Αθλητικά Διεθνή

Οι παίκτες που άλλαξαν το ΝΒΑ

ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΪΝ ΚΑΙ Ο' ΝΙΛ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ. ΤΖΟΡΝΤΑΝ, ΜΑΤΖΙΚ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Το φετινό draft ολοκληρώθηκε και, για άλλη μία φορά, οι ομάδες πόνταραν περισσότερο σε περιφερειακούς. Το μπάσκετ στις ΗΠΑ και όχι μόνο έχει αλλάξει, οι πάλαι ποτέ κυρίαρχοι ψηλοί έχουν δευτερεύοντες ρόλους, η κυριαρχία του small ball (με σχετικά κοντούς πάουερ φόργουορντ και σέντερ στη ρακέτα) είναι γεγονός. Μιλώντας περί ψηλών, είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελευταίος γίγας-σταρ ήταν ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο οποίος εδώ και μία τετραετία αξιοποιείται σαν παίκτης ανταλλαγών, ενώ θα φανεί πού θα φτάσει το προπέρσινο νο1 του ντραφτ, ο σέντερ Τσαρλς Άντονι Τάουνς.


Γενικά είμαστε στην εποχή των γκαρντ και των ευέλικτων σμολ φόργουορντ. Είναι η τελευταία μεγάλη αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού του ΝΒΑ και είναι αποτέλεσμα της παρουσίας ενός... ψηλού. Οι κανόνες και κυρίως το αγωνιστικό στυλ, αλλά και το προφίλ άλλαξαν πολλές φορές. Και δεν ήταν λίγες οι φορές που συγκεκριμένοι παίκτες... έβαλαν το χεράκι τους για τις αλλαγές. Ιδού οι κυριότεροι:
Ουίλτ Τσάμπερλεϊν
Ο γίγαντας, που στη δεκαετία του '60 έβαζε 50 πόντους για πλάκα (έφτασε και τους 100 σε ένα παιχνίδι), ήταν ασυναγώνιστος κάτω από το καλάθι. Με τα 218 εκατοστά μπόι εκείνη την εποχή ήταν γίγας με τα όλα του.


Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...