Παραπολιτικά

Τα πυραυλοπαγκάκια της Πλατείας Ελευθερίας

Αυτό ακριβώς έλειπε από την Πλατεία Ελευθερίας, για να ολοκληρωθεί η εικόνα της ως... «διαστημικής βάσης». Τα παγκάκια-πύραυλοι! Θα είναι γνωστά με την κωδική ονομασία «Παγκάκια... S-400».

Παιδιά, πέστε μου ότι δεν είναι πλάκα, μέσα στο ευρύτερο ανέκδοτο της Πλατείας Ελευθερίας.

Είναι απίστευτο το θέαμα. Μια σειρά από πυραυλοειδή παγκάκια έχουν τοποθετηθεί για να κάθονται οι περαστικοί. Τρόπος του λέγειν να κάθονται, δηλαδή, διότι πού και πώς θα κάτσει κάποιος εκεί; Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάτσει... καβαλλούριν, όπως πάνω στον γάδαρον.

Καλά, ποιος είναι ο σκοπός για τον οποίο μπαίνει κάπου ένα παγκάκι; Με βάση την απλή λογική, μπαίνει για να κάθεται ο κόσμος να ξεκουράζεται. Να ακουμπάει την πλάτη του κάπου και να νιώθει άνετα. Ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι. Όχι, πέστε μας, κύριε Γιωρκάτζη μου και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Πιστεύει κανένας από εσάς ότι αυτά τα πυραυλοειδή που τοποθετήθηκαν είναι τα πιο κατάλληλα για ξεκούραση; Εκτός, πια, αν στόχος είναι να μην... κάθεται κανένας πάνω, για να αποφεύγεται η φθορά.

Με λίγη φαντασία, θα μπορούσε κάποιος να δει, αντί πύραυλο... μπανάνα, με τους ανάλογους συνειρμούς.

Συμβολίζουν τις «σταγόνες» τα παγκάκια, εξήγησαν οι αρμόδιοι. Εμείς οι ανίδεοι δεν μπορούμε να συλλάβουμε το μέγεθος της έμπνευσης. Σταγόνες! Ίσως σταγόνες ιδρώτα από τους εργάτες που αγωνίζονται εδώ και χρόνια να φτιάξουν την Πλατεία και δεν την βλέπουν να τελειώνει. Ίσως σταγόνες δακρύων, από το πολύ γέλιο των δημοτών μόλις αντίκρισαν τα πυραυλοπαγκάκια. Εμένα, πάλι, μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το γνωστό βασανιστήριο που ονομάζεται «μαρτύριο... της σταγόνας».

Έχετε ακούσει για τους «έξυπνους πυραύλους»; Ε, εμείς εδώ έχουμε τα «έξυπνα παγκάκια-πυραύλους», σε μια «έξυπνη πόλη»...

Ρε μπας και θέλουν να μας στείλουν κάποιο μήνυμα με τους πυραύλους; Για να συνηθίσουν, ας πούμε, οι δημότες στην ιδέα ότι οι δαπάνες για την Πλατεία θα... εκτοξευθούν σε ύψη δυσθεώρητα, όταν φθάσει ο τελικός λογαριασμός;

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