Το τουρκικό αφήγημα στον ΟΗΕ για το 1963-1974

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ που το τουρκικό κράτος γιόρταζε τα 96α γενέθλιά του, την παρελθούσα Τρίτη, 29η Οκτωβρίου 2019, μία απόφαση - αντι-τουρκικός κόλαφος - της Βουλής των ΗΠΑ περί Αναγνωρίσεως της Αρμενικής Γενοκτονίας, υπενθύμισε το γεγονός ότι:

- Το σύγχρονο, από το 1923, τουρκικό κράτος, ονόματι Türkiye Cumhuriyeti, συγκροτήθηκε επί των καταληφθέντων μικρασιατικών εδαφών και των πτωμάτων εκατομμυρίων σφαγιασθέντων γηγενών ανθρώπων, Αρμενίων και Ελλήνων.

- Τους οποίους εξολόθρευσε διατεταγμένα και παρατεταμένα, με συστηματικές γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις, το καθεστώς πρώτα των Νεοτούρκων και αμέσως κατόπιν των Κεμαλιστών, παίρνοντας τη σκυτάλη σφαγών από τον αιμοσταγή 35ο Σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ Β΄ της διαλυθείσας μετά την ήττα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914 -1918) Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ πριν από την απόφαση της Βουλής των ΗΠΑ για την Αρμενική Γενοκτονία, στις 9 Οκτωβρίου 2019, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, Φεριντούν Σινιρλίογλου, κατέθεσε επιστολή στον ΟΗΕ, διά της οποίας εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελλήνων Κυπρίων ότι: «Το 1963 εκδίωξαν τους Τουρκοκύπριους από τα σπίτια τους και τα θεσμικά όργανα και, από το 1963 έως το 1974, πραγματοποίησαν ένοπλη εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι έπρεπε να ζήσουν σε θύλακες υπό πολιορκία που αντιστοιχούσαν στο 3% της επιφάνειας του νησιού»...

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το γνωστό ανέκαθεν, μεθοδικά ψευδές, τουρκικό αφήγημα προπαγάνδας, κάτω από το πέπλο του οποίου, η Τουρκία σχεδίασε από το 1956-1957 και εφαρμόζει έκτοτε επίμονα, υπομονετικά, κλιμακωτά κι αταλάντευτα, το Επιτελικό Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου, αξιοποιώντας ως στρατηγικό προγεφύρωμα στο νησί την τουρκοκυπριακή μειονότητα του 18%, αφ’ ότου οι Βρετανοί Αποικιοκράτες ζήτησαν τη συμβολή της Άγκυρας για ν’ αποκρούσουν τον αντιαποικιακό αγώνα της Κύπρου του 1955-1959.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι, ώστε να μη λησμονείται ποτέ, ότι το κληρονομικό «DNA» στα τουρκικά κρατικά γονίδια περιέχει ανέκαθεν και το «εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια» και το μεθοδικότερον «είπεν ο γάδαρος του πετεινού κεφάλα». Όπως και τη χρήση διαρκώς των ίδιων περίπου, επιτυχώς δοκιμασμένων, προβοκατορικών ενεργειών:

- Όταν τον Αύγουστο 1955 η βρετανική κυβέρνηση, σέρνοντας δολίως την ακέφαλη ελληνική κυβέρνηση στην παγίδα της Τριμερούς του Λονδίνου με την Τουρκία, για το Κυπριακό, προκειμένου ν’ αποκρούσει την αρξάμενη από 1η Απριλίου 1955 κυπριακή επανάσταση, η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία είχαν ήδη έτοιμο και το αφήγημά τους.

- Κατήγγειλαν προκαταβολικά μάλιστα από 13 Αυγούστου 1955, με δράστη τον Φαζίλ Κιουτσούκ, ότι, το τότε προετοιμαζόμενο από το ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, εναντίον της Τριμερούς του Λονδίνου, συλλαλητήριο της 28ης Αυγούστου 1955 θα ήταν η... αρχή της γενοκτονίας της τουρκικής μειονότητας στην Κύπρο.

- Εννέα μέρες αργότερα, 6η και 7η Σεπτεμβρίου 1955, το τουρκικό κράτος οργάνωσε και διέπραξε το πογκρόμ καταστροφής της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως, τα γνωστά έκτοτε Σεπτεμβριανά, με αφορμή έκρηξη βόμβας στο «σπίτι Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη», έκρηξη που προκάλεσαν μυστικά Τούρκοι διατεταγμένοι πράκτορες.

- Βόμβα δικών τους πρακτόρων εξερράγη και στο τουρκικό προξενικό γραφείο στην τουρκική συνοικία της Λευκωσίας 7 Ιουνίου 1958, την οποίαν απέδωσαν ψευδώς στην ΕΟΚΑ και κινητοποίησαν βαρβαρικούς τουρκικούς όχλους και ένοπλους Τούρκους τρομοκράτες της ΤΜΤ σε αιματηρές επιθέσεις (σφαγή Κοντεμενιωτών στο Κιόνελι), εναντίον των Ελλήνων αμάχων της Κύπρου.

