Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ

Τελικά δεν είναι εξασφαλισμ-ΕΝΙ;
Την περασμένη Κυριακή, από τη στήλη αυτή, ήμουν σίγουρος ότι η Τουρκία δεν θα προσπαθούσε να παρεμποδίσει τον ιταλικό κολοσσό ΕΝΙ στις δραστηριότητές του στο κοίτασμα «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6, κάνοντας μάλιστα και λογοπαίγνιο, ότι η «Καλυψώ» είναι... εξασφαλισμΕΝΙ. Τώρα δεν είμαι τόσο σίγουρος, λόγω αυτών που ακολούθησαν με την παρεμπόδιση, από την Τουρκία, του γεωτρύπανου της ΕΝΙ να προχωρήσει στον στόχο «Σουπιά», στο οικόπεδο 3. Ελπίζω στο τέλος να μη μείνουμε με μια «Σουπιά»... εγκαταλειμμΕΝΙ. Και οι Ρώσοι φίλοι μας; Που το τελευταίο διάστημα είναι κολλητά φιλαράκια με τον Ερντογάν; Γιατί δεν τον συμβουλεύει ο Μέγας Πούτιν να σταματήσει τα επικίνδυνα νταηλίκια σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου;


Το μόνο που είδαμε ήτανε μια... ζαχαρωμένη ανακοίνωση από τη Μαρία Ζαχάροβα του ρωσικού ΥΠΕΞ, με την οποία ανέφερε ότι «η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΟΖ της Κύπρου». «Την κατάσταση που επικρατεί». Ούτε ποιος δημιούργησε την κατάσταση που επικρατεί, ούτε τίποτε. Ούτε ποιος είναι ο πειρατής που παρεμποδίζει την Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ούτε ποιος απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο. Για να μην πούμε ότι η Τουρκία θα μπορεί τώρα να απειλεί την Ελλάδα ενισχυμένη και με τους ρωσικούς S400...
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ
Και «οθωμανικό χαστούκι» στις ΗΠΑ

Όλο και πιο πολύ θυμίζει τον Χίτλερ ο Ερντογάν. Εισβάλλει με θρασύτητα σε άλλες χώρες, διεκδικεί εδάφη και θάλασσες που δεν του ανήκουν, προσπαθεί να επιβάλει τη θέλησή του στους άλλους με τη στρατιωτική ισχύ και χαρακτηρίζεται από οξεία παράνοια. Με μια ομιλία γεμάτη αλαζονεία, περιφρόνηση και προσβολή προς τους Έλληνες, είπε ο σουλτάνος: «Οι παλληκαριές τους είναι μέχρι να δούνε τον στρατό, τα πλοία και τα αεροπλάνα μας». Την ίδια ώρα ο αρχιτσόγλανος του Ερντογάν, ο Γιγίτ Μπουλούτ, παρομοίασε την Τουρκία με γίγαντα και την Ελλάδα με μύγα. Κι αν νομίζετε ότι μόνο τους Έλληνες απειλεί ο ισλαμοφασίστας, κάνετε μεγάλο λάθος.


Μέχρι και τους Αμερικανούς απειλεί ότι θα τους... πατσαρκάσει οθωμανικά! Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις που του απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες να μην επιχειρήσει να επιτεθεί εναντίον της κουρδικής πόλης Μανμπίτζ, στη Συρία, επειδή σταθμεύουν εκεί αμερικανικά στρατεύματα, τα οποία θα αναγκαστούν να ανταποδώσουν τα πυρά, ο ανισόρροπος Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε προκλητικά: «Αυτοί που λένε ‘αν μας χτυπήσουν θα απαντήσουμε’, είναι καθαρό πως δεν έχουν φάει καθόλου οθωμανικό χαστούκι»! Είναι απίστευτη η αναίδεια του Ερντογάν. Αλλά είναι απίστευτη και η ανεκτικότητα των Αμερικανών έναντί του. Ας περιμένουν, λοιπόν, μετά το «οθωμανικό χαστούκι», να τους απειλήσει και με κανένα... «οθωμανικό σεξ», για να το θέσω όσο πιο σεμνά μπορώ.
ΜΠΟΞΕΡ
Γιατί τη «Σουπιά»;

