Παραπολιτικά

Καλά πληροφορημένοι

Ποιο κατασκοπευτικό βαν και πράσινα άλογα; Το ΑΚΕΛ έχει πολύ πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους συλλογής πληροφοριών. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα του βαν. Το ΑΚΕΛ, με τα ερωτήματα που έθεσε, έδειξε να γνωρίζει πάρα πολλά για την υπόθεση. «Ξέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία λέμε δημόσια», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Ο κ. Κυπριανού μιλούσε με τη σιγουριά ανθρώπου που γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με το βαν του Ισραηλινού πρώην κατασκόπου. Θα περιμένουμε εναγωνίως να μας τα αποκαλύψει, εάν δεν τον ικανοποιήσουν οι απαντήσεις της Κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, περιμένουμε να μας αποκαλύψει και τη φερόμενη διαπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον «Κυπραίο» Σαουδάραβα κάτοχο τζετ, αφού το ΑΚΕΛ φαίνεται να κατέχει και εδώ τις δικές του πληροφορίες.

Αλλά η πιο εντυπωσιακή πληροφοριακή παρέμβαση του Άντρου Κυπριανού είναι στις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού. Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις ότι η αυριανή Τριμερής του Βερολίνου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, ο ηγέτης της Αριστεράς δήλωσε ότι «οι πληροφορίες οι οποίες έρχονται από διάφορες πλευρές λένε ότι αυτή η συνάντηση ενδεχομένως να έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό,τι κάποιος θα περίμενε».

Δεν μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά, ούτως ή άλλως, τα μακρά κοντά εγινήκαν. Αύριο θα ξέρουμε, αν το Βερολίνο θα φέρει έξοδο από το αδιέξοδο, ή αν θα μας μείνουν... τα έξοδα, όπως είπε και ο Νίκαρος.

ΜΠΟΞΕΡ