Παραπολιτικά

Τελικά ήρθαν τα F-16

Η στήλη αυτή είχε εκφράσει την απογοήτευσή της για τη μη έλευση ελληνικών F-16 στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου. Η απογοήτευση, όμως, αντικαταστάθηκε από ικανοποίηση, με τη συμμετοχή τριών ελληνικών F-16 στην άσκηση της Εθνικής Φρουράς «Ατσάλινο Βέλος», την περασμένη Πέμπτη. Τέτοιες κινήσεις στέλνουν το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά και ότι η Ελλάδα δεν θα την αφήσει μόνη.

Πρέπει να δοθούν τα εύσημα στον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος, χωρίς τυμπανοκρουσίες, έχει καταφέρει αρκετά στον τομέα της άμυνας, μέσα στο περιορισμένο πλαίσιο στο οποίο κινείται.

Σημειώνουμε και τη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι «τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις». Κι εμείς το ίδιο, κύριε Νίκο μου. Τα θέλουμε στις ασκήσεις. Και φυσικά όχι μόνον στις ασκήσεις, αλλά, αν ο μη γένοιτο, και σε συνθήκες πραγματικού πολέμου.

Το ΑΚΕΛ δεν είδε με καλό μάτι τη συμμετοχή των ελληνικών μαχητικών στην άσκηση, ανησυχώντας ότι δεν στέλνουμε τα σωστά μηνύματα προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Μα τα μηνύματα δεν είναι προς τους Τουρκοκύπριους που απευθύνονται, αλλά προς την κατοχική Τουρκία. Της οποίας ο ηγέτης μάς θυμίζει κάθε λίγο τι μας έκαναν το 1974 και απειλώντας να μας το ξανακάνουν...

ΜΠΟΞΕΡ