Ειδήσεις

Μήνυμα Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο εγχείρημα της εφημερίδας.



Η «Σημερινή» αξίζει σεβασμού, επειδή λαμβάνει θέση απέναντι στα γεγονότα και, είτε διαφωνεί κάποιος είτε συμφωνεί μαζί της, τουλάχιστον εκτιμά το γεγονός ότι τη διατυπώνει με παρρησία.



Ο Τύπος είναι δύναμη. Μπορεί να αποτυπώνει απλώς τα κατά καιρούς γεγονότα, αλλά και με την πένα του έχει τη δύναμη να διαμορφώνει απόψεις και αντιλήψεις. Γι' αυτούς τους λόγους είναι σημαντικό μια εφημερίδα να δίνει τη δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να προβληματίζεται, να συμμετέχει στα κοινά και να οδηγεί την κοινωνία μπροστά.



Η έντυπη ενημέρωση διέρχεται σήμερα σοβαρή, ίσως και υπαρξιακή κρίση, η οποία απορρέει από το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον αλλά και από τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Γνωρίζουμε ότι το να κρατηθεί ζωντανή και ποιοτική μια εφημερίδα, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, απαιτεί θυσίες, αφοσίωση και προσήλωση στην αποστολή της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι που ασκούν το λειτούργημα με ακεραιότητα και υπευθυνότητα, παρόλες τις δυσκολίες, είναι άξιοι συγχαρητηρίων.



Η «Σημερινή» φιλοξενεί καθημερινά τους προβληματισμούς, την αγωνία και τις απόψεις αρκετών για το κορυφαίο πρόβλημα του τόπου μας, το Κυπριακό. Είμαι βέβαιος ότι όλοι συμφωνούμε πως η αντίσταση, το αίμα και οι θυσίες των ηρώων του τόπου περιμένουν τη δικαίωσή τους. Περιμένουν την ειρήνη και την επανένωση. Περιμένουν τη μέρα που Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, σε συνθήκες ειρήνης και στην επανενωμένη Κύπρο, θα κτίζουν μαζί το δικό τους, το κοινό τους αύριο.



Μακάρι όλοι μας, η πολιτική ηγεσία, τα ΜΜΕ, η Πολιτεία, η κοινωνία ολόκληρη, ο καθένας από το δικό του μετερίζι να υπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε αυτό το χρέος: να ζήσουν οι επόμενες γενιές σε Κύπρο ελεύθερη και ειρηνική.