Αναλύσεις

Η πανωλεθρία μιας ενδιάμεσης στρατηγικής συμφωνίας

Ο ΠτΔ και οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗ.ΣΥ. και ΑΚΕΛ έχουν αποδεχθεί «εν χορδαίς και οργάνοις» το πλαίσιο Γκουτέρες για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από κει που έμειναν. ́Ολοι θυμούνται που έμειναν. Εκεί που ο ΠτΔ αποδέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία, την αναγνώριση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών στους Τούρκους υπηκόους, την παραμονή όλων των εποίκων με νομικίστικες αλχημείες, την αναγνώριση του δικαιώματος της περιουσίας στους χρήστες και όχι τους ιδιοκτήτες και το ΒΕΤΟ της διάλυσης.


Αυτά όλα τα έβαλε στη σακούλα που κρέμασε πίσω του για να μην τα βλέπει. Μπροστά του τοποθέτησε τη σακούλα με το θέμα των εγγυήσεων, που ο Γ.Γ. δεν λέει να καταργηθούν, αλλά να αντικατασταθούν με νέες εγγυήσεις, για να τα βλέπει και να χαίρεται. Είναι ακόμα και η παρουσία στρατευμάτων, που ο Γ.Γ. λέει να φύγουν τα περισσότερα αμέσως, μέχρι που να φτάσουν τον αριθμό που προνοούν οι συμφωνίες. Ο ΠτΔ είναι έτοιμος να κάμει και γι’ αυτά κάτι. Άλλωστε ξέρει πώς και πότε να υποχωρεί ατάκτως και να παραχωρεί ασύστολα.


Σκοπός όλων των παραχωρήσεων, με τις οποίες συμφωνεί και υπερθεματίζει το ΑΚΕΛ, είναι, δήθεν, «να αποφύγουμε τη διχοτόμηση και να επιτύχουμε επανένωση της πατρίδας μας». Ο ΠτΔ, οι ηγεσίες ΔΗ.ΣΥ. και ΑΚΕΛ ξέρουν ότι ο κυπριακός λαός, ακόμα και οι δικοί τους ψηφοφόροι δεν πρόκειται να εγκρίνουν στο δημοψήφισμα τη διάλυση, που θα μας παρουσιάσουν ως λύση και επανένωση. Όλοι έχουν κατανοήσει ότι η λύση θα περιέχει όλες τις τουρκικές απαιτήσεις, που θα καταργήσουν την Κ.Δ. και θα καταστήσουν την Κύπρο προτεκτοράτο της Τουρκίας.


Έτσι οι μεγάλοι στρατηγικοί μας εταίροι και ο Γ.Γ., που παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, μεθοδεύουν την υπογραφή μιας στρατηγικής ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα αποτελεί τη διευθέτηση του Κυπριακού. Αυτή η ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία, που εκπορεύεται από τις πρεσβείες του θανάτου και αποτελεί το ιδεώδες τσιμέντωμα του ΝΑΙ, αποτελεί και το καλύτερο σωσίβιο για τον αρχιστράτηγο του ΝΑΙ. Θα τον απαλλάξει από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα της οργής του λαού στο δημοψήφισμα.


Η εφαρμογή της ενδιάμεσης στρατηγικής συμφωνίας θα αρχίσει από την επομένη της σύναψής της. Η Κ.Δ. θα καταστεί εκλιπούσα, σύμφωνα με τη διαχρονική απαίτηση της Τουρκίας. Η επανένωση της Κύπρου θα είναι ένας νέος συνεταιρισμός, όπως τον καταγράφει το ανακοινωθέν Χριστόφια - Ταλάτ της 23ης Μαρτίου 2008 και το νέο κράτος θα είναι μια θνησιγενής συνομοσπονδία με δύο κυριαρχίες, δύο ιθαγένειες και χωριστές διεθνείς προσωπικότητες, σύμφωνα με τη συμφωνία Αναστασιάδη ́Ερογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2011. Και, επιπλέον, θα έχουμε εκ περιτροπής Τούρκο πρόεδρο.


Μια ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία θα είναι η ταφόπετρα του Κυπριακού και θα είναι πανωλεθρία για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Τούτο πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρέπει στο Εθνικό Συμβούλιο να θέσουν πρόταση που να απαγορεύει στον ΠτΔ τη σύναψη στρατηγικής ενδιάμεσης συμφωνίας. Αν πετύχουν ομόφωνη συμφωνία, ο ΠτΔ δεν θα μπορεί να υπογράψει ενδιάμεση συμφωνία. Αν η ηγεσία του ΔΗ.ΣΥ. και του ΑΚΕΛ διαφωνήσουν, τότε τα άλλα κόμματα να αποχωρήσουν μόνιμα από το Εθνικό Συμβούλιο και να καλέσουν τον λαό να αντισταθεί στις τουρκοβρετανικές μεθοδεύσεις. Ο λαός θα τους ακολουθήσει. Και ο ΠτΔ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούν να κάμουν πολλά. Και θα είναι ένοχοι για έσχατη αδράνεια, αν παραμείνουν απαθείς θεατές των απαράδεκτων μεθοδεύσεων.


Ο λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πάνω από τα κόμματα είναι η Κύπρος και η Κ.Δ., που ποτέ δεν πρέπει να δεχτούμε ούτε για μια στιγμή την αντικατάσταση της Κ.Δ. με την ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία κατάργησής της.


Η Κ.Δ. είναι το τελευταίο αποκούμπι της αντίστασής μας. Γι’ αυτό και όλοι βάλθηκαν να την καταργήσουν. Ο λαός πρέπει να τους εμποδίσει.