Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Νέα έργα στο εμπορικό τρίγωνο Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου

Κλείνουν κι άλλες σημαντικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της πρωτεύουσας

Άρχισαν προχθές οι κατασκευαστικές εργασίες του δεύτερουΤμήματος-Α2 του έργου ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, το οποίο αφορά τμήματα των οδών Στασικράτους και Μνασιάδου και την οδό Θεοφάνους Θεοδότου. Οι εργασίες στο πρώτο Τμήμα του έργου, οι οποίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018, υλοποιούνται με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό.


Συγκεκριμένα, όπως είχε προγραμματιστεί, έχουν υπογειοποιηθεί οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας και κατασκευάστηκε το υπόστρωμα δαπέδων από μπετόν στο τμήμα της οδού Μνασιάδου (από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Μακαρίου Γ ́ μέχρι και τη συμβολή της με την Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας) και στο τμήμα της οδού Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας (από τη συμβολή της με την οδό Μνασιάδου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Θεοφάνους Θεοδότου).


Παράλληλα, στο τμήμα της οδού Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας από τη συμβολή της με την οδό Θεοφάνους Θεοδότου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Ευαγόρου συνεχίζεται η υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, ενώ το υπόστρωμα των δαπέδων αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Ιανουαρίου 2019.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, από τις 25 Ιανουαρίου 2019 δεν επιτρέπεται η διακίνηση οχημάτων στις εξής οδούς: Μνασιάδου από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Μακαρίου Γ ́ μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Στασικράτους, Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, Θεοφάνους Θεοδότου και Στασικράτους από τη συμβολή της με την οδό Θεμιστοκλή Δέρβη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μνασιάδου.
Για διευκόλυνση του κοινού, των οδηγών, των κατοίκων και των καταστηματαρχών τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως η αντιστροφή της μονόδρομης κατεύθυνσης τμήματος της οδού Στασικράτους από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μνασιάδου με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού.


Επίσης, τοποθετήθηκαν εύκαμπτοι πάσσαλοι στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη και συγκεκριμένα στη λωρίδα δεξιόστροφης κίνησης προς την οδό Στασικράτους για αποτροπή εισόδου οχημάτων στην οδό αυτή και ανάλογη ρύθμιση των φώτων τροχαίας, ενώ καταργούνται όλες οι θέσεις στάθμευσης επί του οδοστρώματος στις οδούς Πρεβέζης και Προμηθέως, αφού μετατρέπονται από δρόμους μονής κατεύθυνσης σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης. Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η διευκόλυνση εισόδου και εξόδου οχημάτων από ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης υπαίθριων τεμαχίων / πολυκατοικιών / κατοικιών.
Οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στη συμβολή των οδών Στασικράτους-Πρεβέζης, Στασικράτους-Προμηθέως, Στασικράτους-Μνασιάδου-Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας και Λεωφ. Μακαρίου Γ’-Θεοφάνους Θεοδότου, καθώς και οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στα τεμάχια της «Ένωσης Νέων Trust» και του πρώην Debehnams βρίσκονται σε λειτουργία μέσω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της τροχαίας.
Η έξοδος οχημάτων από τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στη γωνία των Λεωφ. Μακαρίου Γ’ -Θεοφάνους Θεοδότου γίνεται από τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ με υποχρεωτική κατεύθυνση προς τα αριστερά. Σε χρήστες ιδιωτικών χώρων στάθμευσης, που βρίσκονται σε τεμάχια όπου δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση οχημάτων, θα διανεμηθούν κάρτες για προσωρινή στάθμευση σε δημοτικούς ή άλλους χώρους στάθμευσης.

Υποστηρίξτε τη