Παραπολιτικά

Η Τουρκία και το κλίμα

Με την ευκαιρία της Ειδικής Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέβαλε, με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας για πρωτοβουλία συνεργασίας και συντονισμού των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Και πολύ καλά έκανε ο Πρόεδρος. Θα έπρεπε, όμως, να στείλει και μια δεύτερη επιστολή, με την οποία να εισηγείται δράσεις για αντιμετώπιση των συνεπειών στο... πολιτικό κλίμα, που επιδεινώνεται σταθερά από τις ενέργειες της Τουρκίας. Μιας χώρας η οποία δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή:

-Κλίμα πολέμου

-Κλίμα αναταραχής

-Κλίμα αστάθειας

-Κλίμα όξυνσης

-Κλίμα φόβου και τρομοκράτησης των γειτόνων της, αλλά και των ιδίων των πολιτών της, αφού ο Ερντογάν έχει μετατρέψει τη χώρα σε μιαν απέραντη φυλακή.

Ως αποτέλεσμα των «κλιματικών» ενεργειών της Τουρκίας, «θερμαίνονται» σε επικίνδυνο βαθμό τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Ενώ η ίδια χώρα προκαλεί και μακρές περιόδους «ξηρασίας» στο Κυπριακό.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα απειλεί να προκαλέσει και καταστροφικές πλημμύρες στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και πιο συγκεκριμένα, προειδοποιεί ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Ξέρουμε, λοιπόν, ποιος είναι ο δράστης των «κλιματικών» αλλαγών στην περιοχή μας. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι ποιος θα του υποδείξει ότι δεν τον σηκώνει, πλέον, το διεθνές... κλίμα.

ΜΠΟΞΕΡ