Μα κι εμείς, ρε παιδί μου, τόσα ονόματα ιστορικά, μυθολογικά, ηρωικά, προτιμήσαμε να βαφτίσουμε «Σουπιά» τον στόχο στο οικόπεδο 3 της ΑΟΖ μας. Η σουπιά, ως γνωστόν, είναι μαλάκιο που έχει την ικανότητα να ξεφεύγει αφήνοντας πίσω της μελάνι για παραπλάνηση. Ανησυχώ μήπως το Σάιπεμ μετατραπεί κι αυτό στο τέλος σε... σουπιά και το σκάσει από την περιοχή. Διότι έτσι και φύγει το γεωτρύπανο χωρίς να κάνει γεώτρηση, καταρρέουν αυτόματα οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί και θα μας μείνει μόνο το... μελάνι (των συμφωνιών που έχουμε υπογράψει).


Μια ερμηνεία για το γεγονός ότι η Τουρκία επέλεξε τη «Σουπιά» και γενικά το οικόπεδο 3 για να αναβαθμίσει τις παρανομίες της και από απλή παρακολούθηση και παρενόχληση, να προχωρήσει για πρώτη φορά σε παρεμπόδιση μιας γεώτρησης, είναι ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο η «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» έχει «αδειοδοτήσει» την πραγματοποίηση γεώτρησης από την τουρκική εταιρεία ΤΡΑΟ. Το μήνυμα που μας στέλνει η Τουρκία με τις κινήσεις της στο οικόπεδο 3 είναι το εξής: Εδώ δεν περνάει η δική σας «Σουπιά». Εδώ απλώνει τα πλοκάμια του το τουρκικό «Χταπόδι». Για την ώρα, κύριε Λακκοτρύπη μου, ας περιοριστούμε σε καμιά... σουπιά στα κάρβουνα αύριο, Καθαρά Δευτέρα, και βλέπουμε για παρακάτω...
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ
Θα νικήσει ο πειρατής;

Στην κρίση των τελευταίων ημερών είδαμε και πολλούς διεθνείς Πόντιους Πιλάτους (με πρώτο και καλύτερο τον Γ.Γ. του ΟΗΕ), οι οποίοι ένιψαν τας χείρας τους με... θαλασσινό νερό της κυπριακής ΑΟΖ. Ευχόμαστε να μην υποδυθεί και η Ιταλία έναν τέτοιο ρόλο. Θα είναι εξευτελιστικό για μια σημαντική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποκύψει στους εκβιασμούς ενός σχιζοφρενούς ηγέτη. Δεν έχουμε την απαίτηση να μας προστατεύσει. Ας προστατεύσει, όμως, το δικό της γόητρο και τον δικό της αυτοσεβασμό. Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα στην περιοχή, τίθεται πλέον θέμα εάν θα πρέπει να επιτραπεί από την Ευρώπη (όχι μόνο την Ιταλία), αλλά και γενικά τη διεθνή κοινότητα σε έναν αποδεδειγμένα θρασύτατο πειρατή να προσπαθεί να επιβάλει με τη στρατιωτική ισχύ τη θέλησή του σε όλη την περιοχή.


Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει, επιτέλους. Στο μεταξύ, η μεγάλη απορία όλων είναι αν ο Ερντογάν θα τολμήσει να παρεμποδίσει και τις γεωτρήσεις της αμερικανικής ExxonMobil στο οικόπεδο 10. Όπως ανακοινώθηκε, σε μερικές μέρες ο αμερικανικός κολοσσός θα φέρει στην Κύπρο δύο ερευνητικά εξειδικευμένα πλοία για υποθαλάσσιες έρευνες, ώστε να καθοριστούν τα ακριβή σημεία των δύο γεωτρήσεων που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το καλοκαίρι. Για να δούμε αν θα απειλήσει και την ExxonMobil με... «οθωμανικό χαστούκι» ο νεο-οθωμανός σουλτάνος. Εκεί να δούμε τις παλληκαριές του.
ΜΠΟΞΕΡ
Ζητείται επειγόντως ενότητα

«Ό,τι είναι για μας το Αφρίν, είναι και το Αιγαίο και η Κύπρος. Θα εξευτελιστούν», δήλωσε με απόλυτη οίηση ο Ερντογάν. Ωστόσο θα ήταν καλύτερα να μη μιλά για το Αφρίν. Διότι εκεί που νόμιζε ότι θα έκανε έναν υγιεινό περίπατο, φαίνεται ότι τα βρίσκει σκούρα από τους μαχητικούς Κούρδους. Γι’ αυτό, άλλωστε, κάνει τις μαγκιές του σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Για να στρέψει αλλού την προσοχή από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο Αφρίν. Στο μεταξύ οι Έλληνες αδελφοί, μετά και τον εμβολισμό του σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού από τουρκικό πολεμικό πλοίο, οφείλουν να τηρήσουν αποφασιστική στάση έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Αλλά, κυρίως, να εμφανιστούν με αρραγές εσωτερικό μέτωπο τις δύσκολες αυτές ώρες.


Δεν είναι νοητό τη στιγμή που οι Τούρκοι προκαλούν στρατιωτικές φουρτούνες γύρω από τα Ίμια, ο πολιτικός κόσμος να βυθίζεται σε άλλες φουρτούνες, που σχετίζονται με την... υπόθεση Novartis. Ενότητα, φυσικά, χρειαζόμαστε κι εμείς εδώ, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τις τουρκικές μεθοδεύσεις. Και πρώτα απ’ όλα πρέπει να αποτρέψουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο την υλοποίηση του εμφανούς στόχου της Τουρκίας να μετατρέψει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου σε... Αποκλεισμένη Οικονομική Ζώνη.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ
«Ευρείας κοινωνικής αποδοχής»;

Μήπως υπάρχει κανένα αντικειμενικό μέτρο για να αποφανθούμε αν είναι «ευρείας κοινωνικής αποδοχής» το νέο Υπουργικό Συμβούλιο που διόρισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά; Στην πράξη, μόνο με το πέρας της θητείας του νέου Υπουργικού θα μπορούμε να πούμε αν ήταν «ευρείας κοινωνικής αποδοχής», όταν θα ξέρουμε ποια θα είναι η αντίδραση της κοινωνίας στο έργο του κάθε μέλους του. Για παράδειγμα, ο αποχωρών Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης είναι κλασικό παράδειγμα ευρείας κοινωνικής αποδοχής, αλλά και ευρείας κομματικής αποδοχής. Οπότε θα πρέπει να δούμε τη συνολική προσφορά (ή μη προσφορά) του κάθε νέου Υπουργού για να κρίνουμε.


Είναι δίκαιο να τους δώσουμε την αναγκαία πίστωση χρόνου. Η αλήθεια είναι ότι το πιο δύσκολο υπουργείο, εκείνο της Υγείας, το ανέλαβε ένας από τους νέους υπουργούς, ο 49χρονος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος είναι στενός φίλος του Γ. Παμπορίδη. Καθώς ο κ. Παμπορίδης έχει θέσει ψηλά τον πήχη στο θέμα του ΓΕΣΥ, ο νέος Υπουργός θα πρέπει να δείξει ανάλογες ικανότητες και προπαντός αποφασιστικότητα και τσαμπουκά απέναντι στα διάφορα συμφέροντα, ώστε να μπορέσει να προωθήσει την εφαρμογή του σχεδίου υγείας. Ευχόμαστε τόσο στον κ. Ιωάννου όσο και στα υπόλοιπα μέλη του Υπουργικού καλή επιτυχία και θα τους παρακολουθούμε, για να δούμε αν θα αποδειχθούν... «ευρείας κοινωνικής αποδοχής».
ΜΠΟΞΕΡ
«Χριστόφορε, είσαι ο καλύτερος»

