Παραπολιτικά

Το θαύμα του... Άη Φούλη

Θαυματουργή υπήρξε η παρέμβαση του «Άη Γιώρκη»... συγγνώμην, του Αβέρωφ Νεοφύτου, στο θέμα των τραπεζικών υπερχρεώσεων. Ή, τουλάχιστον, έτσι εμφανίστηκε ότι ήταν, διότι υπάρχουν και οι δύσπιστοι που θεωρούν ότι επρόκειτο για επικοινωνιακά τερτίπια. Εν πάση περιπτώσει, μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ με την Τράπεζα Κύπρου, η τελευταία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τα νέα τέλη και τις χρεώσεις.

Είχαν προηγηθεί δραματικές ατάκες του κ. Νεοφύτου για τις τράπεζες που σχεδίαζαν υπερχρεώσεις. «Δεν θέλουν την φτωχολογιά. Δεν θέλουν να εξυπηρετούν τον φτωχό και τον μικρομεσαίο», είχε δηλώσει οργισμένος ο Φούλης, ο οποίος, περισσότερο από κάθε άλλον πολιτικό, κάνει εσχάτως εντυπωσιακές εμφανίσεις ως «Νίκος Ξανθόπουλος», παιδί του λαού. Ο Φούλης είχε προειδοποιήσει ταυτόχρονα τις τράπεζες να αποσύρουν τις αποφάσεις τους, αλλιώς «δεν θα τους επιτρέψουμε ποτέ να τις εφαρμόσουν».

Για να λέμε την αλήθεια, κανονικά, είναι οι πελάτες που θα έπρεπε να χρεώνουν τις τράπεζες σε κάθε συναλλαγή, όχι το αντίθετο. Ειδικότερα οι «κουρεμένοι» πελάτες, οι κάτοχοι αξιογράφων, αλλά και γενικότερα όλοι οι φορολογούμενοι που έβαλαν λεφτά από την τσέπη τους για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα.

Επί του παρόντος μπήκε φρένο στην αύξηση των χρεώσεων, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Μπορεί κάποια στιγμή να μας ζητήσουν να πληρώνουμε... και είσοδο για να μπούμε σε τράπεζα, όπως στο θέατρο...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