Έγκλημα

Πρωτοφανής υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους

Ζεύγος ομόφυλων ανδρών φέρεται να υιοθέτησε παράνομα βρέφος από τις Φιλιππίνες

Μία πρωτοφανής υπόθεση για τα κυπριακά δεδομένα είδε τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για την υπόθεση αγοραπωλησίας ενός βρέφους από ένα ομόφυλο ζεύγος ανδρών, για την οποία μεσάζουσα φέρεται να ήταν μία 47χρονη γυναίκα, που τελεί υπό κράτηση.


Οι δύο άνδρες, που καταζητούνται από την Αστυνομία και πιθανόν να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, είναι ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τούρκος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους είναι παντρεμένοι, με αποτέλεσμα ο Τούρκος να αναγνωρίζεται στην Κυπριακή Δημοκρατία ως Ευρωπαίος πολίτης.


Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο μηχανισμός της Δημοκρατίας κινητοποιήθηκε όταν ο Ελληνοκύπριος ζήτησε από κυπριακό Δικαστήριο την πλήρη γονική μέριμνα του βρέφους, το οποίο σήμερα υπολογίζεται να είναι 1.5 - 2 ετών. Ο ίδιος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είχε αναγνωρίσει το βρέφος και γι’ αυτό ζήτησε από το Δικαστήριο και την πλήρη γονική μέριμνα. Η καταγγελία στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων έγινε από το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο και αντιλήφθηκε προφανώς την παρανομία.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «ΣΙΓΜΑ», τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε Κύπρο και Φιλιππίνες από τον Μάρτη του 2017 μέχρι τον Γενάρη του 2019. Η ύποπτη 47χρονη φέρεται να ταξίδεψε στις Φιλιππίνες τον Μάρτιο του 2017. Τότε η βιολογική μάνα του βρέφους υπολογίζεται πως ήταν 4-5 μηνών. Η ύποπτη ταξίδεψε ξανά στις Φιλιππίνες τον Ιούνιο του ίδιου έτους και το βρέφος ήρθε στον κόσμο τον Ιούλιο του 2017. Η βιολογική μητέρα φέρεται να σύναψε συμφωνία με τον Ελληνοκύπριο για να της αποστέλλει ο τελευταίος 250 ευρώ τον μήνα μέχρι να γεννήσει. Μάλιστα, όπως υπολογίζεται, η βιολογική μητέρα έλαβε μέχρι να γεννήσει 1000-1500 ευρώ για να παραδώσει στους δύο άνδρες το ίδιο της το παιδί.