Παραπολιτικά

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το ΔΗΚΟπο μαχαίρι
Η επόμενη μέρα των εκλογών έφερε εμφυλίους κομματικούς πολέμους, αποκεφαλισμούς, αποσκιρτήσεις, αψιμαχίες μεταξύ των κομμάτων που έχασαν την εκλογική αναμέτρηση και γενικά ένα κλίμα αναταραχής και αναβρασμού με απρόβλεπτες συνέπειες. ΑΚΕΛ και ενδιάμεσος αλληλοκατηγορούνται για το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ και στο ίδιο το ΑΚΕΛ φαίνεται να σοβεί ένας υπόγειος πόλεμος μετά την αποτυχία εκλογής του Σταύρου Μαλά. Σύγκρουση είχαμε και στη Συμμαχία Πολιτών, από την οποίαν αποχώρησε η βουλευτής Άννα Θεολόγου κι έτσι ο Γιώργος Λιλλήκας έμεινε τελικά μόνος και χωρίς... συμμαχίες στη Βουλή.


Βεβαίως, ο μεγαλύτερος εμφύλιος μαίνεται στο ΔΗΚΟ, όπου είχαμε διαγραφές στελεχών, αποχωρήσεις άλλων στελεχών, επικρίσεις για τις διαδικασίες-εξπρές στις αποπομπές και ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας άλλου πολιτικού σχήματος από τους διαφωνούντες. Με λίγα λόγια, το ΔΗΚΟ επανέλαβε τον... γνωστό εαυτό του. ΔΗΚΟϊκός φίλος με παρακάλεσε να μεταφέρω στη στήλη μια παρωδία του γνωστού τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι με τη Μελίνα Μερκούρη «Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι».
Αχ, κάλπη, που'γινες... ΔΗΚΟπο μαχαίρι
άλλοτε μου 'δινες μόνο τη χαρά
μα τώρα φέρνεις μόνο μαύρο δάκρυ
δε βρίσκω άκρη, δε βρίσκω γιατρειά.
Φωτιές ανάβουνε στο δικό μας κόμμα,
κάθε φορά που έχουμε στον τόπο εκλογές.
Σβήστε τα φώτα, σβήστε... Αντιγόνη,
να μείνουν μόνοι, μετά από τις «σφαγές».
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ
Το «τένις» ΑΚΕΛ - Ενδιάμεσου

Οι εκλογικές αποτυχίες μοιάζουν με το τένις. Μόλις έρθει το μπαλάκι στην περιοχή σου, προσπαθείς να το ρίξεις στην απέναντι περιοχή. Το ΑΚΕΛ, μετά την ήττα του Σταύρου Μαλά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, επιχείρησε με έντονο και επίμονο τρόπο να επιρρίψει την ευθύνη στον ενδιάμεσο χώρο, επειδή δεν υποστήριξε τον κ. Μαλά, ώστε να υπάρξει «αλλαγή», με την απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη. Αλλά, μήπως ο κ. Μαλάς ήταν ο εκπρόσωπος της αλλαγής; Στο Κυπριακό θα ακολουθούσε την ίδια ή και πιο προχωρημένη πολιτική από αυτήν του Αναστασιάδη.


Και στην οικονομία δεν θα μπορούσε να αποστεί από την πολιτική του ΑΚΕΛ, η οποία είχε οδηγήσει στην οικονομική κατάρρευση του 2013. Ειδικά για το εθνικό θέμα, ο κ. Μαλάς ήταν ξεκάθαρος ότι δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική του, οπότε δεν υπήρχε καμιά πιθανότητα να καταλήξει σε συμφωνία είτε με το ΔΗΚΟ είτε με τα άλλα κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα. Αλλά και να δεχτούμε, χάριν συζητήσεως, ότι το ΔΗΚΟ αποφάσιζε να υποστηρίξει Μαλά στον δεύτερο γύρο. Νομίζετε ότι οι ψηφοφόροι του θα συμμορφώνονταν; Πάλιν η πλειοψηφία τους θα στρεφόταν στον Αναστασιάδη, για να μην επανέλθει το ΑΚΕΛ στην εξουσία. Και αυτό θα ήταν μια δεύτερη (και χειρότερη ίσως) ήττα για τον Νικόλα.
ΜΠΟΞΕΡ
Κάντε το όπως οι Γερμανοί

