Αθλητικά Διεθνή

ΑΤΖΕΝΤΑ...οι αγώνες της βδομάδας

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/6
Συνέχεια στην τελική φάση του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας στην Ελλάδα, με τον τρίτο αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό Π. και Παναθηναϊκό.
ΤΡΙΤΗ 6/6
Αρχίζει προετοιμασία η ΑΕΛ, αφού, ως γνωστόν, οι «κίτρινοι» θα αγωνιστούν στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στις 27 ή 28 Ιουνίου.
ΠΕΜΠΤΗ 8/6
Η ΑΕΚ αρχίζει την προετοιμασία της ενόψει της νέας περιόδου. Οι Λαρνακείς, ως γνωστόν, θα αγωνιστούν στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στις 27 ή 28 Ιουνίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/6
Προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ανδόρα-Ουγγαρία, Λευκορωσία-Βουλγαρία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα, Εσθονία-Βέλγιο, Ν. Φαρόε-Ελβετία, Γιβραλτάρ-Κύπρος, Λετονία-Πορτογαλία, Ολλανδία-Λουξεμβούργο, Σουηδία-Γαλλία.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/6
Προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Καζακστάν-Δανία, Σκοτία-Αγγλία, Σλοβενία-Μάλτα, Γερμανία-Σαν Μαρίνο, Λιθουανία-Σλοβακία, Μαυροβούνιο-Αρμενία, Νορβηγία-Τσεχία, Πολωνία-Ρουμανία.
Τρελά λεφτά
Ανέκαθεν το παιχνίδι που έδινε το τρίτο εισιτήριο μέσω των πλέι-οφς στην Πρέμιερ Λιγκ είχε την ταμπέλα του «πλουσιότερου ποδοσφαιρικού αγώνα», ωστόσο τα κέρδη που θα επέλθουν φέτος στη Χάντερσφιλντ, που εξασφάλισε την άνοδο, δεν έχουν σχέση με το παρελθόν! Τα 170 εκατομμύρια λίρες, στη λογική της ενίσχυσης της κάθε «νεοφώτιστης» ομάδας με σκοπό να εμφανιστεί εκείνη όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται στην πρόκληση της Πρέμιερ Λιγκ, μπορούν να φτάσουν τα 290, σε περίπτωση που αυτή εξασφαλίσει και την παραμονή της στην κατηγορία την αμέσως επόμενη χρονιά.


Ακόμα και στην περίπτωση πάντως που υποβιβαστεί με τη μία, τα έξτρα χρήματα που θα αποκομίσει δεν είναι λίγα: 95 εκ. λίρες, σε περίπτωση που υποβιβαστεί από την κατηγορία, αλλά και άλλα 75, σε περίπτωση που υποβιβαστεί την περίοδο 2019/2020, σε βάθος ουσιαστικά διετίας.


Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις άλλες δυο ομάδες που «ανέβηκαν» απευθείας φέτος, τη Νιούκασλ και την Μπράιτον. Σε βάθος δεκαετίας, πάντως, οι νεοφώτιστες ομάδες φαίνεται πως τα καταφέρνουν αρκετά καλά, τουλάχιστον στην πρώτη τους χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, όπως συνέβη για παράδειγμα φέτος με την Μπέρνλι ή πέρυσι με την Μπόρνμουθ. Από τις συνολικά 30 ομάδες, οι 18 εξ αυτών κατάφεραν να «επιβιώσουν» στη μάχη της παραμονής, το 60% δηλαδή των περιπτώσεων.
Αστειεύεται ο Τότι


«Συνεχίζω, δεν ξέρω πού, αλλά συνεχίζω» . Αστειεύεται ή το λέει σοβαρά; Ο Φραντσέσκο Τότι, μετά τον αποχαιρετισμό με δάκρυα στο Olimpico, προκάλεσε συζητήσεις στην ποδοσφαιρική Ιταλία. Στη διάρκεια πάρτι με τους φίλους και τους στενούς συγγενείς, ο πρώην -πλέον- αρχηγός της Ρόμα θέλησε να αστειευτεί:


«Η επιστολή δεν έχει ακόμη τελειώσει, λείπει ένα σημείο, συνεχίζει λέγοντας ότι θα συνεχίσω». Ο τόνος του δείχνει ότι αστειεύεται, αλλά αμέσως μετά σοβαρεύει και προσθέτει: «Θα συνεχίσω, θα συνεχίσω, αλλά δεν ξέρω πού».