«Τι είμαστε; Είμαστε κότες…»

«Τι είμαστε; Είμαστε κότες. Η Τουρκία κατακτά τις θάλασσες της Κύπρου. Δεν απειλεί, αλλά βιάζει και αρπάζει το Αιγαίο. Και η Ελλάδα; Η Ελλάδα βλέπει την Κύπρο μας και μιλά γι’ αυτήν ως Τρίτη, ψυχρή και άσχετη χώρα. Η Ελλάδα, ούτε βλέπει, ούτε αντιδρά, όχι μόνο στα πάθη της Κύπρου, αλλά και στο τι γίνεται στο Αιγαίο. Η Τουρκία βλέπει ως κότες την ελληνική ηγεσία και πράττει αναλόγως…».

Αυτή είναι επέμβαση Έλληνα θεατή σε σχετικό τηλεοπτικό πρόγραμμα συζήτησης. Η Ελλάς έχει αποδείξει στον Τούρκο ότι δεν θα αντιδράσει σε όποια ενέργεια κατά της Κύπρου. Συνεπώς, οι πιέσεις και οι φαλκιδεύσεις της Ελλαδικής Κυριαρχίας θα συνεχισθούν και θα ενταθούν. Όσο η στρατιωτική ΑΔΥΝΑΜΙΑ της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας θα συνεχίζεται, ο Ερντογάν θα αποθρασύνεται. Όσο η Τουρκία θα βεβαιώνεται ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ν’ αντιδράσει στρατιωτικά στις παραβιάσεις των θαλασσών και των εδαφών της, η Άγκυρα θα κατακτά πιο προκλητικά και πιο αποτελεσματικά.

Έχουμε φορτικά από τις στήλες αυτές υποστηρίξει ότι η Στρατηγική Δύναμη της Ελλάδος είναι η Κύπρος. Χωρίς την Κύπρο, η Ελλάδα δεν διαθέτει υπολογίσιμη Στρατηγική αξία. Η Κύπρος χάνεται και η Ελλάδα ρητορεύει για Διεθνές Δίκαιο. Είναι Εγγυήτρια!.. Το Διεθνές Δίκαιο γράφτηκε και γράφεται από τους ΔΥΝΑΤΟΥΣ. Όχι από τους αδύναμους και εξευτελισμένους. Η Τουρκία γνωρίζει ότι η Αθήνα αδυνατεί και φοβάται. Τρέμει να σκεφθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη κατά της Τουρκίας. Ο Ερντογάν αξιοποιεί τη συμπεριφορά τής… «κότας» και εισβάλλει…

Ρώσοι και Αμερικάνοι πούλησαν τους Κούρδους. Οι Ρώσοι έπαιξαν παιχνίδι για να υπάρξει οριστική ρήξη Ηνωμένων Πολιτειών - Τουρκίας. Δηλαδή; Υπέβαλαν στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει στη Συρία κατά των Κούρδων, δεν θα έχουν υπό κάποιες προϋποθέσεις ένσταση. Και ο Τραμπ «πούλησε» την κοινή πολιτική (Ισραήλ - Ηνωμένων Πολιτειών) περί δημιουργίας Κουρδικού Κράτους. Χάριν, προφανώς, σιχαμερών συμφερόντων του καθεστώτος Τραμπ, παραδίδονται οι φίλοι των Αμερικανών, Κούρδοι, στην τουρκική σφαγή. Μια σφαγή που αποκαλείται «Πηγή Ειρήνης», όπως απεκλήθη η σφαγή της Κύπρου το 1974, ως «Ειρηνευτική Επιχείρηση»…

Σε αυτά τα δεδομένα, με αυτές τις διεθνείς θέσεις, με αυτήν την αδίστακτη και ατιμώρητη επιβολή της Ισχύος, η Κύπρος τι πρέπει να πράξει αφού είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ μόνη; Πρέπει να βρει Στρατιωτικούς Συμμάχους. Αν δεν μπορεί η Κυβέρνηση αυτή να βρει τρόπους αντίστασης και αποτροπής, ας μη γελοιοποιείται με αμήχανες ρητορικές γελοιότητες.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση και γενικότερα η κυπριακή πολιτική ηγεσία δεν σώζουν την Κύπρο και δεν σώζονται ούτε οι ίδιοι με φλυαρίες για Διεθνές Δίκαιο και κυρώσεις και ανακοινώσεις της… τριμερούς της Αιγύπτου. Η κατάσταση δεν εγκυμονεί κινδύνους, όπως επιπόλαια περιγράφεται από την Κυπριακή Κυβέρνηση μέσω του Εκπροσώπου της. Η κατάσταση γέννησε τους κινδύνους. Οι κίνδυνοι έγιναν ήδη εισβολές και νέες τουρκικές κατακτήσεις.

Τα λόγια και οι επαναλήψεις Κύπρου και Ελλάδος για Διεθνές Δίκαιο και για Διεθνείς Καταδίκες της Τουρκίας δεν είναι πολιτική Αποτροπής. Είναι πολιτική ανύπαρκτης δύναμης αναχαίτισης της στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας. Δεν υποχωρεί, δεν καταλαβαίνει, δεν λαμβάνει υπόψη κυρώσεις και φραστικές καταδίκες η Άγκυρα. Έχει πάρει τον αέρα τής Μεγάλης και αήττητης Δύναμης… Ο νέος πόλεμος που άρχισε η Τουρκία στη Συρία, είτε χαθεί είτε κερδηθεί εκ μέρους της, εμείς οι Έλληνες θα πληρώσουμε τη νύφη. Αν επιτύχει στους στόχους της, δεν θα συμμαζεύεται στην επιθετικότητά της. Η επιθετικότης θα ενταθεί. Αν δεν επιτύχει τους στόχους της θα… πληρώσουν τη νύφη το Αιγαίο και η Κύπρος…

Η Κυβέρνηση της Κύπρου, η πολιτική ηγεσία της Κύπρου και οι αντίστοιχες της Ελλάδος, έπρεπε να μην κοιμούνται. Να διαβουλεύονται επί 24ώρου βάσεως για ανεύρεση τρόπων αποτελεσματικής αντιμετώπισης της στρατιωτικής κλιμάκωσης τουρκικής επιθετικότητας. Ας μην υπάρχουν άλλες μοιραίες ψευδαισθήσεις. Οι «διεθνείς καταδίκες» κατά της Τουρκίας δεν θα μας σώσουν… Θα μας σώσει μόνο η δική μας ΔΥΝΑΜΗ αναχαίτισης του τουρκικού Επεκτατισμού. Αν και όταν οι ηγέτες, έστω και με καταστρεπτική καθυστέρηση, μπορέσουν να την εξασφαλίσουν.