Ως τον «καλύτερο Υπουργό Άμυνας της Κύπρου» χαρακτήρισε τον Χριστόφορο Φωκαΐδη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, σε σχόλιό του στο Twitter, κάτω από την ανάρτηση του κ. Φωκαΐδη με την οποία γνωστοποιούσε την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα. Έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος: «Χριστόφορε, διετέλεσες ο καλύτερος Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, παραδίδεις έργο Εθνικό και η συνεργασία με το ΥΕΘΑ και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρώτη φορά τόσο στενή».


Ο καλύτερος Υπουργός Άμυνας; Χμ! Καλύτερος και από τον Γιαννάκη Ομήρου; Και τον Σωκράτη Χάσικο; Και τον Κούλλη Μαυρονικόλα; Και τον Φοίβο Κλόκκαρη; Και τον Κώστα Παπακώστα; Και τον Δημήτρη Ηλιάδη; Για να αναφέρω μερικούς μόνο απ' όσους διετέλεσαν Υπουργοί Άμυνας. Εντάξει, καλές είναι οι φιλοφρονήσεις, αλλά θα είναι καλύτερα να αποφεύγονται οι υπερβολές. Εξάλλου ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να γνωρίζει τι έργο άφησαν οι προηγούμενοι Υπουργοί Άμυνας, για να είναι σε θέση να κάνει συγκρίσεις. Μακάρι ο κ. Φωκαΐδης να αποδειχθεί ότι ήταν ο καλύτερος και η κατάσταση της Εθνικής Φρουράς να ήταν η καλύτερη στην οποία βρισκόταν ποτέ και το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου να εφαρμοζόταν πιο αποτελεσματικά από ποτέ (πέρα από τις εμφανίσεις μαχητικών σε παρελάσεις). Είναι, όμως; Ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του απάντηση.
Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
Καρναβαλίστικα

* Αν σκοπεύετε να μεταμφιεστείτε σήμερα σε... «Ττενέκκα», σας συμβουλεύω να μη δοκιμάσετε να πλησιάσετε τον... Άντρο Κυπριανού. Θα του θυμίσετε πράματα που δεν θέλει να θυμάται. Στον ίδιο τον κ. Κυπριανού εισηγούμαι να μεταμφιεστεί σε... «Πάπα», για να τονίσει ότι επιμένει στο... αλάθητό του στην επιλογή του κ. Μαλά για την προεδρία.


Διαψεύδεται ως κακόβουλη πληροφορία που κυκλοφόρησε η ομάδα Καρογιάν, ότι η ηγεσία του ΔΗΚΟ θα παρελάσει σήμερα στη Λεμεσό πάνω σε άρμα που θα παριστάνει... τον «Τιτανικό». Αντίθετα. Η στήλη πληροφορείται ότι ο Νικόλας θα ντυθεί... «Survivor».


Η Πρώτη Κυρία θεάθηκε να σιδερώνει τη... φουστανέλα που είχε φορέσει προεκλογικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Δεν ξέρουμε αν τη σιδέρωνε για να τη φυλάξει, ή αν ο Πρόεδρος θέλει να την ξαναφορέσει για να στείλει κάποιο μήνυμα ενόψει των προσπαθειών του ΟΗΕ για επανάληψη των συνομιλιών. Πάντως ανεπιβεβαίωτη πληροφορία αναφέρει ότι ο Νίκαρος σκέφτεται να μεταμφιεστεί σε... «Φούλη», για να εκφράσει την ευαρέσκειά του στον επικεφαλής της επιτυχημένης προεκλογικής του εκστρατείας.


