Η λαίλαπα της παράνομης μετανάστευσης

«Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί μια μεθοδευμένη κατάσταση το τελευταίο διάστημα με τα ίδια τα όργανα του ψευδοκράτους να δρουν πλέον ως διακινητές».

Η πιο πάνω δήλωση δεν προέρχεται από κάποια θεωρία συνωμοσίας, ούτε από κάποιο κόμμα το οποίο εκφράζει θέσεις κατά της παράνομης μετανάστευσης. Τα πιο πάνω λόγια ανήκουν στον Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Πετρίδη, που εδώ και κάποιους μήνες έκανε μία σοβαρότατη αποκάλυψη που θα έπρεπε να ταρακουνήσει το Κράτος και να οδηγήσει την Κυβέρνηση στην άμεση λήψη μέτρων.

Για μία ακόμη φορά, όμως, το καμπανάκι του κινδύνου δεν λειτούργησε ευεργετικά για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία κίνηση περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης, με τον τουρκικό σχεδιασμό για μουσουλμανοποίηση της Κύπρου να προχωρεί κανονικά.

Ένα πρόβλημα που χρονολογείται και… στοιχίζει

Το ΕΛΑΜ από το 2009 είχε θίξει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και όλοι θυμούνται τη μεγάλη αντίδραση του συνόλου των πολιτικών κομμάτων στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κίνημά μας. Μερικά χρόνια αργότερα, βουλευτές και κόμματα ήρθαν στα λόγια μας εκφράζοντας τη θέση πως δεν μπορεί η ημικατεχόμενη Κύπρος των 500.000 χιλιάδων να γίνει «αποθήκη» ανθρώπινων ψυχών της Ευρώπης.

Βέβαια, τα λόγια από τις πράξεις απέχουν. Κανένα κόμμα, πλην του Κινήματός μας, δεν καταψήφισε τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν τους παράνομους μετανάστες. Και αυτά τα κονδύλια δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μου - όπως σε μία εκπομπή στο παρελθόν υπονοήθηκε - αλλά υπαρκτά ποσά, τα οποία πληρώνει ο Κύπριος φορολογούμενος. Τις τελευταίες ημέρες ανακοινώθηκε ότι στον προϋπολογισμό του 2020 για το Υπουργείο Εσωτερικών προβλέπονται κάποια εκατομμύρια που αφορούν τη συντήρηση των κέντρων φιλοξενίας καθώς και για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου, το οποίο προγραμματιζόταν για το Ζύγι.

Χώρα Καταγωγής: Εμπόλεμη;

Η εύκολη απάντηση στις αιτίες της μετανάστευσης είναι ο πόλεμος. Πόσο εμπόλεμες ζώνες όμως είναι οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι παράνομοι μετανάστες που κατακλύζουν την Κύπρο; Πριν από την τουρκική εισβολή στη Συρία, η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου προς τα ευρωπαϊκά κράτη πως όσοι παρουσιάζονται πλέον ως «πολιτικοί πρόσφυγες» δεν είναι τίποτα περισσότερο από τρομοκράτες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μεγάλο μέρος των παράνομων μεταναστών στην Κύπρο προέρχεται από την Ινδία και το Πακιστάν. Οι χώρες αυτές όχι μόνο δεν είναι αποδομημένες, αλλά αποτελούν ισχυρές δυνάμεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Η Ινδία διαθέτει στο οπλοστάσιό της πυρηνικά όπλα, ενώ τρέχει παράλληλα διαστημικό πρόγραμμα. Το ίδιο και το Πακιστάν, το οποίο αποτελεί πυρηνική δύναμη και με εξελιγμένα προγράμματα στρατιωτικής βιομηχανίας.

Εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής

Το ΕΛΑΜ πρότεινε αρκετές φορές τον σχεδιασμό και την εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία θα διασφαλίζει τη βιολογική επιβίωση του Λαού μας. Δυστυχώς, όμως, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση - πλην ΕΛΑΜ - κλείνουν τα μάτια τους μπροστά σε ένα φαινόμενο που απειλεί τον κοινωνικό ιστό της Πατρίδας μας, υπό τον φόβο να μην τους αποκαλέσουν «ρατσιστές». Άλλωστε το ΑΚΕΛ απέδειξε πως βρίσκεται στη γωνιά και περιμένει κάθε κίνηση για να στρέψει τα πυρά του.

Μπροστά στη λαίλαπα της παράνομης μετανάστευσης η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να πάρει τις αποφάσεις της και να διαλέξει την πολιτική που θα ακολουθήσει. Την ίδια ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες σφραγίζουν τα σύνορά τους, η Κύπρος αποτελεί ξέφραγο αμπέλι. Ζητήσαμε και ζητούμε το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, την αυστηρή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας και της γραμμής αντιπαράταξης, καθώς και την απλοποίηση των διαδικασιών και ελέγχων για τις αιτήσεις που δέχεται η Κύπρος.

Πρώτιστος στόχος του ΕΛΑΜ είναι η επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και αυτό θα επέλθει μόνο με ρηξικέλευθες πολιτικές, που καμία σχέση δεν θα έχουν με τη σημερινή κατάσταση. Αυτή είναι η πολιτική μας τοποθέτηση, αυτό επιτάσσει η ιδεολογία μας. Στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή και αυτού του μείζονος ζητήματος, όχι γιατί μισούμε αυτούς που έρχονται αλλά γιατί νιώθουμε το χρέος και την ευθύνη προς την ιστορία μας να διαφυλάξουμε τις αξίες και τις παραδόσεις της Πατρίδας μας.

*Πρόεδρος ΕΛΑΜ, Βουλευτής Λευκωσίας