Ένα από τα ερωτηματικά που ξεπηδούν από τις προεδρικές εκλογές είναι κατά πόσο θα μπορέσουν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, που στήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και, πολύ περισσότερο, να τα δούμε να συνενώνονται σε ένα κόμμα, όπως είναι το ζητούμενο εδώ και δεκαετίες. Στο Κυπριακό τα βρήκαν μεταξύ τους, συμφωνώντας στη «νέα στρατηγική», και επίσης τήρησαν κοινή στάση στον δεύτερο γύρο, αρνούμενα να παζαρέψουν τη συμμετοχή τους στην εξουσία. Αυτήν τη στιγμή, βέβαια, στον χώρο του ΔΗΚΟ επικρατούν θύελλες που πρέπει να κοπάσουν προτού προχωρήσουν οποιεσδήποτε σκέψεις για συνένωση με τα άλλα κόμματα του ενδιάμεσου.


Όμως, η εκλογική συνεργασία των τεσσάρων θα πρέπει να συνεχιστεί και να αποτελέσει τη μαγιά ενός μονιμότερου και συμπαγέστερου κομματικού σχήματος, που να είναι το αντίπαλο δέος στον διπολισμό του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Οποιεσδήποτε διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν με καλή θέληση, αφού μιλάμε για κόμματα που τα ενώνουν περισσότερα και τα χωρίζουν λιγότερα. Δέστε τι γίνεται αυτές τις μέρες στη Γερμανία. Τα δυο μεγάλα κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες, με τεράστιες διαφορές απόψεων σε πολλά κρίσιμα ζητήματα, τα βρήκαν μεταξύ τους, για να κυβερνήσουν και πάλι τη χώρα ως «μεγάλος συνασπισμός». Πόσο δύσκολος θα είναι ένας συνασπισμός και μεταξύ σας Νικόλα, Μαρίνε, Ελένη, Γιώργο;
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ
Η καλή μέρα απ' το... Υπουργικό φαίνεται

Όλοι περιμένουν να δουν πώς θα προχωρήσει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Αναστασιάδης στη δεύτερη πενταετία του. Το πρώτο απτό δείγμα των προθέσεών του θα είναι το νέο Υπουργικό του Συμβούλιο. Έχει ήδη υποσχεθεί (όχι... «δεσμευτεί») ότι θα σχηματίσει Κυβέρνηση «ευρείας κοινωνικής αποδοχής». Αυτήν τη φορά έχει την ευκαιρία να διορίσει όντως τους «άριστους των αρίστων». Κανένας δεν ξέρει, αν θα το κάνει τελικά ή αν θα υποκύψει σε κομματικές και άλλες σκοπιμότητες και καταλήξει σε μια Κυβέρνηση «ευρείας κοινωνικής... κατακραυγής». Στο χέρι του είναι. Και θα πρέπει να προσέξει ειδικότερα με το θέμα των διαφωνούντων του ΔΗΚΟ.


Αν επιλέξει να τους ανταμείψει, θα είναι το απόλυτο casus belli για τον Νικόλα και αυτό θα έχει την αντανάκλασή του στη στάση του ΔΗΚΟ στη Βουλή. Κάποια επαναπροσέγγιση με τον Νικόλα μέσω... Φούλη, είναι αναγκαία. Στο κάτω-κάτω, όπως μου έλεγε παλιό συναγερμικό στέλεχος, όταν κάνεις μια πιο βαθιά ανάλυση, ο Νικόλας είναι αυτός που έδωσε... τις δύο πενταετίες στον Αναστασιάδη! Όταν του ζήτησα να μου εξηγήσει τη σκέψη του, μου ανέφερε: Ο Νικόλας ήταν εκείνος που ουσιαστικά είχε φέρει στην εξουσία τον Δημήτρη Χριστόφια το 2008. Ε, η πενταετία Χριστόφια ήταν αυτή που έφερε τον Νίκο Αναστασιάδη στην Προεδρία το 2013 και είναι αυτή που τον... επανεξέλεξε το 2018!
ΜΠΟΞΕΡ
Υπάρχει και «Δρακουμέλ» στους δρόμους

