Παραπολιτικά

Μιλάνε όπου να ’ναι

Είναι γνωστό ότι οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να αντισταθούν στη θέα των μικροφώνων των τηλεοπτικών συνεργείων. Έτσι, προβαίνουν σε δηλώσεις σε οποιονδήποτε χώρο τύχει να βρεθούν και ασχέτως του σκοπού της παρουσίας τους στον συγκεκριμένο χώρο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου για το Κυπριακό και την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, οι οποίες έγιναν στο περιθώριο επίσκεψής του στο... καταφύγιο σκύλων, στο Τσέρι. Μα να κάνεις δηλώσεις για το Εθνικό Συμβούλιο με τη συνοδεία... γαβγισμάτων; Τουλάχιστον, κύριε Φούλη μου, έπρεπε να προσαρμόζατε τις αναφορές σας, για να ταιριάζουν με το περιβάλλον του καταφυγίου σκύλων. Ειδικότερα το σχόλιό σας ότι οι συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου είναι «συνεδρίες εθνικού διχασμού», θα μπορούσε να διατυπωθεί ως εξής:

«Οι συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου, δυστυχώς, καταλήγουν μονίμως σε... σκυλοκαβγάδες».

Με παρόμοιο τρόπο θα μπορούσε να διατυπωθεί και το άλλο σημείο των δηλώσεών σας, όπου αναφερθήκατε στο θέμα των διαρροών και εισηγηθήκατε, με χιούμορ, η επόμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβολίου να πραγματοποιηθεί... «στην ατέλειωτη Πλατεία Ελευθερίας, με ατέλειωτες συζητήσεις».

Η εναλλακτική δήλωση θα μπορούσε να είναι: «Όχι κύριοι, το Εθνικό Συμβούλιο δεν μπορεί να είναι... μπάτε σκύλοι αλέστε»!

Κι αν θέλατε να σχολιάσετε και το γεγονός ότι δεν υπήρξε, πάλι, ομοφωνία στον Εθνικό Γουμά, θα μπορούσατε να διερωτηθείτε:

«Ισιώννει... ο νούρος του σσιύλλου»;

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