Όταν σε ρεπορτάζ τους οι ΑΛΦΑτζήδες μάς πληροφόρησαν ότι οι καταναλωτές ψωνίζουν με τα μάτια, θέλαμε να τους ρωτήσουμε αν τα καταστήματα αυτά δέχονται και πιστωτικές κάρτες; Εκτός κι αν μπορείς να ψωνίσεις με δόσεις από τέτοια καταστήματα. Δηλαδή, δυο ματιές τον μήνα και να ξοφλάς. Ο ΡΙΚικός ναρκισσισμός και η θορυβώδης πτώση * Η τηλεόραση είναι πρωτίστως εκπαιδευτική. Τώρα αν αποποιήθηκε τον ρόλο της και οδηγείται σε δύσβατες ατραπούς, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Ειδικότερα η κρατική τηλεόραση, πέραν όλων των άλλων, έχει και καθήκον να προβάλει επιμορφωτικά ντοκιμαντέρ.
Το παράξενο μ’ αυτού του είδους τις προβολές είναι ότι στην πλειοψηφία του το τηλεοπτικό κοινό δείχνει να τις προτιμά, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται σε ποσοστά... τηλεθέασης, σε σχέση με όσα αναφέρουν πάντα οι υπεύθυνοι των καναλιών. Λοιπόν, ντοκιμαντέρ από τη συλλογή του Νάσιοναλ Τζεογκράφικ, του Μπι-Μπι-Σι, και της ΕΡΤ είναι σίγουρα ενδιαφέροντα και αξίζουν να διαθέτουμε κάποια λεπτά για να δούμε και τα θαύματα της φύσης. Κι απ’ ό,τι μαθαίνουμε το ΡΙΚ θα τα συμπεριλάβει στο νέο του πρόγραμμα.
Δοκιμάστε να παραδεχθείτε το λάθος σας ότι αυτή η επιλογή ήταν λανθασμένη και προκάλεσε προβλήματα στον σταθμό και θα σας ωφελήσει ψυχικά. Θα σας κάνει να αισθανθείτε ανθρώπινοι - γαλήνιοι - ήρεμοι και θα κατεβείτε από το βάθρο όπου ανεβήκατε, με φόβο κάποια στιγμή να σας σπρώξουν ή έστω να πέσετε μόνοι σας και να έχετε ΘΟΡΥΒΩΔΗ ΠΤΩΣΗ.
Αναφερόμαστε στα τρέιλερ του ΡΙΚ για τις εκπομπές του, που αποπνέουν ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟ και έντονη εγωπάθεια.
Δεν απέφυγε τον πειρασμό και ο έμπειρος δημοσιογράφος που μας παρουσίασε το πρωινό του ξύπνημα στο σπίτι, δείχνοντάς μας μέχρι και τις πατούσες και τη φτέρνα του, παραβλέποντας το πάθημα του Αχιλλέα.
Ραδιοφωνική διαπλοκή είναι όταν το ΡΙΚ εκθειάζει κάποιες εφημερίδες και αναφέρεται πομπωδώς σε δημοσιεύματά τους, ενώ αν υποπέσουν σε γκάφα η αναφορά μετατρέπεται σε «δημοσίευμα εφημερίδας». Γιατί τους καλύπτετε, δηλαδή; Tους χρωστάτε κάτι; Τα παφίτικα Κινέζικα και η ετυμολογία της ππουνιάς * Η παραπομπή σε χωριάτικα εδέσματα όπως μαχαλεπί, ππαλουζέ, σιάμαλι από την Αλεξία Αναστασίου, που άρχισε και πάλι να περιοδεύει τα χωριά της Κύπρου, καταδεικνύει ότι το κορίτσι έχει χωριάτικη καταγωγή και έμπνευση. Οπόταν θα πετύχει στον σταθμό αφού η χωριάτικη προσέγγιση είναι δεδομένη και καθιερωμένη. Άιντε, με το καλό, Αλεξία, να μας μιλήσεις και για κούπες, λαχματζούν και άλλα, τέτοιου είδους εδέσματα.
