρόκειται για χρήσιμους και πολύτιμους εχθρούς, οι οποίοι διευκολύνουν την ηγεσία του ΑΚΕΛ να ωρύεται για μπαμπούλες ώστε να τρομάζει, να μαντρίζει και να συσπειρώνει τους απλούς ΑΚΕΛικούς. Κυρίως, για να συντηρεί κλίμα αντιπαράθεσης, μίσους, προγραφής, διχόνοιας και σύγκρουσης.



Όποιος δεν είναι ΑΚΕΛικός ή δεν συμφωνεί μαζί τους, είναι φασίστας, εθνικιστής και σοβινιστής. Η πανικόβλητη αντίδραση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ εξηγεί σε ποιο κατάντημα έφτασε αυτό το κόμμα. Ας μην αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους. Βρίσκονται στην αυλή του!