Ειδήσεις

Η «Βραδιά του Ερευνητή» επιστρέφει!

ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΥΣ ΛΑΝΙΤΗ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ
Η μεγάλη γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας επιστρέφει για δωδέκατη συνεχή χρονιά και υπόσχεται να χαρίσει συναρπαστικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους! Η «Βραδιά του Ερευνητή», που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) και διοργανώνεται σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν μια δημιουργική βραδιά πλούσια σε θεατρικά και μουσικά δρώμενα, διαδραστικά πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις και διαγωνισμούς.


Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό, από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 12:00 το βράδυ. Βασικό θέμα της φετινής εκδήλωσης, που φέρει τον τίτλο «Human Era Night», είναι η έρευνα στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κύριος στόχος της «Βραδιάς του Ερευνητή» είναι η καλλιέργεια ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας καθώς και η ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από τα κυπριακά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους, να περιηγηθούν σε μία μεγάλη έκθεση πειραμάτων και να ξεκλειδώσουν, μαζί με τον Brainy, την κεντρική φιγούρα της εκδήλωσης, τα μυστικά της επιστήμης, μέσα από ένα ευρύ φάσμα διαδραστικών δραστηριοτήτων.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό S FACTOR, κατά τον οποίο μαθητές θα παρουσιάσουν ένα επιστημονικό φαινόμενο, με πρωτότυπο τρόπο, διεκδικώντας πλούσια δώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο στο διακεκριμένο Κύπριο αρχαιολόγο Δρα Βάσο Καραγιώργη για το σύνολο της προσφοράς του στην αρχαιολογική έρευνα.


Επιπρόσθετα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν παράλληλες δραστηριότητες στη Λευκωσία. Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και για άλλες χρήσιμες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.research.org.cy και τη σελίδα στο Facebook «Βραδιά του Ερευνητή/Researchers' Night».