Κυπριακό

Ναυάγιο στο Κυπριακό βλέπουν οι πολίτες

Δημοσκόπηση «Σ»: 79% πιστεύουν ότι οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά σε ναυάγιο παρά σε λύση του Κυπριακού

Την Κύπρο να βρίσκεται ενώπιον των αποτελεσμάτων μιας αδιέξοδης πολιτικής διαχείρισης στο εθνικό μας ζήτημα, βλέπουν οι πολίτες. Με την πλευρά μας, από τη μια, να καταβάλλει προσπάθειες επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και την Τουρκία, από την άλλη, να προχωρεί σε μιαν άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των παραβιάσεων επί της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» βρίσκεται εντός του αδειοδοτημένου τεμαχίου 7, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, 79%, πιστεύουν ότι οι δύο πλευρές είναι πλέον πιο κοντά σε ναυάγιο παρά σε λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το IMR του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για λογαριασμό της «Σημερινής» της Κυριακής, οι πολίτες εκφράζουν ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Διχασμένη παρουσιάζεται επιπρόσθετα η κοινή γνώμη ως προς το κατά πόσον η λύση στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) είναι βιώσιμη για το Κυπριακό, με το 51% να δηλώνουν ότι συμφωνούν και το 48% να διαφωνούν.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.