Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού η Λεμεσός

Ετοιμάζει και Μουσείο Καρναβαλιού στο Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού αναρτήθηκε τις τελευταίες ημέρες ο τελικός κατάλογος με τις συμμετοχές για την καρναβαλίστικη παρέλαση 2019.


Παράλληλα, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη το λογότυπο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Το έμβλημα είναι μια σύνθεση από τα δύο στοιχεία που απαρτίζουν το Λεμεσιανό Καρναβάλι: Την πόλη, που απεικονίζεται με το λιοντάρι, βγαλμένο από το σύμβολο του Δήμου, και το κέφι, που εκφράζεται από τη μουσική των κανταδόρων. «Καταλήξαμε σε ένα λογότυπο», ανέφερε ο Δήμαρχος, «που βγήκε από την ιστορία του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, πατάει στο σήμερα με μια σύγχρονη απεικόνιση και έχει τη διαχρονικότητα που χρειάζεται για να αντέξει στον χρόνο».


Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι δύο νέες Βασίλισσες του φετινού Καρναβαλιού, οι γνωστές Λεμεσιανές καρναβαλίστριες Μόνικα Πιερίδου και Μαρία Νικολαΐδη Αφάμη. Το βασιλικό ντουέτο θα εκφράζει το αδιαίρετο δίπτυχο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού: τη χαρά και την τρέλα. Πέρα από το λογότυπο, ο Δήμαρχος Λεμεσού προανήγγειλε και μια σειρά από καινοτομίες για το φετινό Καρναβάλι. Αναφέρθηκε επίσης ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμελέτη για τη δημιουργία του Μουσείου του Λεμεσιανού Καρναβαλιού στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Πάνος Σολομωνίδης. Στόχος του δήμου είναι, μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, να προχωρήσει σε δημόσια παρουσίαση της πρότασης.


Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που άρχισε για αναβίωση των μεγάλων κατασκευών και των σατιρικών αρμάτων και η ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων του Καρναβαλιού που άρχισε, θα συνεχιστεί και φέτος. Η αρχή των επίσημων εκδηλώσεων θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, με την παρουσίαση όλων των συμμετοχών και τη βράβευση της καλύτερης καντάδας του περσινού Διαγωνισμού Σύνθεσης Καντάδας.

Υποστηρίξτε τη