Τοπικά

Χριστούγεννα στην Πλατεία Ελευθερίας

Ξανά... στην τελική ευθεία εισήλθαν τα έργα

Στην τελική ευθεία εισήλθαν οι κατασκευαστικές εργασίες στην Πλατεία Ελευθερίας. Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μέχρι το τέλος του χρόνου ή σε ένα μήνα το πολύ, θα παραδοθεί το πάνω μέρος της Πλατείας, στο οποίο θα αφαιρεθούν οι περιφράξεις και οι πολίτες θα έχουν πλήρη πρόσβαση. Βέβαια, τα κατασκευαστικά έργα στο κομμάτι της πλατείας που είναι στο ίδιο επίπεδο με την τάφρο θα συνεχιστούν γι' ακόμα κάποιους μήνες, ενώ ο χώρος στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε δέκα περίπου μήνες. Το νέο στοιχείο, που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη χρήση της πλατείας, είναι το γεγονός ότι στη γέφυρα δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση οχημάτων, αλλά μόνο των πεζών. Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκωσίας στην τελευταία του συνεδρία, την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ.
Σχεδόν έτοιμο το πάνω μέρος


Επί του θέματος μίλησε στη «Σημερινή» ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφοριακής διαχείρισης του Δήμου Λευκωσίας, Χρύσανθος Φάκας. Όπως ανέφερε, σε ένα μήνα περίπου θα δοθεί ασφαλής πρόσβαση και χρήση προς το κοινό σε όλα τα σημεία της πλατείας που είναι στο ίδιο επίπεδο με την παλιά πόλη, δηλαδή στη γέφυρα, στην οδό Κωστάκη Παντελίδη και στην είσοδο της Λήδρας και της Ονασαγόρου.


Στα έργα στο πάνω μέρος της πλατείας, τα οποία είναι σχεδόν έτοιμα, σταδιακά θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες να αφαιρούνται οι περιφράξεις. Την ίδια ώρα θα συνεχιστούν κάποιες εργασίες που υπολείπονται στην τάφρο. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Φάκας, στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση και ο ενδοδαπέδιος φωτισμός και οδεύει προς ολοκλήρωση και η τοποθέτηση του δυτικού στηθαίου, ή με απλά λόγια του γυάλινου περιτοιχίσματος στη γέφυρα.


Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση του βόρειου τμήματος της πλατείας, στο άνοιγμα Λήδρας/ Ονασαγόρου, το οποίο αυτά τα Χριστούγεννα θα μπορεί να φιλοξενήσει εορταστικές εκδηλώσεις. Ερωτηθείς εάν προγραμματίζεται να γίνει εορταστική εκδήλωση για την υποδοχή του νέου χρόνου στη γέφυρα της πλατείας, ο κ. Φάκας εξήγησε πως όλες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα γίνουν στον προαύλιο χώρο του παλαιού δημαρχείου πάνω από την πλατεία και όχι επί της γέφυρας.


Σχεδόν έτοιμο είναι και το κομμάτι επί της οδού Κωστάκη Παντελίδη που ενώνει την Πλατεία Σολωμού με την είσοδο της Λήδρας, στο οποίο απομένει να ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσής της με το οδόστρωμα της Πλατείας Σολωμού, ενώ ήδη έχουν παραδοθεί και χρησιμοποιούνται από το κοινό τα πεζοδρόμια στη λεωφόρο Παλαιολόγου, από την πλατεία μέχρι την οδό Φιλοκύπρου, που εμπίπτουν στο έργο. Εντός των ημερών ολοκληρώνεται και η σκάλα που οδηγεί από την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς τον χώρο στάθμευσης Ντ’ Αβίλα.
Παραμένει το εργοτάξιο


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι εργασίες στην ανατολική τάφρο, ωστόσο αυτό το κομμάτι θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι την ολοκλήρωση και της δυτικής τάφρου. Ο κ. Φάκας σημείωσε πως οι εργασίες θα συνεχιστούν γι' ακόμα κάποιους μήνες στον περιβάλλοντα χώρο εντός της τάφρου, όπως η τοπιοτέχνηση, ο ποδηλατόδρομος, ο πεζόδρομος, η κατασκευή του πολυχώρου κάτω από τη γέφυρα, όπως και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης της Ομήρου, τον οποίο ανέλαβε άλλη εργοληπτική εταιρεία μετά από απόφαση του Δήμου Λευκωσίας.


