Παραπολιτικά

Τραμπ, Μπάιντεν και Κύπρος

Η μικρή αθώα μας βραχονησίδα πάλι βλέπει το ονοματάκι της να φιγουράρει σε τρανταχτή υπόθεση διεθνών διαστάσεων. Τη φορά αυτή έχουμε να κάνουμε ακόμη και με τις προσεχείς προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Η ιστορία ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Ζελένσκι, από τον οποίο ο πλανητάρχης ζήτησε να διατάξει δικαστική έρευνα για διαφθορά εναντίον του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Τζο Μπάιντεν, που θεωρείται ο επικρατέστερος προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2020. Το ενδιαφέρον για μας στοιχείο είναι ότι ο υιός Μπάιντεν διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας Burisma Holdings Limited, που είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο. Το θέμα πήρε ευρύτερες διαστάσεις, διότι η αποκαλυφθείσα τηλεφωνική συνδιάλεξη του Αμερικανού Προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του, έδωσε την αφορμή να αρχίσει διαδικασία από την αμερικανική Βουλή, με το ερώτημα της καθαίρεσής του.

Ε, μα τι φταίμε εμείς οι φουκαράδες, αν τα παιδιά των Αμερικανών πολιτικών μπλέκονται σε σκοτεινές υποθέσεις και αν οι Πρόεδροι της Αμερικής κάνουν απρεπή τηλεφωνήματα σε άλλους ηγέτες, βάζοντας τον εαυτό τους σε περιπέτειες που μπορεί να τους στοιχίσουν και την προεδρία; Αν οι υιοί των Αμερικανών υψηλών αξιωματούχων (ή και οι ίδιοι οι αξιωματούχοι) είναι διεφθαρμένοι, το πρόβλημα είναι δικό τους και της χώρας τους. Δεν είναι δικό μας. Εμείς εν τζιαι...

ΜΠΟΞΕΡ