Όταν το κορίτσι του TVONE μιλούσε για τον Κινέζο επιχειρηματία και του έδινε τ’ όνομα Λι Γου εν Μι, κάποιος άλλος σε άλλο κανάλι τον αποκαλούσε Γω εν Μι. Σου λέει να την σπάσουμε στον Πετράκη, αφού Γιου εντ μι ήταν τ’ όνομα του Κινέζου και το μετάλλαξε. Παφίτικη πονηριά.
Όταν μας λένε οι αθλητικογράφοι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές θα δουν την πόρτα του Αρχάγγελου, το ξέρουν ότι προκαλούν ανησυχία στις γιαγιάδες κάποιων; Γιατί ακούγοντας πόρτα και Αρχάγγελο, ο νους πάει στο κακό και δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν ότι πρόκειται περί μεταφορικές έκφρασης γι’ αυτούς που θα αποδεσμευτούν από τον ΑΠΟΕΛ. Σου λέει τι έπαθε το παιδί μου και θα πάει ψηλά στον Αρχάγγελο;
Καταλαβαίνουν κάποιοι μαρκουτζοφόροι ότι με τις πληροφορίες για τους τάφους αγνοουμένων αναστατώνουν τους συγγενείς τους και προκαλούν προβλήματα; Εκτός κι αν νομίσατε ότι η δημοσιογραφία είναι αντίστοιχη της οικοδομικής τέχνης, που αν ο τοίχος είναι και λίγο ζαβός δεν χάθηκε ο κόσμος... Η ποταπότητα της τηλεόρασης με τις απογευματινές εκπομπές * Τι μαγεία κι αυτή. Θα πρέπει να γίνουν ανακοινώσεις και σε ιατρικά συνέδρια του εξωτερικού. Πώς μπορεί κάποιος άνθρωπος να αυτοτραυματιστεί χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο, παρακολουθώντας τις απογευματινές εκπομπές των καναλιών. Τι είναι αυτά, ρε παιδί μου; Τελικά είμαστε τόσο χαμηλού επιπέδου άνθρωποι, που να μας παρέχουν τέτοιο προϊόν και να πιστεύουν ότι μας ψυχαγωγούν; Έλεος, δηλαδή!
Λυπηθείτε και τους ανθρώπους που είναι υποχρεωμένοι να σας παρακολουθούν μη έχοντας άλλες επιλογές. Η ποταπότητα σε όλο της το μεγαλείο. Κωνσταντίνα Ευριπίδου και Χριστιάνα Αριστοτέλους με τις παρέες τους να επιχειρούν να οριοθετήσουν τον πάτο της ποιότητας στην τηλεόραση και να δίνουν κάποια προϊόντα στον κόσμο, που ούτε η Ζιμπάμπουε τι-βι δεν θα παρείχε στους τηλεθεατές.
Α, και αυτό που ανήγαγαν τις δυο παρουσιάστριες σε κεντρικά πρόσωπα είναι επικίνδυνο και δύσκολα διαχειρίσιμο. Ταπεινά και προσγειωμένα, κορίτσια, μην πάθετε κάποια αναποδιά και κλαίτε.
Και το χειρότερο είναι που πιστεύουν ότι είναι σταρ και όλοι όσοι ασχολούνται μαζί τους. Τα χάπια μου, ρε, τα χάπια μου.
Να αναφερθούμε γενικότερα και για τις παρουσιάστριες αλλά και τις τάσεις που εμφανίσθηκαν πρόσφατα... Οι παρουσιάστριες έχουν θετικά στοιχεία, αλλά χρειάζονται χρόνο, υπομονή και επιμονή για να σταθεροποιηθούν στα δελτία ειδήσεων. Έχουν προσόντα και φιλοδοξίες, στοιχεία που θα τις ωθήσουν ν’ ανέβουν τα σκαλιά της παρουσίασης, αρκεί αυτά τα προσόντα τους να μην τις οδηγήσουν στο καλάμι, ως το εύκολο μεταφορικό μέσο.