Υπενθυμίζεται πως τα έργα στον χώρο στάθμευσης ξεκίνησαν τον Μάιο που μας πέρασε και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν περίπου σε δέκα μήνες. Πέραν του χώρου στάθμευσης για 147 οχήματα, θα κατασκευαστούν δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της τάφρου καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες, που θα συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο Ομήρου. Το έργο περιλαμβάνει επίσης διαπλάτυνση της λεωφόρου και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, νέου οδοστρώματος, οδικού εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης.
Μόνο για πεζούς η πρόσβαση


Απόφαση-σταθμό για το όλο έργο έλαβε στην τελευταία του συνεδρία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκωσίας. Η απόφαση αφορά την απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων από τη γέφυρα της πλατείας. Σύμφωνα με τον κ. Φάκα, η πλατεία κατασκευάστηκε με υποδομή για να περνούν και οχήματα και πεζοί και το έργο μπορεί να ικανοποιήσει και τις δύο ανάγκες. Ωστόσο, το ΔΣ συμφώνησε κατά πλειοψηφίαν ότι η Πλατεία Ελευθερίας είναι μία πλατεία που κατασκευάστηκε για να συναθροίζεται ο κόσμος. Ο κ. Φάκας εξήγησε ότι οι μελέτες του Δήμου Λευκωσίας καταδείκνυαν χρόνια πριν ότι δεν πρέπει να περνούν οχήματα από την πλατεία.


Περαιτέρω, να αναφέρουμε ότι η απόφαση για την Πλατεία Ελευθερίας δεν επηρεάζει την οδό Κωστάκη Παντελίδη, από την οποία θα περνούν τα οχήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Φάκα, γίνονται σκέψεις για απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων (φορτηγών μεγάλου μήκους και λεωφορείων) στη συγκεκριμένη οδό. Όπως είπε ο κ. Φάκας, αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει τον Δήμο Λευκωσίας πολύ σύντομα. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη οδός δεν είναι όπως την θυμάται ο κόσμος καθώς είναι πλέον μονή λωρίδα κυκλοφορίας με μεγάλα πεζοδρόμια, ενώ το ανώτατο όριο ταχύτητας έχει καθοριστεί στα 35 χιλιόμετρα ανά ώρα και όλος ο δρόμος είναι κατασκευασμένος από κυβόλιθους για να συνάδει με την αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης.
Το γιοφύρι της... Λευκωσίας
Με το γεφύρι της Άρτας μπορεί να παρομοιάσει κανείς την Πλατεία Ελευθερίας, αν αναλογιστεί τις καθυστερήσεις και τις αναποδιές που έτυχαν στην πορεία των κατασκευαστικών εργασιών που διαρκούν εδώ και χρόνια. Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή, υπενθυμίζουμε πως η όλη ιστορία ξεκίνησε από το 2003 με την προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας. Πέντε χρόνια μετά, το 2008, ξεκίνησαν οι ανασκαφές στον προμαχώνα, ενώ το 2012 άρχισαν οι κατασκευαστικές εργασίες στην πλατεία.


Ο πρώτος εργολάβος, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, διαμήνυε ότι οι εργασίες θα διαρκούσαν μόνον ένα χρόνο και ότι θα παρέδιδε την πλατεία τον Φεβρουάριο του 2013 και τον χώρο στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου τον Φεβρουάριο του 2014. Κάτι που, όπως όλοι ξέρουμε, δεν έγινε ποτέ. Αντί να παραδώσει έργο, το 2014 ο τότε εργολάβος αποχώρησε από την συμφωνία και προκηρύχθηκαν νέες προσφορές.


Τον Νοέμβριο του 2014 η ανάπλαση της πλατείας ανατέθηκε στην εταιρεία «Lois Builders». Έτσι, οι εργασίες άρχισαν ξανά τον Ιανουάριο του 2015 και έκτοτε συνεχίζονται. Ημερομηνίες παράδοσης και χρονοδιαγράμματα ακούστηκαν πολλά, ωστόσο τίποτε δεν τηρήθηκε.