Παραπολιτικά

«Την επένδυσιν ημών την επιούσιον»...

Μα έχει ακόμα αμφιβολίες ο Αρχιεπίσκοπος ότι οι 310.000 ευρώ που του πρόσφερε ο Μαλαισιανός απατεώνας Τζο Λόου είναι μαύρο χρήμα; Δηλαδή, τα δισεκατομμύρια που απέκτησε με δόλιο τρόπο, με απάτες, με υπεξαιρέσεις και με κάθε άλλη παράνομη πράξη ο Λόου είναι βρόμικα, αλλά οι 310.000 που έδωσε στον Μακαριότατο βρίσκονταν σε κάποιον ξεχωριστό, καθαρό, λογαριασμό και θα μπορούσαν να είναι και νόμιμα; Αμέσως έπρεπε να επιστρέψει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας τη μεγάλη επιταγή των 300.000 ευρώ και το μικρό τσιεκκούι των 10.000, που ακόμα δεν μάθαμε ποιος ήταν ο προορισμός του. Μαζί με τους τόκους, ασφαλώς, αφού ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι τα έβαλε στην τράπεζα για να τοκίζονται.

Γιατί να περιμένει πρώτα την κυβέρνηση «υπεύθυνα να απορρίψει, ακυρώσει και ανακαλέσει την κυπριακή ιθαγένεια για τον εν λόγω επενδυτή και να ζητήσει πίσω το κυπριακό διαβατήριο», και μετά να επιστρέψει τα χρήματα; Πάντως, αυτό το «να ζητήσει πίσω το κυπριακό διαβατήριο» δεν το πολυκατάλαβα. Δηλαδή, να πάει η κυβέρνηση να βρει τον Κυπραίο Μαλαισιανό και να του το ζητήσει πίσω; Και πού θα τον βρει, αφού τον καταζητούν Αστυνομίες σε όλον τον κόσμο και δεν τον εντοπίζουν; Θα πρέπει να μας το ξεκαθαρίσει αυτό ο Μακαριότατος.

Εν τω μεταξύ, δεν πρέπει να αδικούμε τον Αρχιεπίσκοπο. Έκανε ό,τι έκανε με τον Μαλαισιανό, λόγω της επιθυμίας του να προωθήσει τις επενδύσεις στη νήσο μας, που τις έχει τόση ανάγκη. Όπως και στην περίπτωση του Ούγγρου επενδυτή στην Πάφο, που για χάρη του θέλει να χτίσει ξενοδοχεία πάνω στα αρχαία.

Δεν θυμάμαι, βεβαίως, να έχει πει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός «μακάριοι οι επενδύοντες και τοκίζοντες». Θυμάμαι, όμως, ότι έχει διδάξει το «Ο έχων δύο χιτώνας, να δίνει τον ένα». Ο Αρχιεπίσκοπός μας πιστεύει κάτι άλλο. «Ο έχων δύο χιτώνας, να... επενδύει και τους δύο, για να τους κάνει τέσσερεις!».

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