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι Κυπραίοι οδηγοί αναβόσβηναν τα φώτα των αυτοκινήτων τους για να προειδοποιούν τους ερχόμενους από απέναντι οδηγούς για την ύπαρξη ραντάρ της Αστυνομίας. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει μια πιο εξελιγμένη μέθοδος, προσαρμοσμένη στα τεχνολογικά δεδομένα της εποχής. Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», που ανέδειξε το θέμα, υπάρχουν γκρουπ στο Facebook, που κάνουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο για να προειδοποιούν τους οδηγούς σε ποια σημεία υπάρχει έλεγχος ραντάρ. Και μάλιστα έχουν δώσει και τη συνθηματική ονομασία «μπλε στρουμφάκια» στους αστυνομικούς της Τροχαίας. Η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα, η εξυπνοβλακεία και η ανοησία στο αποκορύφωμά της.


Καθημερινά σχεδόν άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο ή καθίστανται ανάπηροι, λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Το ότι κάποιοι προειδοποιούν τους οδηγούς για την ύπαρξη ραντάρ, απλώς αυξάνει τις πιθανότητες για μια νέα οδική τραγωδία. Διότι ο κακός οδηγός, έχοντας προειδοποιηθεί μέσω διαδικτύου, θα ελαττώσει προσωρινά την ταχύτητά του, για να απογειωθεί μόλις περάσει το ραντάρ. Και στη συνέχεια να προσγειωθεί σε κανένα στύλο της ηλεκτρικής ή σε κανένα άλλο αυτοκίνητο ανυποψίαστου πολίτη. Αποδεικνύεται και πάλι ότι η ανευθυνότητά μας είναι χωρίς όρια. Τα παίρνουμε όλα στο σορολόπ και κάνουμε πλάκα με τα «μπλε στρουμφάκια». Όμως, τα «μπλε στρουμφάκια» δεν έχουν πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχουν εκείνοι που τους αρπάζει ο «Δρακουμέλ»-Χάρος!
Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
Η «Καλυψώ» θα μας καλύψει

Το γυναικείο στοιχείο φαίνεται ότι θα αφήσει τη σφραγίδα του στη νέα πενταετία του Νίκου Αναστασιάδη! Από τη μια, αναμένεται να έχουμε περισσότερες γυναίκες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και, από την άλλη, αναμένεται να έχουμε περισσότερες γυναίκες στον τομέα του... φυσικού αερίου. Μετά την «Αφροδίτη», το πρώτο επιβεβαιωμένο κοίτασμα με εμπορεύσιμο φυσικό αέριο, στο οικόπεδο 12, έρχεται η «Καλυψώ», στο οικόπεδο 6. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά τη γεώτρηση της ιταλικής ΕΝΙ στην «Καλυψώ», ανακαλύφθηκε «εκτεταμένη στήλη φυσικού αερίου», που σημαίνει την ύπαρξη κοιτάσματος φυσικού αερίου, ενώ υπάρχει πλήρης συσχετισμός με το γιγαντιαίο αιγυπτιακό κοίτασμα «Ζορ».