Από την πλευρά του, ο Αβέρωφ δεν χρειάζεται να αναζητήσει κάποια νέα μεταμφίεση. Θα τον δούμε με τη γνωστή παραδοσιακή του εμφάνιση, σαν... πονηρή παφιακή «Αλεπού»!


Ο Αττίλας, όπως έγραψε ο φίλος μου ο Λάζαρος, ενισχύθηκε με 77 συνολικά αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών. Εντάξει, μωρέ Λάζαρε. Φέραμε κι εμείς πολλά νέα άρματα. Πειράζει που είναι... καρναβαλίστικα;
Η ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑ
Θα έκανε λαμπρατζιά στην τάξη!

Το θέμα των περιστατικών βίας στα σχολεία επανήλθε στο προσκήνιο, με αποκαλύψεις που έγιναν στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς αποκάλυψε ότι μαθητής επιχείρησε να κάψει ζωντανή την καθηγήτρια όπως επίσης και συμμαθητές του, βάζοντας φωτιά στην αίθουσα διδασκαλίας. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά καταγράφηκε νέο περιστατικό βίας σε σχολική μονάδα της Λευκωσίας, από μαθητή της Β ́τάξης του Γυμνασίου, που επιτέθηκε και τραυμάτισε καθηγήτριά του. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ξαναδεί επειγόντως το θέμα της μαθητικής παραβατικότητας.


Ο πρόεδρος των καθηγητών δήλωσε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού θέματος, αφού τα μέτρα που λαμβάνονται είτε δεν είναι αποτελεσματικά είτε προσκρούουν σε οικονομικούς παράγοντες. Σε παλαιότερες εποχές η ράβδος του εκπαιδευτικού επέβαλλε την αυστηρή πειθαρχία μεταξύ των μαθητών. Τώρα, δυστυχώς, η ράβδος έχει περιέλθει στα χέρια... των μαθητών, που βαράνε μ’ αυτήν τους καθηγητές τους. Ελπίζουμε ότι τα περιστατικά βίας στα σχολεία θα περιοριστούν ή και θα εξαλειφθούν και δεν θα γίνουμε κάποια μέρα μάρτυρες κανενός επεισοδίου ανάλογου με αυτό της περασμένης Πέμπτης στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου ένας πρώην μαθητής εισέβαλε ένοπλος σε Λύκειο και σκότωσε εν ψυχρώ 17 μαθητές και καθηγητές...
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ
Αποχή και δεν συμμαζεύεται

* Αν και τα κόμματα εντέχνως προσπαθούν να ξεπεράσουν τον σκόπελο που ονομάζεται αποχή και αποστροφή των πολιτών, για μια ακόμη φορά ήταν ο μεγάλος νικητής.


Τρέχουν, τρέχουν, τρέχουν. Ούτε ο μέγιστος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ στα νιάτα του δεν έτρεχε τόσο και με τόση ταχύτητα, αλλά και πάλι δεν προλάβαινε. Έτσι και οι κομματάρχες με τους κομματικούς τους στρατούς επιδίδονται σε κούρσες, αλλά χωρίς τέρμα και κυρίως χωρίς βραβείο.
• Οι ψηφοφόροι δύσκολα πείθονται και δυσκολότερα θα τους δώσουν και πάλι άφεση αμαρτιών. Όποια επιχειρήματα και να χρησιμοποιήσουν δεν έχουν τον τρόπο, λόγω και του πρότερου πολιτικού τους βίου, να τους πείσουν.


