Παραπολιτικά

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

ΑΘΩΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ:
ΕΥΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΟΤΣΑΣ:
ΕΧΕΙ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:
ΨΑΧΝΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ
Στη Γερμανία κόμμα αλλάζεις, ομάδα όχι
Πόσο πιστός μπορεί να είναι ένας οπαδός στην ομάδα του; Στη Γερμανία αποφάσισαν να το τεστάρουν. Και βρήκαν τρεις υποψηφίους. Τους προσέγγισαν δύο «ατζέντηδες», χωρίς οι οπαδοί να το γνωρίζουν, και τους προσέφεραν από αυτοκίνητα μέχρι 200.000 ευρώ σε μετρητά, για να αλλάξουν ομάδα και να υποστηρίξουν τον μισητό αντίπαλο! Ένας οπαδός της Γκλάντμπαχ θα έπρεπε να υποστηρίξει την Κολωνία, ένας της Μπάγερν την Ντόρτμουντ και ένας της Ντόρτμουντ τη Σάλκε. Και, παρά τα «δώρα», κανένας δεν... αλλαξοπίστησε! Στην Κύπρο, απλώς αλλάζεις πόλη διαμονής, βάζεις υποψηφιότητα για βουλευτής και από ΑΠΟΕΛίστας από κούνια, γίνεσαι και «σήκωσέ το στον Εναέριο, Απολλωνάρα μου». Καλή μέρα, Άθω Αντωνιάδη.
Ο Ουκρανός Βέργας
Να δεσμεύσει ποσό ύψους 820 εκατομμυρίων δολαρίων από τα περιουσιακά στοιχεία του πλουσιότερου άνδρα στην Ουκρανία, του Ρινάτ Αχμέτοφ, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Financial Times, η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από μία μακροχρόνια διαδικασία με τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο σταθερής τηλεφωνίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση λήφθηκε στις 27 Δεκεμβρίου και αντίγραφό της στάλθηκε στη Financial Times. Η υπόθεση αφορά καταγγελία της εταιρείας Raga κατά του κ. Αχμέτοφ, η οποία ανέφερε ότι πούλησε την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ukrtelecom στον Ουκρανό ολιγάρχη, για το ποσό των 860 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο κ. Αχμέτοφ κατέβαλε το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και ακολούθως δεν κατέβαλε άλλο ποσό. Οι επιχειρήσεις του κ. Αχμέτοφ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων ή τον ισχυρισμό του χρέους. Πληροφορίες, που φέρουν τον Ουκρανό κροίσο να κατασκεύασε σε συνεργασία με τον Σάββα Βέργα γήπεδο τένις για να αθλείται έξω από το κτήριο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών που αγόρασε, κρίνονται από τη στήλη ως αξιούθκια του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος.
Ο Χρύσης, ο καιρός και ο Νικόλας Παπαδόπουλος
Αφού έβαλε στην αποθήκη του το ποδήλατο, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, το έριξε τελευταίως στις διαφημίσεις με τοποθέτηση προϊόντος. Συγκεκριμένα, επιλέγει πλέον φωτογραφίες στις οποίες αφενός αναδεικνύει την αλλαγή στις καιρικές συνθήκες και, αφετέρου, διαφημίζει και τον εκλεκτό του υποψήφιο, Νικόλα Παπαδόπουλο, μέσω των διαφημιστικών πινακίδων. Πληροφορίες που φέρουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο να υπόσχεται χιόνια και στη Λευκωσία σε περίπτωση εκλογής του στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται.
Οι λαθρομετανάστες του Ρότσα
Νέες φωτιές άναψε με ανάρτησή του ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, νυν υποστηρικτής του Νικόλα Παπαδόπουλου και δημιουργός του Παρατηρητηρίου ΔΗΣΥ, Χρίστος Ρότσας. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρότσας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το ακόλουθο στάτους:


«Άλλοι 11 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες έφθασαν προχθές στο Ακάκι από τα κατεχόμενα για μόνιμη, όχι προσωρινή, εγκατάσταση, και μετά το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του». Κατ' αρχάς, κύριε Ρότσα μου, δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, καθώς η ανθρώπινη ψυχή δεν είναι τσιγάρα. Επίσης, μάθε ότι οι 3 εκ των 11 που χαρακτήρισες ως λαθρομετανάστες είναι ανήλικοι, κύριε Ρότσα, και είναι το λιγότερο ατόπημα να χαρακτηρίζεις μικρά παιδιά ως λαθρομετανάστες. Πληροφορίες που φέρουν τους 11 πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες, όπως τους χαρακτηρίζει ο Ρότσας και η συνοπαρτζιά του, να είναι κατάσκοποι της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προσπάθεια να πάρουμε αιχμαλώτους 40 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες, κρίνονται ως αξιούθκια του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Ο υποψήφιος του ΣΥΚΑΛΑ
Στις 13 Ιανουαρίου αποφασίζει ο Σύνδεσμος Καταθετών πρώην Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ), ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Άδωνης Παπακωνσταντίνου. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη αντιπροσωπία του ΣΥΚΑΛΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών με όλους τους υποψηφίους και σε συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, θα προβούμε σε μιαν ανάλυση όλων των λεπτομερειών τις οποίες έχουμε συλλέξει από τους υποψηφίους προέδρους, την οποία θα παρουσιάσουμε με αντικειμενικό τρόπο στη γενική συνέλευση των μελών μας».


Πρόσθεσε ότι η συνέλευση είναι καθορισμένη στις 13 Ιανουαρίου, ώστε να ληφθεί η απόφαση ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν. Πληροφορίες που φέρουν τον ΣΥΚΑΛΑ να υποστηρίζει τον Φοίβο Μαυροβουνιώτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε περίπτωση που αποσύρει τη στήριξή του στον Νικόλα Παπαδόπουλο, κρίνονται από τη στήλη ως προσπάθεια για χιούμορ της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ, Ξένιας Κωνσταντίνου.
Ο τραγουδιστής του Νίκαρου
Τραγουδιστή για την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση πριν από τις Προεδρικές Εκλογές αναζητεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, το επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη. Το γεγονός ότι ο Κύπριος αοιδός Μιχάλης Χατζηγιάννης κουρεύτηκε το 2013, τους αναγκάζει να κοιτάζουν σε εναλλακτικές λύσεις, με επικρατέστερους για την ώρα ν' αναλάβουν το μουσικό πρόγραμμα τούς Σάκη Ρουβά και Σταύρο Χατζησάββα, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από 13 χρόνια στις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού. Πάντως αν δεν βρουν τραγουδιστή, ας τραγουδήσει ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έδειξε πως έχει ταλέντο, ιδιαίτερα ερμηνεύοντας τον Κώστα Χατζή.