Παραπολιτικά

Η τράμπα του Τραμπ με τον Ερντογάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας το πράσινο φως στον Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία, πρόδωσε ασύστολα τους Κούρδους, τους κυριότερους συμμάχους (μέχρι τώρα) των Αμερικανών στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή είναι η αλήθεια, η οποία δεν μπορεί να αποκρυβεί πίσω από τις πομφολυγώδεις προειδοποιήσεις του Αμερικανού Προέδρου, ότι, αν κρίνει «με τη μεγάλη και απαράμιλλη σοφία» του (δική του η έκφραση) πως οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής θα κινηθούν «εκτός ορίων», θα καταστρέψει την τουρκική οικονομία. Ποια είναι αυτά τα όρια δεν τα καθόρισε κι έτσι δεν ξέρουμε εάν και πότε θα θυμώσει ο Τραμπ.

Για να το θέσουμε διαφορετικά, είναι σαν να ενθαρρύνει έναν βιαστή να βιάσει το θύμα του, αλλά τον προειδοποιεί να μην το βιάσει και τόσο πολύ...

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη απόφασή του, ο Αμερικανός Πρόεδρος το έριξε και στις μπούρδες. Μεταξύ άλλων, είπε και το αμίμητο: «Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία»! Τώρα, πώς θα βοηθούσαν οι Κούρδοι (που ποτέ δεν είχαν δικό τους κράτος) τους Αμερικανούς στη... Νορμανδία, μόνον ο ανιστόρητος Τραμπ ξέρει. Επί τη ευκαιρία, δεν μας είπε. Οι... Τούρκοι βοήθησαν τους Αμερικανούς στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας με τη χιτλερική Γερμανία;

Οι ανερμάτιστες και ανεξήγητες ενέργειες του πλανημένου πλανητάρχη στο θέμα της τουρκικής εισβολής στη Συρία, εξόργισαν ακόμα και στενούς του συνεργάτες στο Κογκρέσο, οι οποίοι κατανοούν τους σοβαρούς κινδύνους από την εγκατάλειψη των συμμάχων Κούρδων.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τραμπ έκανε... τράμπα τους Κούρδους με τον Ερντογάν. Η σκληρή αυτή πραγματικότητα θα πρέπει να μας κάνει κι εμάς να ανησυχούμε, όταν βλέπουμε πόσο εύκολα κάνει τράμπες με τους Τούρκους ο ένοικος του Λευκού Οίκου, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να μείνει εκεί μέσα ακόμα μια τετραετία, αν δεν μπορέσουν οι Δημοκρατικοί να επιτύχουν την καθαίρεσή του.

ΜΠΟΞΕΡ