• Η αποχή από τις εκλογές θεωρείται από τους πολίτες ως το έσχατο όπλο τους για να δώσουν μηνύματα στους κομματάρχες. Φωνάζουν για χρόνια, αλλά δεν τους ακούν. Αλλάξτε τους λένε και αυτοί συνεχίζουν απροκάλυπτα το έργο τους. Χωρίς δισταγμούς και φραγμούς. Παρά τα μηνύματα, συνεχίζουν την πορεία τους και ακολουθούν πολιτική που δεν δείχνει σημάδια προς την ορθή κατεύθυνση. Επιμένουν στα ίδια και τα συνήθη. Ξύλινη γλώσσα και καβγάδες άνευ αποχρώντος λόγου.


• Τώρα πλέον είναι αργά και, όπως λέμε και στην αργκό, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται


• Η βαριά κληρονομιά Χριστόφια δύσκολα θα αποτιναχθεί από τους ώμους του ΑΚΕΛ και η αλλαγή του κομματικού χάρτη σε επίπεδο ηγεσιών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.


• Μπορεί να ακολουθούν οι Απόκριες, και ο κόσμος να στρέφει την προσοχή του σε θέματα ψυχικής - θρησκευτικής ανάτασης αλλά και της αμείλικτης καθημερινότητάς του, αλλά και πάλι η πολιτική ιστορία θα καταγράψει τα αποτελέσματα και όσο και αν προσπαθούν να ξεφύγουν, οι ήττες τους καταχωρίστηκαν.
Ξιουρ.
Σπάταλη κοινωνία - σπάταλο κράτος

* Το σύνθημα του σημειώματος αποτελεί τη στυγνή πραγματικότητα που κατέστρεψε την Ελλάδα και φυσικά και την κορούλα της, ονόματι Κυπρούλα, που συμπαρασύρθηκε στο ίδιο λούκι. Ας μην καμωνόμαστε ότι τερματίστηκαν οι διολισθήσεις και οι οικονομικές κρίσεις, γιατί τ’ αδέλφια - ξαδέλφια και φίλοι εκ λυκοφιλίας μας οι Ελλαδίτες, Ρώσοι, Ισραηλινοί, Αιγύπτιοι, είναι πάντα δίπλα μας, ενώ μέχρι και η Ορθοδοξία δεν μπορεί να ασχολείται πλέον με όλους τους πιστούς-άπιστους που βρίσκονται στους κόλπους της.


Η σπάταλη κοινωνία, την οποία καθοδηγούν, συμπαρασύρουν και σπρώχνουν στην άβυσσο οι πολιτικοί, διά των δήθεν παραχωρήσεων που κάνουν φυσικά όλοι οι δικτάτορες, οδεύει τάχιστα στην καταστροφή.


Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι η συντριπτική πλειοψηφία και η άλλοτε κραταιά και ευημερούσα μεσαία κοινωνική τάξη συρρικνώνεται. Το καμπανάκι χτυπάει αλλά οι Κύπριοι το εκλαμβάνουν σαν πρόκληση-πρόσκληση από την αντίστοιχη κωδωνοκρουσία της Παναγίας των Παρισίων για να την επισκεφθούν. Συνεχίζει η επίδειξη και το σόου με χρήματα των τραπεζών, οι οποίες οσονούπω θα ανοίξουν τις ιδιωτικές «φυλακές» και παρακαλούμε ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.


Όσο για το ΣΠΑΤΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ, το συναντούμε καθημερινά να πετάει τα χρήματά μας στον Καιάδα των σκανδάλων χωρίς κανείς να συγκινείται, αφού και η αντιπολίτευση έχασε το GPS της. Η Κυβέρνηση ακροβατεί σαν νεοσύλλεκτος ακροβάτης σε τσίρκο που παραπλάνησε τους εργοδότες του ότι δούλεψε στο καλύτερο (τσίρκο) του κόσμου, και όταν τον βγάλουν στο σχοινί, κινδυνεύει να καταστρέψει τόσο τον εαυτό του, αλλά και να κλείσει την επιχείρηση, που τον εμπιστεύτηκε.
Ξιουρ.

Υποστηρίξτε τη