Παραπολιτικά

Η επόμενη «ειρηνευτική» επιχείρηση

Η συμφωνία του Σότσι σημαίνει τερματισμό της αιματοχυσίας, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Μας συγχωρείτε, κύριε Σεργκέι μου, αλλά έχουμε μια μικρή απορία. Αυτήν την αιματοχυσία που λέτε, μήπως μπορούσατε, αν θέλατε, να την σταματήσετε προτού συμβεί; Διότι, αν η Τουρκία δεν είχε το πράσινο φως από τη Μόσχα (όπως το είχε και από τον Τραμπ), δεν θα ξεκινούσε την εισβολή της στη Συρία και δεν θα είχαμε την αιματοχυσία που λέτε ότι ευτυχώς σταμάτησε με τη συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν.

Προδομένοι από τους Αμερικανούς και εκβιαζόμενοι από τους Ρώσους, οι Κούρδοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τη «ζώνη ασφαλείας» που ήταν ο βασικός στόχος του σουλτάνου. Με βάση τη συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν, οι Τούρκοι θα κρατήσουν (ο Αλλάχ ξέρει μέχρι πότε) το κομμάτι της Συρίας που κατέλαβαν με την εισβολή, ενώ στην υπόλοιπη ζώνη θα αναπτυχθούν συριακές και ρωσικές δυνάμεις.

Και το πιο ωραίο είναι ότι θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, και η Ρωσία, αντίπαλον δέος του ΝΑΤΟ!

Έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει ο σουλτάνος. Έκανε κίνηση ματ στη σκακιέρα και κέρδισε τα περισσότερα απ’ όσα επεδίωκε με την εισβολή στη Συρία.

Τώρα που πέτυχε η εισβολή, εύκολα μπορούμε να προβλέψουμε πού θα στραφεί μετά. Θα ξεκινήσει την επιχείρηση «Ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο»...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