Η ίδια η ΕΝΙ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως η «Καλυψώ» είναι μια «πολύ υποσχόμενη» ανακάλυψη. Δεν είναι τυχαίο που ο Ερντογάν, σε συναντήσεις του με την ιταλική ηγεσία την εβδομάδα που πέρασε, ισχυρίστηκε ότι «οι ενέργειες της ΕΝΙ στο φυσικό αέριο», στην ανατολική Μεσόγειο, «εμπεριέχουν κίνδυνο για τη βόρεια Κύπρο και για μας». Προφανώς... μυρίστηκε πολύ αέριο εκεί ο σουλτάνος και προσπαθεί να εκφοβίσει την ΕΝΙ. Σημειώνεται ότι η Τουρκία διεκδικεί μέρος του οικοπέδου 6 σαν δικό της! Φυσικά δεν θα επιχειρήσει να παρεμποδίσει τον ιταλικό κολοσσό στις γεωτρήσεις του. Από αυτή την άποψη, η «Καλυψώ» είναι... εξασφαλισμΕΝΙ.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ
Μάσκες παντού!

Κυρίες και κύριοι, έχει τελειώσει η περίοδος των... εκλογικών Καρναβαλιών και από την περασμένη Πέμπτη βρισκόμαστε στην περίοδο των κανονικών Καρναβαλιών. Η σημερινή Κυριακή είναι η Κυριακή της Απόκρεω. Δεν είναι η... τρίτη Κυριακή των εκλογών. Σήμερα δεν έχει ττενέκκα. Σήμερα έχει... ταμπουλέκκα και άλλα κρουστά όργανα που δίνουν τον ρυθμό του Καρναβαλιού. Οι «πελλόμασκες» κυκλοφορούν πολύ αυτές τις μέρες και θα δίνουν όλο και πιο έντονα το παρών τους όσο προχωράμε προς τη δεύτερη Κυριακή της τρελής Αποκριάς.


Την περίοδο αυτή φοράμε, ως είθισται, τις μάσκες μας, για να κρύψουμε την καθημερινή μας φάτσα, η οποία συχνά είναι πιο ψεύτικη... κι από την ίδια τη μάσκα! Ας αφήσουμε τις υποκρισίες. Ζούμε σε έναν τόπο όπου οι μεταμφιέσεις δεν εμφανίζονται μόνο κατά τις Απόκριες. Αποτελούν... καθημερινή πρακτική. Συχνά σε κρίσιμες στιγμές, όταν πρέπει να πάρουμε καθοριστικές αποφάσεις (αυτό το λέω και για τους πολιτικούς μας) φοράμε τη γνωστή... «στρουθοκαμηλέ» μεταμφίεσή μας και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Ωστόσο και κάτω από τη μάσκα, οι πάντες μάς αναγνωρίζουν, καθότι μικρή η βραχονησίδα μας και καταλαβαίνει ο ένας μασκαράς τον άλλον. Α! Και να προσέχετε αυτές τις μέρες. Εκτός από τους μασκαρεμένους που ρίχνουνε κομφετί, μπορεί να κυκλοφορούν και μασκοφόροι που ρίχνουνε σφαίρες...
Η ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑ
Την ώρα που τρώνε...

Οι φόνοι σε εστιατόρια φαίνεται ότι είναι πλέον η προσφιλέστερη (και αποδοτικότερη) μέθοδος των ανθρώπων της νύχτας για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Τον Ιούνιο του 2016 είχαμε το τετραπλό φονικό σε εστιατόριο στην Αγία Νάπα, κατά το οποίο δολοφονήθηκαν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης και το ζεύγος αστυνομικών Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου που ήταν στο τραπέζι του, ενώ σκοτώθηκε και ένας εκ των δραστών του φονικού. Την περασμένη Πέμπτη είχαμε και μια δολοφονία σε ταβέρνα στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, μέρα μεσημέρι. Τρεις δολοφόνοι πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ τον 47χρονο Γεωργιανό Έρνεστ Λεωνίδη ενώ έτρωγε σε κιόσκι στο πίσω μέρος της ταβέρνας.


