Παίζουν στα ζάρια το μέλλον του Ελληνισμού...

Στο Αιγαίο πολλαπλασιάζονται οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροπλάνα. Στην Αθήνα συνεδρίασε, χθες, το Κεντρικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας για να μελετήσει την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας. Στη Θράκη οι ιμάμηδες μετατρέπουν τα τζαμιά σε πολεμίστρες.



Στην Κύπρο εκδηλώνεται νέα τουρκική εισβολή, με αεροναυτικές ασκήσεις από Κερύνεια μέχρι Πάφο και με περιηγήσεις του «Μπαρμπαρός» μέχρι την Αμμόχωστο. Και ο Ιωάννης Κασουλίδης προτείνει στην Τουρκία σύμφωνο φιλίας Κύπρου-Τουρκίας!



Την ίδια στιγμή, ενώ οι προκλητικές παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία εντείνονται, το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σιωπηλό και αμέτοχο. Δεν έχει εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των τουρκικών επιδρομικών ενεργειών κατά της Ελλάδος, του μοναδικού στηρίγματος της Κύπρου.



Να υποθέσουμε ότι η σιωπή εντάσσεται στην παλαιότερη έκκληση του Προέδρου Αναστασιάδη, όπως αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο από την Ελλάδα; Ή, στο πλαίσιο της ψοφοδεούς πολιτικής, να μην ενοχλείται ο σουλτάνος;

Ενώπιον της γενικής, πλέον, επίθεσης που πραγματοποιεί η Τουρκία σε όλα τα μέτωπα, από τη Θράκη μέχρι το Αιγαίο και την Κύπρο, η Κυβέρνηση περιοδεύει στην Ινδία με τον Πρόεδρο και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο σε αναζήτηση επενδυτών! Και τα εξαπτέρυγά της, τον Δημοκρατικό Συναγερμό και το ΑΚΕΛ, να επιμένουν σε συνέχιση των ήδη κλινικά νεκρών συνομιλιών, προκειμένου να καταδειχθεί, όπως διατείνονται, η τουρκική αδιαλλαξία!



Ούτε βλέπουν, ούτε ακούν, ούτε αντιλαμβάνονται ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ και ο Κυπριανού. Ακόμη δεν αντελήφθησαν, όχι απλώς την τουρκική αδιαλλαξία αλλά την εν εξελίξει τουρκική επεκτατική επιχείρηση. Η πολιτική τύφλωση, κώφωση και άνοιά τους είναι πρωτοφανείς. Και αθεράπευτες.

Ο Πρόεδρος περιοδεύει, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δαπανά τον χρόνο του σε συναντήσεις με ξένους πρεσβευτές, ο Άντρος Κυπριανού έχει διακόψει κάθε επαφή με ελληνοκυπριακά κόμματα και δηλώνει πως οι «προοδευτικοί Τουρκοκύπριοι» είναι οι «φυσιολογικοί σύμμαχοί του». Και βεβαίως, αφού πλέον έχασε κάθε σύμμαχο στην ελληνοκυπριακή πλευρά, είναι φυσικότατο να αναζητεί συμμάχους στα κατεχόμενα.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής του επιμένουν να θεωρούν πως οι συνομιλίες δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο και επιδιώκουν να παρατείνουν τον διάλογο μέχρι τις προεδρικές. Όχι για να λύσουν το Κυπριακό δίκαια και βιώσιμα, αλλά για να προετοιμάσουν το νέο προεκλογικό σλόγκαν: «Το Κυπριακό θέλει τον Πρόεδρό του»...

Όλοι αυτοί, ακόμη κι αν δουν Τούρκους αλεξιπτωτιστές να προσγειώνονται στο Προεδρικό Μέγαρο, θα συνεχίσουν να ζητούν συνέχιση των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού...

Πλήρης παράλυση, πλήρης αδιαφορία, πλήρης άγνοια, πλήρης εφησυχασμός στην πλευρά που διαχειρίζεται το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού. Προφανέστατα έχουν ετοιμάσει το καταφύγιό τους, όταν εκλείψουν και οι τελευταίες προοπτικές της επικίνδυνης πολιτικής τους. Θα επικαλεσθούν το διαχρονικό επιχείρημα όλων των αποτυχημένων.



Φταίει η τουρκική αδιαλλαξία, θα πουν. Ουδέποτε θα παραδεχθούν ότι εξελέγησαν με δέσμευση να κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία και ουδέποτε θα ομολογήσουν ότι με τις πολιτικές τους, τις υποχωρήσεις τους, με την υπάκουη εκτέλεση των εντολών Ακιντζί και με την όλη εγκληματική φιλοσοφία τους κατέστησαν ακόμη πιο αδιάλλακτη την τουρκική αδιαλλαξία. Κατέστησαν πιο αδηφάγο το τουρκικό θηρίο.

Παίζουν μόνοι τους στα ζάρια μίας επικίνδυνης πολιτικής την τύχη του κυπριακού Ελληνισμού. Και ως αμαθείς και πείσμονες εραστές των κομματικών τους πολιτικών, θα οδηγήσουν τον κυπριακό Ελληνισμό σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Ο χρόνος τελειώνει. Η Ιστορία δεν χαρίζει και δεν χαρίζεται. Τιμωρεί και εκδικείται όσους δεν τη λαμβάνουν υπόψη στον καθορισμό των πολιτικών τους...