Παραπολιτικά

Αποχώρηση με σάπιες πατάτες

Τι ντροπή για τους Αμερικανούς! Να αποχωρούν τα στρατεύματά τους από τη Συρία και οι Κούρδοι πολίτες να τους ρίχνουν σάπιες πατάτες και άλλα ζαρζαβατικά, για να εκφράσουν την οργή και την απογοήτευσή τους για την αμερικανική προδοσία. Αυτές οι πατάτες ήταν τα πιο σφοδρά πυρά που αντιμετώπισαν οι αμερικανικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη Συρία.

Η πλάκα είναι που ο Αμερικανός Πρόεδρος... χαιρέτισε τη συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας ως «μεγάλη επιτυχία». Θυμίζοντας κάποιον τύπο που του τρώει ο άλλος την γκόμενα και τον παίρνει τηλέφωνο για να τον συγχαρεί!

Ο Τραμπάλας, που δεν ξέρει πια πού παν τα τέσσερα, μες στην τρελή χαρά, έσπευσε να άρει και τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στην Τουρκία. Και επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο μεγάλος ειρηνοποιός της Συρίας, ο οποίος έσωσε τις ζωές των Κούρδων. Στην πραγματικότητα, οι Κούρδοι έσωσαν μόνοι τους τις ζωές τους, όταν κατέφυγαν στην προστασία της συριακής κυβέρνησης, για να γλιτώσουν από την τουρκική μάχαιρα, που τους απειλούσε με νέα γενοκτονία, με τις ευλογίες του Αμερικανού «σωτήρα».

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως έχει δίκαιο ο Τραμπάλας που δήλωσε πρόσφατα ότι οι ΗΠΑ μοιράζονται κοινή κληρονομιά με τους Ιταλούς, που φθάνει μέχρι την... αρχαία Ρώμη. Ειδικότερα ο ίδιος αναβίωσε εκείνη την εποχή. Ως νέος Πόντιος Πιλάτος, ένιψε τας χείρας του, επιτρέποντας τη σφαγή των Κούρδων από τους Τούρκους...

ΜΠΟΞΕΡ