Όπως γράφτηκε, ο Λεωνίδης ήταν γνωστό πρόσωπο της νύχτας και το όνομά του είχε αναμειχθεί στη δολοφονία του Γιώργου Γεωργίου, άλλως «Τσικίτο», τον Μάρτιο του 2016. Ένα κουβάρι χωρίς άκρη ο ανελέητος (και ανεξάντλητος) πόλεμος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Σε σκοτώνουν, επειδή σκότωσες κι εσύ κάποιον δικό τους, ή σε σκοτώνουν για να μην προλάβεις να τον σκοτώσεις. Όμως, η νέα τάση να σκοτώνουν μέσα σε εστιατόρια, που είναι και γεμάτα κόσμο, αυξάνει τον κίνδυνο να πάει θύμα και κανένας αθώος. Θα πηγαίνεις πια σε εστιατόριο κι όταν το γκαρσόνι θα σε ρωτά «Τι θα φάτε»; Θα απαντάς: «Θα φάω κοτόπουλο με πατάτες, εκτός αν στο μεταξύ φάω... καμιά σφαίρα»!
ΜΠΟΞΕΡ
Δυο μήνες μετά...

Βρε, βρεεεε. Καλώς τα κοπέλια. Ξεχάσαμε ότι διαθέτουμε και... Βουλή των Αντιπροσώπων στην μπανανία μας. Θυμάστε; Το νομοθετικό μας σώμα έκλεισε στις 13 Δεκεμβρίου, ενόψει των γιορτών και των προεδρικών εκλογών και ξανανοίγει... δύο μήνες αργότερα, αύριο Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, όταν θα συνέλθει η Επιτροπή Οικονομικών. Δύο μήνες! Είναι εξωφρενικό. Δεν κατάλαβα για ποιον λόγο πρέπει να κλείει η Βουλή μιας χώρας, επειδή έχει... προεδρικές εκλογές. Κανονικά θα έπρεπε να κλείσει στις 22 Δεκεμβρίου, μόνο για τις γιορτές, και να ξανανοίξει στις 8 Ιανουαρίου. Το κοινοβουλευτικό έργο πρέπει να συνεχίζεται από την ώρα που συνεχίζει το έργο της και η Κυβέρνηση του τόπου.


Η Βουλή έκλεισε δύο ολόκληρους μήνες, για να μπορούν οι έντιμοι κύριοι βουλευτές να συμμετάσχουν στον προεκλογικό αγώνα. Τέτοια πράματα μόνο στην Κύπρο μπορούν να συμβαίνουν. Και τώρα πάνε με το πάσο τους. Η Ολομέλεια θα συνέλθει πλέον στις 28 Φεβρουαρίου για την τελετή εγκατάστασης του νέου (παλιού) Προέδρου της Δημοκρατίας. Ουσιαστικά η Ολομέλεια θα συνέλθει τον Μάρτιο για κοινοβουλευτικό έργο. Στις αρχές Απριλίου πάλι θα ξανακλείσει για το Πάσχα. Και στα μέσα Ιουλίου θα κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές, που θα διαρκέσουν κάπου δυόμισι μήνες. Εντάξει, ρε κοπέλια. Αλλά τουλάχιστον μειώστε τη διάρκεια των θερινών σας διακοπών. Στο κάτω-κάτω, μας «χρωστάτε» δύο μήνες από τις Προεδρικές! Έτσι δεν είναι;
ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ
Το τρικ του Νίκαρου που κέρδισε τις εκλογές

*Σας φάνηκε πολύ σκληρός ο Νίκαρος στις πρώτες στιγμές του μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής για ακόμη μια πενταετία; Κάπως έτσι θα κυβερνήσει. Εδώ και καιρό λέει στους παρεπιδημούντες στο Προεδρικό ότι σ' αυτή την πενταετία θα κυβερνήσει για την υστεροφημία του...


*Οπόταν και στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου να περιμένουμε εκπλήξεις. Για να δούμε, αν ήταν έκρηξη της στιγμής ή εμπεδωμένη αντίληψη.


*Πάντως, το δαχτυλίδι για την Προεδρία στο ΔΗΣΥ το έδωσε εκ νέου στον Φούλη. Ε, μα ήταν ο μόνος που δυο φορές πήρε τα εύσημα από τον Νίκαρο και μάλιστα με ιδιαίτερα ευμενή σχόλια... Όσοι, λοιπόν, ακονίζονταν για τη θέση, να περιμένουν το μεθεπόμενο συνέδριο.


