ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Παρασκευή 19 Μάι 2017
«Η Λάρνακα του Πουρίνου»
Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Η Λάρνακα του Πουρίνου», του Γιατρού Σωκράτη Αντωνιάδη, πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέα Βύρας, τον οποίο διάβασε ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας, Ιάσων Ιασωνίδης, ανέφερε ότι μέσα από μια πορεία συστηματικής και πειθαρχημένης δουλειάς, ως βέρος Λαρνακέας, επικεντρώνει την έρευνά του, γύρω από θέματα της Λάρνακας. «Το βιβλίο που σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε στα χέρια μας, αποτελεί το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του.
Πέραν αυτού όμως και χρησιμοποιώντας τη δική του φράση "το γράψιμο είναι ευλογία", δίνει το έναυσμα στον καθένα από εμάς, να αρχίσει τη δική του προσωπική αναζήτηση σε αυτά που αγαπά και τον ενδιαφέρουν, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την κιβωτό της γνώσης του. Εξάλλου ο Σωκράτης Αντωνιάδης ό,τι κάνει, το κάνει από την αγάπη του για τον τόπο και την ιστορία, ιδιαίτερα για την πόλη μας, τη Λάρνακα, η οποία και τον εμπνέει. Στο βιβλίο αυτό μιλά για ένα χαρακτήρα, προσωπικότητα, θα έλεγα, της δεκαετίας του '30 έως τις αρχές του '70. Πρόκειται για τον Χριστάκη Κτωρίδη, γνωστό ως Πουρίνο, γέννημα θρέμμα της πόλης της Λάρνακας.
Μέσα από τις ιστορίες του Πουρίνου και την πένα του Σωκράτη, δεν μαθαίνουμε μόνο χρήσιμα στοιχεία της εποχής, αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε σε μεγάλο βαθμό την ιστορία της πόλης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Σωκράτης Αντωνιάδης, με επιμονή και συστηματική προσπάθεια, κατόρθωσε και συγκέντρωσε, από έγκυρες πηγές τις ιστορίες αυτές, παρουσιάζοντάς μας καταστάσεις και συνθήκες της εποχής. Ο Δήμος Λάρνακας θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια για πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας, ενθαρρύνοντας κάθε μορφή τέχνης. Στόχος μας, ήταν και θα είναι πάντοτε η διαφύλαξη και προώθηση του πολιτισμού», ανέφερε. Κείμενα από το βιβλίο διάβασε ο εκπαιδευτικός, Κυριάκος Τηλεμάχου. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Λούης Περεντός και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας.
Εγκαίνια Κέντρου Ενηλίκων Δήμου Δερύνειας
Τελέστηκαν από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκο Κουγιάλη, τα εγκαίνια του Κέντρου Ενηλίκων Δήμου Δερύνειας, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Αμφιθέατρο και το Μνημείο Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων Δερυνειωτών της τουρκικής εισβολής του 1974. Το έργο έχει συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Δερύνειας. Το υπερσύγχρονο περιφερειακό κτήριο περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστικής, βιβλιοθήκη, καφετερία, αίθουσα ύπνου, ιατρείο και υπόγειο χώρο στάθμευσης. Οι ενήλικες της Δερύνειας και της επαρχίας Αμμοχώστου θα μπορούν να αθλούνται, να ψυχαγωγούνται καθημερινά και να συναναστρέφονται με φίλους σε ένα φιλικό προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας περιβάλλον.
«Εθνική Φρουρά: Από τα πέτρινα χρόνια στο σήμερα»
Την Τρίτη, 16 Μαΐου, η Ακαδημία Στρατηγικών Αναλύσεων (ΑΣΑ) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας - Σπίτι της Κύπρου πραγματοποίησαν στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, την παρουσίαση του βιβλίου «Εθνική Φρουρά. Από τα πέτρινα χρόνια στο σήμερα», του Υποστράτηγου ε.α της Εθνικής Φρουράς Παύλου Ιεροδιακόνου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο συντονιστής της εκδήλωσης Νίκος Παπαναστασόπουλος, Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής και Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος παρουσίασε τους πιο σημαντικούς σταθμούς της διαδρομής του συγγραφέα και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκο Κενεβέζο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας, Γιώργος Συλλούρης, όπως επίσης κι ο Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΦ Αθανάσιος Νικολοδήμος. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Ανδρέας Πενταράς, Αντιστράτηγος ε.α., τ. Δκτής Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, τ. Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ έγινε κι αντιφώνηση από τον συγγραφέα.
Τιμή στη Μαρούλα Βιολάρη-Ιακωβίδου
Ο Κλάδος Βετεράνων Δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Κύπρου σάς προσκαλεί σε εκδήλωση προς τιμήν της πρώτης Κυπρίας Δημοσιογράφου Μαρούλας Βιολάρη- Ιακωβίδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 30 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στη Δημοσιογραφική Εστία και θα τελεί υπό την αιγίδα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης ο Μιχάλης Μαραθεύτης, Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ και ο Γιώργος Φράγκος, Πρόεδρος της ΕΣΚ. Εισαγωγική ομιλία θα κάμει ο Παναγιώτης Παπαδημήτρης, Πρόεδρος του Κλάδου Βετεράνων της ΕΣΚ. Για το έργο και την προσφορά της τιμωμένης θα ομιλήσει ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέτρος Παπαπολυβίου. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από την τιμώμενη. Διάρκεια εκδήλωσης 45 λεπτά.
Λειτουργίες-Κηρύγματα διημέρου
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αύριο Κυριακή, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.
Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, αύριο Κυριακή, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, όπου θα προστεί και του μνημοσύνου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας, σήμερα Σάββατο, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Τόχνη.
Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, αύριο Κυριακή, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.
Ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος, αύριο Κυριακή, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα Χρυσοχούς.
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, σήμερα Σάββατο, θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.
Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου Τυχικός, σήμερα Σάββατο, θα προστεί του εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ακουρσό. Αύριο Κυριακή, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λεμώνα.
Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην κοινότητα Τόχνη, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα τελεσθεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός σήμερα Σάββατο, 20 Μαΐου, στις 6:30 μ.μ. χοροστατούντος του Μητροπολίτου Τριμυθούντος Βαρνάβα. Θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας των Αγίων. Αύριο Κυριακή, στις 6.30 το πρωί, θα τελεστεί πανηγυρική θεια λειτουργία. Το απόγευμα της Κυριακής, στις 6:30 μ.μ., θα τελεσθεί εσπερινός, ο παρακλητικός κανόνας και οι χαιρετισμοί προς τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης. Ο ναός θα είναι ανοικτός από το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ προς προσκύνηση.
Εισφορές στον ΠΑΣΥΚΑΦ Λάρνακας
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) στη Λάρνακα ανακοινώνει τις πιο κάτω εισφορές, που έγιναν εις μνήμην του Κωνσταντίνου Παναγιώτου, και ευχαριστεί θερμά τους δωρητές.
Ποσό €50: Πάμπος & Δήμητρα Παναγιώτου
Ανά €20: Αρτέμης Παναγιώτου, Μαρούλα & Κώστας (Λευκωσία), Νίκος Παναγιώτου, Δώρος Χαραλάμπους, Αντώνης & Φανούλα Χειμωνίδη.
Ανά €10: Μιχάλης Στυλιανού, Γιαννάκης & Στέλλα Ιωάννου, Νόρμα Χαριδήμου, Σούλλα & Πάμπος Χαραλάμπους, Πανίκος & Κατερίνα Χ ́ ́Χαμπή, Λευτέρης Χειμωνίδης, Λουΐζα Owen, Χριστίνα Κόκκινου, Θεόδωρος Χαριδήμου, Γιώργος & Ευτυχία Γεωργίου, Χαρούλα Αριστείδου, Παναγιώτα Γεωργίου, Τερεζόπουλος Λούκας, Ιωάννης Κουτσούδης, Ανδρέας Χαραλάμπους (Λάρνακα), Πέπα Λυκούργου, Γιαννάκης Ελισσαίου Παντελή, Μάριος Ελισσαίου Παντελή, Μάριος Σκλάβος, Χαράλαμπος Θεοχάρους, Μιχάλης Κουτσούδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Ελένη Χρυσοστόμου, Μαρούλα Κάπελλου, Παρασκευάς Γεωργίου, Κωνσταντία Χριστοδουλίδου, Χρυσοβαλάντης Δρουσιώτης, Νίκη Ανδρέου (Περβόλια), Οικ. Σταύρου Νεοφύτου, Λούης Δημητρίου, Νίκος Μιχαήλ (Αστυνομικός Κίτι).
Ανά €5: Ανδρέας Χ ́ ́Αντωνή, Σταύρος & Λίζα Σταύρου, Γεώργιος Αχιλλέως.
Πρόγραμμα αιμοδοσιών σε Λευκωσία και Αμμόχωστο
Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας:
Επαρχία Λευκωσίας: Δευτέρα, 22/05/17 - Δήμος Αγίου Δομετίου (Δημαρχείο Αγίου Δομετίου, 6.30 μ.μ.), Τρίτη, 23/05/17 - Δήμος Λακατάμειας (Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας Γ - Αγίου Γεωργίου, 5.30 μ.μ.), Πέμπτη, 25/05/17 - Ενορία Αποστόλου Βαρνάβα Δασούπολης (Αίθουσα εκκλησίας Αποστόλου Βαρνάβα, 7.00 μ.μ.), Παρασκευή, 26/05/17 - Σωματείο Ορφέας Λευκωσίας (Αθλητικό Σωματείο Ορφέας Λευκωσίας, 7.00 μ.μ.) και Σάββατο, 27/05/17 - Πρατήριο Motorway (Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 14, 10.30 π.μ.).
Επαρχία Αμμοχώστου: Δευτέρα, 22/05/17 - Ξενοδοχείο Napa Plaza (14:00-17:00) και Πέμπτη, 25/05/17 - Κοινότητα Αυγόρου (19:00).
Η Βάσα Κοιλανίου τιμά τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο
Η κοινότητα Βάσας (Κοιλανίου) διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν του αείμνηστου Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ιστορικού-ερευνητή, το Σάββατο, 27 Μαΐου. Ειδικότερα, στις 10.00 π.μ. θα τελεστεί στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Θρησκευτικό Μνημόσυνο, θα ακολουθήσει ονοματοδοσία πλατείας προς τιμήν του και εν συνεχεία φιλολογικό μνημόσυνο στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 25942634, 99658058, 99477224 και 99360561.
Ανακομιδή λειψάνων Αγίου Θεράποντος
Με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Θεράποντος την Παρασκευή, 26 Μαΐου, στις 6:30 μ.μ., θα τελεσθεί στην ομώνυμη κοινότητα Λεμεσού πανηγυρικός εσπερινός και την επομένη, Σάββατο, 27 Μαΐου Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ανακομιδή λειψάνων Αγίου Νικολάου
Ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών ανακοινώνει ότι η προγραμματισμένη αγρυπνία για χθες Παρασκευή, 19 Μαΐου, για την εορτή της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου θα τελεσθεί την Παρασκευή, 26 Μαΐου, στις 7:45 μ.μ. προϊσταμένου του Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου. Από την Παρασκευή, 26 Μαΐου στις 6 μ.μ. μέχρι και την Κυριακή, 28 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, θα εκτίθεται στον ναό προς προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου.
Αγρυπνίες
Με την ευκαιρία της απόδοσης του Πάσχα θα τελεστούν ιερές αγρυπνίες την Τρίτη, 23 Μαΐου, στις 8:00 το βράδυ, στον ιερό ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καπαδόκου, στις 9:00 μ.μ., στους ιερούς ναούς Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη, Αγίου Ελευθερίου και Αγίου Σπυρίδωνος και στις 9:30 μ.μ. στο παρεκκλήσιο Αγίου Μάμαντος, που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Αντωνίου.
*Με την ευκαιρία της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου την Τετάρτη, 24 Μαΐου, θα τελεσθούν Αγρυπνίες στον ιερό ναό Προφήτου Ηλιού Ποταμού Γερμασόγειας στις 8:30 μ.μ. και στον προσκυνηματικό ιερό ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστωρος στις 8:45 το βράδυ.
Ανοικτή συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας
Συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, με κατοίκους της περιοχής Καμάρων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Μαΐου, από τις 4.00 - 6.00 μ.μ., στο καφενείο «Καμάρες», στην οδό Βουκεφαλίας για συζήτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν την περιοχή.
Τελική εορτή
Το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λεμεσού ανακοινώνει ότι η Τελική του Εορτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 30 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ., στο Θέατρο Λανιτείου Λυκείου.
«Κυπραίων Σαρβάιβορ»
Την Κωμωδία «Κυπραίων Σαρβαϊβορ» του Γιώργου Τσιάκκα θα παρουσιάσει το Θέατρο ΛΕΞΗ την Τετάρτη, 24 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσιάκκας. Είσοδος €17 & €12 (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι).
Δείπνο αγάπης
Δείπνο αγάπης διοργανώνει η ενορία Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη την Πέμπτη, 1η Ιουνίου, στις 7:30 το βράδυ, στην αίθουσα του ναού με ομιλητή τον Επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο. Τιμή εισόδου 13 ευρώ το άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων αποτείνεστε στα τηλέφωνα 25324314, 99640910 και 99491920.
Παράδοση αναλογικού και διπλής όψεως ρολογιού
ΤΟ Inner Wheel Club of Limassol διοργανώνει τελετή την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ., στην Πλατεία του Κάστρου, για την παράδοση στην πόλη της Λεμεσού ενός αναλογικού και διπλής όψεως ρολογιού, το οποίο θα τοποθετηθεί στην είσοδο του Μεσαιωνικού Κάστρου. Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη.
«Μοναδικές Νεανικές Φωνές»
Τη μουσική εκδήλωση «Μοναδικές Νεανικές Φωνές» με κλασικά, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια διοργανώνει το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου την Τρίτη, 23 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Συμμετέχουν Δήμητρα Πλεγχίδου και Edgar Evoyan (τραγούδι), Zara Barkhoudarian (πιάνο). Είσοδος €10.
Δημόσια Συζήτηση
Δημόσια συζήτηση με θέμα: «Μύθοι και Πραγματικότητες της Επιδιωκόμενης Λύσης, Κάλεσμα σε Εγρήγορση», διοργανώνει η Κίνηση για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας την Τρίτη, 23 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας. Ομιλητές: Δρ Χρίστος Κληρίδης, Νομικός και Δρ Άρης Πετάσης, Ειδικός επί θεμάτων στρατηγικής. Για περισσότερες πληροφορίες: 99889022.
Παρουσίαση έρευνας
Το ΕΚΙΦ και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο διοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα, 22 Μαΐου και ώρα 6.30 μ.μ., στα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου (Αγία Παρασκευή), όπου θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της έρευνας του Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ): «Η έμφυλη διάσταση της ανεργίας: Απόψεις και στάσεις των νέων».
Ποίηση και Αρχαιολογία
Ο Σύνδεσμος «Φίλοι του Κυπριακού Μουσείου» Κλάδος Λεμεσού και το Τμήμα Αρχαιοτήτων διοργανώνουν Ποιητική Βραδιά με θέμα «Ποίηση και Αρχαιολογία», κατά την διάρκεια της οποίας Κύπριοι ποιητές θα απαγγείλουν ποιήματα με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη, 24 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού.
Παρουσίαση βιβλίων
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας παρουσιάζει τα βιβλία του Ανδρέα Λευτέρη «Λουκιανός, Βίων πράσις-Φιλόσοφοι για πούλημα, Εισαγωγή, Νεοελληνική απόδοση, Ερμηνευτικές σημειώσεις», «Λατινικές λέξεις στην Αγγλική και Λατινικές λέξεις, φράσεις και ρητά που επιβιώνουν διεθνώς» και «Ο συμπαντοσυλλέκτης». Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη, 25 Μαΐου, στις 8.00 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας.
«Κυπριακό: "Χαμένες" και Χαμένες Ευκαιρίες»
O Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου και η Επαρχιακή Επιτροπή ΕΔΕΚ Λεμεσού παρουσιάζουν το βιβλίο του πρώτου «Κυπριακό: "Χαμένες" και Χαμένες Ευκαιρίες». Χαιρετισμοί: Δρ Ανδρέας Αναγιωτός - Πρύτανης ΤΕΠΑΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος - Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ. Ομιλητές: Γιώργος Κολοκασίδης, Δικηγόρος, πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΚΟ, Δρ Γιώργος Κέντας, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων. Συντονισμός: Δημήτρης Σούγλης, Δημοσιογράφος. Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη, 23 Μαΐου, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος ΤΕΠΑΚ.
«Η αρρώστια του Χαράλαμπου»
Η ερανική επιτροπή ανεγέρσεως του ιερού ναού Παναγίας Ελεούσης Πανιώτη Γερμασόγειας παρουσιάζει τη φιλανθρωπική θεατρική παράσταση της Λούλας Γεωργιάδου «Η αρρώστια του Χαράλαμπου», την Τετάρτη, 31 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Την παράσταση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα χαιρετίσει ο Διευθυντής της Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Σταύρος Ολύμπιος. Τιμή εισόδου 5 ευρώ το άτομο. Εισιτήρια θα διατίθενται και στην είσοδο της εκδήλωσης.
«Πέραν του τόπου»
Στο πλαίσιο της τρέχουσας έκθεσης «Where are you going young man, handsome like a legend», στο Point Centre for Contemporary Art, ο Στέλιος Καλλινίκου και ο Σωφρόνης Σωφρονίου συνομιλούν για ζητήματα «Πέραν του τόπου», την Παρασκευή, 26 Μαΐου, στις 7:30 μ.μ. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα. Θα ακολουθήσει πάρτι με μουσική στον κήπο. Στα decks ο Σωφρόνης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουνίου 2017. Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή: 10:00-17:00, Σάββατο: 11:00-15:00. Σημειώνεται πως μπορείτε να επισκεφθείτε το Point εκτός των ωρών λειτουργίας με ραντεβού.