Με την λάθος συνταγή ξανά στο μαγειρείο Βερολίνου

ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ στην λάθος συνταγή, γλύκισμα δεν πρόκειται να φτιάξεις...

Και αν αυτό ισχύει και το γνωρίζουν ακόμη και οι μαθητευόμενοι αρχάριοι σε όλες τις κουζίνες και σε όλα τα μαγειρεία από καταβολής μαγειρεύοντος κόσμου, ισχύει κατ’ αναλογίαν πολλαπλασίως στην, επί μισό αιώνα διακεκριμένων αποτυχιών, κουζίνα του Κυπριακού.

- Με την γνωστότατη σε όλους «λάθος συνταγή λύσης».

- Και τα επικίνδυνα για την υγεία σαπισμένα συστατικά υλικά της.

ΑΥΤΟ το στοιχείο προδικάζει με βεβαιότητα και το νέο - για τον κάδο των σκουπιδιών προς ανακύκλωση - μαγείρευμα που θα επιχειρήσουν αύριο Δευτέρα, 25η Νοεμβρίου 2019 στην... κουζίνα του Βερολίνου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον επικεφαλής του παράνομου κατοχικού ψευδοκράτους της Τουρκίας - Κατακτητή στα βόρεια ελληνικά εδάφη της Κύπρου, Μουσταφά Ακιντζί, υπό την αιγίδα του Πορτογάλου Γενικού Γραμματέως του ΟΗΕ, Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες.

Η «λάθος συνταγή λύσης», εκπονηθείσα παλαιόθεν, από πιστοποιημένους αρχιμάγειρες – σεφ και διδάκτορες προφεσόρους παντός είδους επινοήσεων με συστατικά υλικά κατάλληλα μόνο για παραγωγή και αναπαραγωγή τού Διαίρει και Βασίλευε στο διηνεκές – τους δολιότερους του δηλητηριώδους βρετανικού Φόρεϊν Όφεως -, αποδείχθηκε στην πράξη, κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι δεκαετιών, ό,τι ακριβώς προδίκαζαν τα υλικά της: Ένα δηλητηριώδες για τον κυπριακό λαό σκεύασμα...

ΟΣΕΣ προσπάθειες κι αν μεθοδεύτηκαν, επί τόσες δεκαετίες, από τόσους αναρίθμητους επιτήδειους, ώστε το δηλητηριασμένο μαγείρευμα να εκληφθεί από τον λαό ως λύση-γλύκισμα, φέρουσα μάλιστα και το όνομα του εκάστοτε διαδοχικού Γενικού Γραμματέως του ΟΗΕ, απέτυχαν παταγωδώς:

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ονομαστικά της μισού αιώνα διαδρομής της «λάθος συνταγής»: Από τις Βολιδοσκοπήσεις Βάλντχαϊμ, τους Δείκτες Γκουεγιάρ, τη Δέσμη Γκάλι, το Σχέδιο Ανάν ώς το Πλαίσιο Γκουτέρες, με τα ίδια, πάντα, επικινδύνως φαρμακωμένα υλικά - συστατικά στοιχεία.

ΜΟΛΙΣ προ ολίγων ημερών, εγκύρως διενεργηθείσα δημοσκόπηση, έδειξε ξανά ότι αυτή η «λάθος συνταγή λύσης» απορρίπτεται, εκ προοιμίου, από τον ήδη αποκτήσαντα επαρκείς προς τούτο ικανότητες, γευσιγνώστη, πλέον, κυπριακό λαό. Ο οποίος, όταν άπαξ κλήθηκε ν’ αποφανθεί με Δημοψήφισμα το 2004, για την εν λόγω συνταγή λύσης ονόματι Σχέδιο Ανάν, την απέρριψε με ποσοστό 76%.

ΩΣΤΟΣΟ, ο ίδιος λαός, αποτυγχάνει έως τώρα ν’ αναδείξει ικανότερους για άλλες συνταγές λύσης ηγέτες του. Αποτυγχάνει, συνάμα, να πείσει ή να δελεάσει ή να εξαναγκάσει τους όποιους ο ίδιος εκλέγει ως ηγέτες του, ώστε να επινοήσουν τις καταλληλότερες και προσφορότερες υπό τις περιστάσεις (και μετά από τόσων δεκαετιών θητείες - εμπειρίες - γνώσεις συσσωρευμένης σοφίας) συνταγές της ορθότερης και από την πλειοψηφία αποδεκτής λύσης.

- Αποτέλεσμα τούτου: Ένας φαύλος κύκλος, μόνιμης ανακύκλωσης των αποτυχιών.

- Με χειρότερες κιόλας τις... υπερήφανες κομματικές και πολιτειακές διακηρύξεις περί «διαχρονικής εμμονής στις αρχές και στο πλαίσιο λύσης που ορίζουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ και οι συμπεφωνημένες συγκλίσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων», μπλα-μπλα-μπλα, κολλημένοι αθεράπευτα στην ίδια πάντα σαπίλα της «λάθος συνταγής λύσης».

ΚΑΙ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ενώ γνωρίζουν - το έμαθαν ακόμη και οι... πέτρες τόσα χρόνια - ότι όλες αυτές οι διαδικασίες (μεθοδεύσεις) των «διακοινοτικών συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», στα ίδια πάντα μαγειρεία, με τις ίδιες πάντα βρετανικής επινόησης συνταγές αποτυχίας,

- ΠΕΤΥΧΑΝ, αυτές οι διαδικασίες, να ευνοούν επί 45 χρόνια τη διαιώνιση και εμπέδωση και αποδοχή, εν τέλει, εμπράκτως της κατοχικής διχοτόμησης που επέβαλε με τη βία της στρατιωτικής πολεμικής εισβολής επί του εδάφους και επιβολής επί των Ηττημένων Μυαλών ο Αττίλας,

- ΠΕΤΥΧΑΝ να επιτρέπουν στην Τουρκία - Κατακτητή, ατιμώρητη και ανεμπόδιστη να επεκτείνει προς ολοκλήρωση την εθνοκάθαρση, δημογραφική, εποικιστική τουρκοποίηση και ισλαμοποίηση των σκλαβωμένων από τον Αττίλα εδαφών της Κύπρου,

- ΠΕΤΥΧΑΝ και να σχεδιάζει, με αυξημένη την αυτοπεποίθησή της, η Τουρκία και με βάσιμες τις προσδοκίες επιτυχίας της, την στρατηγική της, για την... συμφωνημένη εν τέλει επιβολή τουρκικού ελέγχου εφ’ ολοκλήρου της νήσου.

- ΔΙΟΤΙ, αυτό προδικάζει, ανέκαθεν, έως τώρα, και τίποτε διαφορετικό, η ίδια πάντα «συνταγή λύσης».

ΑΣΦΑΛΗΣ, λοιπόν, πρόβλεψη, με όλα αυτά ως αναλλοίωτα δεδομένα δεκαετιών, για το αυριανό μαγειρείο στο Βερολίνο:

Ο ίδιος και αναλλοίωτος φαύλος κύκλος.