*Αν και, ανακατατάξεις στον ΔΗΣΥ θα γίνουν αρκετές. Όπως π.χ. ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, που θέλει κομματικό αξίωμα, αλλά τον Φούλη δύσκολα μπορεί να τον αμφισβητήσει.


*Όσον αφορά το τρικ της τελευταίας βδομάδας που σκαρφίστηκαν στο εκλογικό επιτελείο Αναστασιάδη, έπιασε τόπο. Μέχρι και οι Μαλάδες το πίστεψαν. Διέδιδαν ότι οι δύο υποψήφιοι δεν απείχαν σε ποσοστά-βάσει, δήθεν, κάποιων δημοσκοπήσεων-για να προκαλέσουν αναταραχή στους Συναγερμικούς και να πάνε όλοι να ψηφίσουν, με τον μπαμπούλα της επανεκλογής ΑΚΕΛικών.


*Έτσι, οι Συναγερμικοί πήγαν στις κάλπες και τους ακολούθησαν και όσοι ΔΗΚΟϊκοί, Αλληλέγγυοι και λοιποί ψηφοφόροι δεν ήθελαν να ξαναπεράσουν διακυβέρνηση... Χριστόφια.
Ξιουρ.
Ο εθισμός του ΑΚΕΛ στην ήττα και ο Μαλάς...

*Στο εγχειρίδιο της ψυχιατρικής και ειδικότερα όσων ασχολούνται με την πολιτική - αν δεν υπάρχει τέτοιο κεφάλαιο στην εν λόγω επιστήμη καλά είναι οι επιστήμονες να σπεύσουν στο Κυπριστάν και θα βρουν μπόλικο υλικό για έρευνες και διατριβές - ο εθισμός στην ήττα είναι βαρύ σύμπτωμα και χρήζει μακροχρόνιας θεραπείας.


*Με αυτή την «ασθένεια» φαίνεται να νόσησαν στο ΑΚΕΛ, αφού δέχονται την ήττα και τα παρεπόμενά της, όπως η μιζέρια και ο δευτερεύων ρόλος στην πολιτική με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Ε, δεν μπορεί να είσαι ένα εκ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και να θεωρείς ότι η ήττα σου από τον κυριότερό σου αντίπαλο είναι πολιτική και ηθική επιτυχία. Φαίνεται ότι τρελαίνεσαι- ηδονίζεσαι να ηττάσαι, να σε λοιδορούν και να παραμένεις στην αντιπολίτευση.


*Το κυριότερο είναι που προσπαθεί ο Άντρος Κυπριανού και η υπόλοιπη ηγεσία να επιρρίψουν ευθύνες σε όποιο βρουν μπροστά τους-σφύρισέ τους και έρχονται, Σταύρο Μαλά-αλλά για τους εαυτούς τους καμία αυτοκριτική. Όπως λένε και στο χωριό μας, Άντρο μου, μετατραπήκατε σε loosers.


*Όσο για εσάς, κ. Μαλά μου, δεν μένατε στα πειράματα με τα ποντίκια ως λαμπρός επιστήμονας, τι θέλατε να ασχοληθείτε με την πολιτική; Αν δεν το καταλάβατε, σας χρησιμοποίησαν και θα σας πετάξουν, όπως συνηθίζουν, στο ΑΚΕΛ- παλαιά και δοκιμασμένη μέθοδος- σαν στυμμένη λεμονόκουπα.


*Αν υπήρχε τρόπος μέτρησης της πολιτικής απέχθειας και αποστροφής, θα χτυπούσε κόκκινο για τους πολίτες η ενασχόλησή τους με τις προεδρικές εκλογές. Με βαριά καρδιά στη γιορτή της Δημοκρατίας, που είναι οι εκλογές, πήγαν με τα μαύρα...
Ξιουρ.