Ειδήσεις

Διακρίσεις για την Κύπρο στη Ρομποτική

Με διακρίσεις της κυπριακής ομάδας ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Παγκόσμιου Διαγωνισμού ρομποτικής Robotex, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας από τις 30/11-2/12. Συγκεκριμένα, η ομάδα μαθητών λυκείου από το Ιδιωτικό Φροντιστήριο Y. Laouris Informatique στην Πάφο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία άνω των 14 χρονών για τον διαγωνισμό LEGO SUMO. Όπως είπε ο μαθητής Αλέξαντρος Ταμπουτσιάρη:


«Είναι ένα ωραίο συναίσθημα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που με βοήθησε και ειδικότερα τον προπονητή μας Γιάννη Λαούρη. Ήταν ο προπονητής μας, ο σύμμαχός μας και ο άνθρωπος που μας παρείχε όλη τη βοήθεια να τα καταφέρουμε».


Μαζί με τον Αλέξανδρο στην Εσθονία ταξίδεψε από Κύπρο μια αποστολή 200 ατόμων, διοργανωτές, εθελοντές και διαγωνιζόμενοι από 6 χρονών με τους προπονητές-εκπαιδευτές και τις οικογένειές τους. Στον 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex, που διοργανώθηκε από το CCS τον Ιούνιο, συμμετείχαν 871 διαγωνιζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και ενήλικες.


Οι 125 νικητές του διαγωνισμού, που βραβεύτηκαν τον Σεπτέμβριο σε ειδική τελετή, κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robotex. Το CCS εκφράζει τις ευχαριστίες του στους οργανισμούς που στηρίζουν το Robotex, δηλαδή το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον ΟΝΕΚ ως συνδιοργανωτές, τη Cyta ως Στρατηγικό Συνεργάτη, την Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter και ENGINO και UCMAS ως χρυσούς χορηγούς.