Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Θλίψη από τον θάνατο του βετεράνου δημοσιογράφου Λουκή Λουκαΐδη

Στο καλό, αγαπημένε μας Λουκή, εκεί ψηλά, θα γράφετε με τον κολλητό σου τον Κωστάκη (τον Κωστάκη μας), το καλύτερο «ρεπορτάζ» του Παραδείσου

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο από τον θάνατο του βετεράνου δημοσιογράφου Λουκή Λουκαΐδη, ο οποίος υπηρέτησε επί δεκαετίες το δημοσιογραφικό λειτούργημα, κυρίως από τις επάλξεις του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Ο γνωστός και επιτυχημένος αστυνομικός ρεπόρτερ απεβίωσε την Πέμπτη, σε ηλικία 73 χρονών, ενώ η κηδεία του έγινε χθες, στις 11 το πρωί, από τον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα στη Μακεδονίτισσα.

Ο Λουκής Λουκαΐδης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1946, στο χωριό Μένοικο. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Μπήκε στη δημοσιογραφία το 1968. Το 1971 προσελήφθη στην εφημερίδα “Αγών”, όπου και παρέμεινε μέχρι που η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της το 1998. Προσελήφθη στη συνέχεια στον ΑΝΤΕΝΑ, στο ΣΙΓΜΑ και την εφημερίδα “Σημερινή”, όπου συνέχισε ανελλιπώς να ασκεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, καθημερινά επισκεπτόταν τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα της επικαιρότητας, ενώ πάντοτε προσφερόταν να συνδράμει την προσπάθεια των συναδέλφων εκεί και όπου μπορούσε.

Η προσφορά του στη δημοσιογραφία της Κύπρου και δη στο αστυνομικό ρεπορτάζ είναι ανεκτίμητη.

Το συγκρότημα «ΔΙΑΣ» και η εφημερίδα «Σημερινή» εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Στο καλό, αγαπημένε μας Λουκή, εκεί ψηλά, θα γράφετε με τον κολλητό σου τον Κωστάκη (τον Κωστάκη μας), το καλύτερο «ρεπορτάζ» του Παραδείσου.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Κύπρου, της οποίας ο Λουκής Λουκαΐδης ήταν από τα αρχαιότερα μέλη, αναφέρει:

«Ο βετεράνος δημοσιογράφος Λουκής Λουκαΐδης, γνωστός και επιτυχημένος αστυνομικός ρεπόρτερ για δεκαετίες, απεβίωσε την Πέμπτη, σε ηλικία 73 χρονών. Ο Λουκής Λουκαΐδης εντάχθηκε στις γραμμές της Ένωσης Συντακτών Κύπρου το 1968 και στο μητρώο μελών της οργάνωσης σήμερα φέρει τον αύξοντα αριθμό 27. Υπήρξε δραστήριος, αεικίνητος και πάντοτε εγκαίρως και πλήρως πληροφορημένος στα θέματα που παρακολουθούσε.

»Γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1946 στο χωριό Μένοικο. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Μπήκε στη δημοσιογραφία το 1968. Το 1971 προσελήφθη στην εφημερίδα “Αγών”, όπου και παρέμεινε μέχρι που η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της το 1998. Προσελήφθη στη συνέχεια στον ΑΝΤΕΝΑ, στο ΣΙΓΜΑ και την εφημερίδα “Σημερινή”.

»Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, σύχναζε στους εργασιακούς χώρους των ΜΜΕ και πάντοτε ενδιαφερόταν τόσο για τα θέματα της επικαιρότητας, όσο και για τα συνδικαλιστικά ζητήματα της οργάνωσης.

»Θα τον θυμόμαστε ως έναν καλό συνάδελφο, που πρόσφερε στα της δημοσιογραφίας του τόπου μας, ιδιαίτερα στον τομέα του αστυνομικού ρεπορτάζ».

Η ΕΣΚ εκπροσωπήθηκε στην κηδεία του και κατέθεσε στεφάνι.

Υποστηρίξτε τη