Πολιτισμός

«Τώρα που δεν υπάρχουνε διόδια»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία υπό τον τίτλο, «Τώρα που δεν υπάρχουνε διόδια», του εκλεκτού στιχουργού και ποιητή, Πόλυ Κυριάκου, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, στη Λευκωσία.


Στη συναυλία παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες στιγμές της καλλιτεχνικής διαδρομής του Πόλυ Κυριάκου, με κύριους ερμηνευτές τους εξαίρετους Σταύρο Σιόλα και Ρίτα Αντωνοπούλου.


Σημαντική συμμετοχή στη συναυλία είχε η 55μελής χορωδία «Αδούλωτη Κερύνεια», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ρούλας Τυρίμου, το Πολυφωνικό 12μελές σχήμα «Sifonia Magistrale» υπό τη διεύθυνση της Ρούλας Τυρίμου, η ταλαντούχα Ελληνίδα ερμηνεύτρια Έλενα Γιώργου, και η νέα χαρισματική Κύπρια ερμηνεύτρια Ελλάδα Αριστοδήμου. Επίσης απήγγειλε ποίηση ο ίδιος ο δημιουργός, ο οποίος μοιράστηκε πολλά και σημαντικά τραγούδια με τον Σταύρο Σιόλα.


Ακούστηκαν τραγούδια που σημάδεψαν τους δύο καλλιτέχνες, τραγούδια μεγάλων παλιών και σύγχρονων συνθετών, όπως και τραγούδια που αφορούν την Κύπρο. Επίσης, σε μια μικρή έκπληξη, έγινε η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση ενός νέου και ακυκλοφόρητου τραγουδιού, το αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας του Πόλυ Κυριάκου με τον Σταύρο Σιόλα, ένα τραγούδι που αναφέρεται στη συνεχιζόμενη 44χρονη κατοχή της Μικρής Πατρίδας από τον Αττίλα.


Μια συναυλία, η οποία σημάδεψε το φετινό μουσικό καλοκαίρι, αφού έδωσε το ζωντανό στίγμα της δουλειάς ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού πενταγράμμου και μιας από τις πιο ξεχωριστές ποιητικές φωνές μας.