Ειδήσεις

Θερίζει αθώους ο Μολώχ

48 άνθρωποι έσβησαν στην άσφαλτο μόνο φέτος

Συγκλονίζει το παγκύπριο ο αδόκητος χαμός του πατέρα, που περίμενε το παιδί του να τελειώσει από το φροντιστήριο
Το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα σε 37χρονο οικογενειάρχη, ο οποίος σκοτώθηκε αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, έπειτα από το φοβερό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον δρόμο Τσερίου προς Χαλεπιανές, συνεχίζει να συγκλονίζει το παγκύπριο. Ο άτυχος οικογενειάρχης, όπως και οι άλλοι τρεις νέοι που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο την εβδομάδα που κλείνει σήμερα, ανέβασαν τον τραγικό αριθμό των θυμάτων από θανατηφόρα δυστυχήματα για φέτος στους 48.


Ένας αριθμός που προβληματίζει, εάν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε ένα μήνα μακριά από το να αποχαιρετήσουμε το 2018 και ήδη κοντεύουμε να ξεπεράσουμε τον περσινό αντίστοιχο αριθμό ολόκληρου του χρόνου. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, το 2017 σημειώθηκαν συνολικά 49 δυστυχήματα, που προκάλεσαν τον θάνατο 53 ατόμων.
Ο τραγικός απολογισμός


Το πρώτο θύμα της τραγικής εβδομάδας που τελειώνει σήμερα ήταν ο 18χρονος Μάριος Αμανατίδης, από τη Γεωργία, που σκοτώθηκε όταν καρφώθηκε σε σταθμευμένο όχημα ενώ οδηγούσε το μοτοποδήλατό του στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, μεταξύ του δημόσιου κήπου και των φώτων τροχαίας προς τον Εναέριο. Δύο μέρες μετά, στην άσφαλτο έσβησαν και τα όνειρα του 21χρονου Φειδία Σαββίδη, από το Δάλι, ο οποίος ενώ οδηγούσε το όχημά του στη λεωφόρο Τεύκρου Ανθία, στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου, περίπου σαράντα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και χτύπησε στο πεζοδρόμιο.


Στη μακάβρια λίστα των θυμάτων της ασφάλτου προστέθηκε την περασμένη Πέμπτη και ο άτυχος 37χρονος οικογενειάρχης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ ήταν σταθμευμένος στον δρόμο Τσερίου προς Χαλεπιανές, έξω από φροντιστήριο, και ανέμενε μαζί με τη 42χρονη σύζυγό του να παραλάβει την ανήλικη κόρη τους, η οποία θα τέλειωνε το μάθημα. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γυναίκα που οδηγούσε όχημα με κατεύθυνση τις Χαλεπιανές, στην προσπάθειά της να στρίψει δεξιά σε πάροδο, ανέκοψε την πορεία 30χρονου οδηγού που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.


Αποτέλεσμα, τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και στη συνέχεια το όχημα του 30χρονου ανετράπη και προσέκρουσε βίαια στο όχημα του ζεύγους. Και οι δυο εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του οχήματός τους και, για να απεγκλωβιστούν, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το άτυχο ζεύγος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του 37χρονου, ενώ η σύζυγός του δίνει μάχη για να κρατηθεί στο ζωή.


Δυστυχώς, ο τραγικός απολογισμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων αυξήθηκε ξανά, λίγες ώρες αργότερα, όταν έσβησε στην άσφαλτο ο 24χρονος μοτοσικλετιστής Γιώργος Χρυσοστόμου. Ο άτυχος νέος, ενώ οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στην οδό Αγίων Πέντε, στη Γεροσκήπου, κατευθυνόμενος προς την οδό Ρηγαίνης, σε σημείο του δρόμου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, απώλεσε τον έλεγχο, πέρασε στο αριστερό πεζοδρόμιο του δρόμου, ανατράπηκε και κατέληξε εντός του οδοστρώματος. Ο 24χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου λίγη ώρα μετά υπέκυψε στα τραύματά του.
Προβληματίζουν τα στατιστικά


Έτσι, ο αριθμός των θυμάτων των θανατηφόρων δυστυχημάτων για φέτος ανήλθε στα 48, αποτελώντας τον τρίτο πιο τραγικό απολογισμό των τελευταίων πέντε χρόνων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, το 2013 έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο συνολικά 44 άτομα, ενώ το 2014 οι νεκροί αυξήθηκαν κατά ένα και έφτασαν τους 45. Το 2015 ήταν η χειρότερη χρονιά στα θανατηφόρα δυστυχήματα, αφού οι νεκροί έφτασαν τους 57. Το 2016 οι θάνατοι στην άσφαλτο μειώθηκαν στους 46, για να αυξηθούν και πάλι το 2017 στους 53.