Υπό έλεγχον είχαν τεθεί χθες το απόγευμα οι δύο πυρκαγιές που μαίνονταν από το μεσημέρι σε περιοχές του Μαζωτού και του Κόρνου της επαρχίας Λάρνακας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά στον Μαζωτό τέθηκε υπό έλεγχον γύρω στις τρεις το μεσημέρι, δύο περίπου ώρες μετά την εκδήλωσή της.
Η πυρκαγιά κατέκαψε τρία εκτάρια με σπαρτά, πάλες και ελαιόδεντρα, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν δύο αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας, πέντε γεωργικοί ελκυστήρες και δύο εκσκαφείς. Η δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ξυλιάς στον Κόρνο τέθηκε υπό έλεγχον γύρω στις 14:30 το μεσημέρι.
Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναφέρεται ότι «η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.50 χθες το μεσημέρι στην περιοχή Ξυλιάς στον Κόρνο. Η πυρκαγιά, που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο το κρατικό Δάσος Ξυλιάς, τέθηκε υπό έλεγχον στις 14:30, αφού έκαψε τέσσερα δεκάρια ιδιωτικής και χαλίτικης γης καλυμμένα με πεύκα και άγρια βλάστηση».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ασχολήθηκαν συνολικά 50 άνδρες του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς με 15 πυροσβεστικά οχήματα και το ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τυχόν αναζωπύρωση, ενώ τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται».