Ειδήσεις

Στις 3-5 Ιουνίου η Γιορτή του Κατακλυσμού στη Λεμεσό

Η ΓΙΟΡΤΗ του Κατακλυσμού στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουνίου 2017, στον ανατολικό Χώρο Στάθμευσης του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου στον Μόλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού. Για τους σκοπούς της γιορτής, ο πιο πάνω χώρος θα παραμείνει κλειστός από την Πέμπτη 1η Ioυνίου μέχρι και την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.

Ο Δήμος προτρέπει τους οδηγούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τον εν λόγω χώρο στάθμευσης καθώς και οι επισκέπτες της γιορτής όπως χρησιμοποιούν τους άλλους χώρους στάθμευσης της παραλιακής οδού, καθώς και τους χώρους στάθμευσης του Φοιτίδειου Αθλητικού Κέντρου Γ.Σ.Ο., της οδού Πάνου Σολομωνίδη, έναντι Πολιτιστικού Κέντρου Π. Σολομωνίδη και του Εναερίου.



Σημειώνει, τέλος, ότι το κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δωρεάν μεταφορά με το σύστημα «Park and Ride», το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί στην πόλη της Λεμεσού από τις 14 Απριλίου 2017, για να μεταβούν στον χώρο της Γιορτής παίρνοντας το λεωφορείο Αρ. 30 από τις στάσεις Εναερίου (Οδός 28ης Οκτωβρίου) και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Οδός Φραγκλίνου Ρούσβελτ).

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται τουρίστας

ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας Ρώσος τουρίστας, ηλικίας 30 χρονών, ο οποίος έπεσε από τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην περιοχή Ορόκλινης.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 21.35 προχθές βράδυ λήφθηκε πληροφορία από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ότι τουρίστας που διέμενε σε παραλιακό ξενοδοχείο στην περιοχή Ορόκλινης έπεσε από τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης επισκέφθηκαν τη σκηνή. Ο τραυματίας ήδη μεταφερόταν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διεφάνη ότι ο τουρίστας έφτασε προχθές το πρωί στην Κύπρο για διακοπές και θα διέμενε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο μέχρι τις 25 του μήνα.

Γύρω στις 21.30 στο ξενοδοχείο ακούστηκε ένας δυνατός κτύπος και ύστερα από έρευνες ο 30χρονος εντοπίστηκε στο έδαφος στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, σε διάδρομο που οδηγεί στην πισίνα, σύμφωνα με την Αστυνομία. Σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό που εξασφαλίστηκε, το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όταν σε κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν στο δωμάτιό του, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε στο έδαφος από τον δεύτερο όροφο.

Εκ πρώτης όψεως έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια από την Αστυνομία. Από τις εξετάσεις των επί καθήκοντι ιατρών του Νοσοκομείου Λάρνακας, ο 30χρονος φέρει πολλαπλά τραύματα αυχένα, πνευμονοθώρακα, σπονδύλου και λεκάνης, και οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σοβαρή.

Ο ΥΠΠ συμμετέχει στο Συμβούλιο Παιδείας

ΓΙΑ ΤΙΣ Βρυξέλλες αναχώρησε χθες ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, όπου θα συμμετάσχει στην 3541η Σύνοδο του Συμβουλίου Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού της ΕΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η οικοδόμηση του μέλλοντος της Ευρώπης, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των εκπαιδευτικών συστημάτων, ώστε να παρέχουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση για όλους, οι στρατηγικές προοπτικές για ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της νεολαίας και το πρόγραμμα εργασίας για τον Αθλητισμό, αποτελούν μερικά από τα θέματα που θα τύχουν συζήτησης στο Συμβούλιο.