Παραπολιτικά

Καρέτα-καρέτα και δίπλα καμένα-καμένα

Το να βάζεις φωτιά εσκεμμένα στον Ακάμα δεν είναι μόνον έγκλημα κατά του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Είναι έγκλημα κατά του πολιτισμού μας, της Ιστορίας μας, του μέλλοντός μας, έγκλημα εναντίον του καθενός από εμάς. Οι κακόβουλες πυρκαγιές, που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες στο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα, ήταν όντως ειδεχθές έγκλημα. Τη στιγμή που έγνοια όλων μας θα πρέπει να είναι να προστατεύσουμε κάθε αγριολούλουδο, κάθε πεύκο, κάθε άγριο θάμνο, κάθε μορφή ζωής στην πανέμορφη και μοναδική αυτή περιοχή, οι ασυνείδητοι κατέστρεψαν μέσα σε μερικές ώρες όσα χρειάστηκαν αιώνες για να αναπτυχθούν.

Εξετάζονται διάφορες εκδοχές για τα κίνητρα των δραστών των εμπρησμών. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η αντίθεσή τους στο διαχειριστικό σχέδιο του Ακάμα. Το δικό τους σχέδιο είναι να κάψουν τα πάντα, ώστε όταν έρθει η ώρα να εφαρμοστεί το διαχειριστικό σχέδιο για τον Ακάμα, να μην υπάρχει καθόλου Ακάμας για να εφαρμοστεί το σχέδιο.

Οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να κάνουν το παν για να εντοπίσουν και να συλλάβουν αυτούς τους αδίστακτους εγκληματίες, που είναι εμφανές ότι ενεργούν με βάση καλά οργανωμένο σχέδιο.

Και ταυτόχρονα θα πρέπει να ενισχύσουν την επιτήρηση της περιοχής με drones και άλλους τρόπους. Η επαγρύπνηση πρέπει να είναι συνεχής. Όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να εργάζονται ακατάπαυστα για την προστασία του Ακάμα. Ακάματα, θα έλεγα!

ΜΠΟΞΕΡ