- Με την ίδια τουρκική μεθοδικότητα, οι ίδιοι της ΤΜΤ ανατίναξαν και τα μουσουλμανικά τεμένη Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ στη Λευκωσία 25η Μαρτίου 1962, προετοιμάζοντας το κλίμα για την εκτόξευση της ένοπλης Τουρκανταρσίας του 1963-1964. Το ομολόγησε υπερηφάνως και δημόσια, σε τουρκική τηλεόραση το 2010, ο υπηρετήσας το 1962 στην Κύπρο Τούρκος στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου.

ΟΜΩΣ, η πιο έγκαιρη και έγκυρη αποκάλυψη και καταγγελία των τουρκικών μεθοδεύσεων, καθώς και η σημαντικότερη κατάρριψη του τουρκικού αφηγήματος, εν τω γίγνεσθαι, από ηρωικούς αντι-καθεστωτικούς Τούρκους της Κύπρου προέκυψε:

- 1 - Οι δολοφονηθέντες 23 Απριλίου 1962 από την ΤΜΤ Τουρκοκύπριοι αντι-ντενκτασικοί δημοσιογράφοι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουζαφέρ Γκουρκάν.

- 2 - Ο δολοφονηθείς από την ΤΜΤ 11 Απριλίου 1965 Τουρκοκύπριος αριστερός συνδικαλιστής και μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Ντερβίς Αλί Καβάζογλου.

- 3 - Οι γενναίοι Τουρκοκύπριοι Ιμπραχίμ Αζίζ και Νουρεττίν Σεφέρογλου της Πατριωτικής Οργάνωσης Τούρκων Κυπρίων που εξέδωσαν το 1965 την καταπελτική για τις μεθοδεύσεις Τουκίας - ΤΜΤ έκδοση «Θύματα Φασιστικής Τρομοκρατίας».

- 4 - Οι πολύ καταπελτικότερες επιστολές προς τον ΟΗΕ της ίδιας εποχής, οι ανακοινώσεις, οι συνεντεύξεις και η δράση του Τουρκοκύπριου πολιτευτή, ιατρού Ιχσάν Αλί, για τη δολοφονία του οποίου είχαν δώσει όρκο οι εκατόν συν ένας τρομοκράτες της ΤΜΤ.

- 5 - Η αποκάλυψη από τον Τούρκο δημοσιογράφο Αχμέτ Μπαράν ότι, ο Τούρκος ταγματάρχης Νιχάτ Ιλχάν, ιατρός της ΤΟΥΡΔΥΚ, ήταν ο δολοφόνος της συζύγου του και των τριών παιδιών τους στην μπανιέρα του σπιτιού τους στην τουρκική συνοικία της Λευκωσίας, δολοφονία την οποία η ΤΜΤ και η Τουρκία, σ’ ένα διεθνές όργιο προπαγάνδας, απέδωσαν στην βαρβαρότητα των Ελλήνων Κυπρίων και του «αιμοσταγούς παπά», Προέδρου Μακαρίου κατά την Τουρκανταρσία του 1963-64. Αποκάλυψη που τεκμηρίωσε στο βιβλίο του «Εξ Ανατολών» ο δημοσιογράφος Κώστας Γενάρης.

- 6 - Τα καθημερινά σχεδόν δημοσιεύματα - ρεπορτάζ όλων των ε/κ εφημερίδων του 1964 ότι η τουρκική τρομοκρατική ΤΜΤ με τη βία, με δολοφονίες και με απειλές θανάτωσης, εξανάγκασε τους Τουρκοκυπρίους των μεικτών χωριών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν στους ελεγχόμενους από την ΤΜΤ και την ΤΟΥΡΔΥΚ τουρκικούς θύλακες.

ΟΛ’ ΑΥΤΑ και πλήθος άλλα θα έπρεπε, έκτοτε και πάντοτε, ν’ αποτελούν συντριπτικά βέλη στη φαρέτρα των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, για τη διαρκή απόκρουση και κατάρριψη του ανθελληνικού αφηγήματος του τουρκικού κράτους και των παπαγάλων της τουρκικής προπαγάνδας στον ΟΗΕ και παντού.

ΑΝΤΙ ΤΟΥΤΟΥ, ιδίως από το 2002, οπότε άρχισαν οι μεθοδεύσεις επιβολής της «λύσης Ανάν» στην Κύπρο, οργίασαν και οι επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου ώστε να πεισθούν ότι είναι συλλογικά ένοχοι για την καταπίεση των Τουρκοκυπρίων, για την εξόντωση Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με το αφήγημα που υιοθετήθηκε έκτοτε ότι, «εκάμαμεν τζιαι μεις πολλά». Απάντηση της κυπριακής Κυβέρνησης στον ΟΗΕ για το αφήγημα της επιστολής Φεριντούν Σινιρλίογλου, δεν είδαμε ακόμη...