Παραπολιτικά

Αυτούς τους γάμους δεν τους θέλουν!

Οι πολιτικοί γάμοι είναι κάτι που οι Δήμοι της νήσου επιθυμούν διακαώς, διότι ενισχύουν σημαντικά τα έσοδά τους. Υπάρχει, όμως, και ένα είδος πολιτικού γάμου που κάποιοι τουλάχιστον Δήμοι αποστρέφονται με βδελυγμία. Μιλάμε για τον πολιτικό γάμο μεταξύ των... ιδίων των Δήμων, στο πλαίσιο του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις Δήμων. Όσο πλησιάζει η ώρα της ψήφισης και εφαρμογής της νέας νομοθεσίας, τόσο αυξάνονται τα φαινόμενα άρνησης Δήμων να έρθουν εις... γάμου κοινωνίαν με άλλους Δήμους. Χαρακτηριστική του κλίματος που άρχισε να δημιουργείται είναι η οξεία αντιπαράθεση που είχαμε τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους Δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου. Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει με κανέναν τρόπο να ακούσει να του ψάλλουν το... «και έσονται οι δύο εις Δήμον ένα» με το Παραλίμνι. Θέλει να ενωθεί με τη Σωτήρα και το Λιοπέτρι, αλλά όχι με το Παραλίμνι. Κι αυτά μόνο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Παρόμοια προβλέπονται και σε άλλες επαρχίες.

Δεν ξέρουμε και ποια στάση θα τηρήσουν τα κόμματα, που θα έχουν καθοριστικό λόγο στην εφαρμογή ή μη της μεταρρύθμισης. Και είτε θα αναλάβουν ρόλο... «προξενήτρας» για τους «γάμους» των Δήμων, είτε θα αναλάβουν τον ρόλο... «Δημοχωρίστρας».

Λένε ότι «γάμος με το ζόρι δεν γίνεται». Στην περίπτωση των Δήμων, όμως, θα πρέπει να γίνει και ας... φωνάζει η «νύφη» (ή ο «γαμπρός», αναλόγως).

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