Επιχειρείν

LIFE-TROODOS 2017-2020: Στην τελική ευθεία

Το έργο iLIFE-TROODOS ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, με συνολικό προϋπολογισμό €1.313,826 και κατά 60% συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάδοχος φορέας και συντονιστής του Έργου είναι το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με συνεργαζόμενους φορείς το Τμήμα Περιβάλλοντος, τη Μονάδα Διατήρησης της Φύσης του Frederick University και την εταιρεία Contact Advertising Agency Ltd. Σχεδόν δύο έτη μετά την έναρξή του, το Έργο περήφανα αναφέρει ότι, μεταξύ άλλων: Υλοποίησε τρεις εκστρατείες ενημέρωσης στα ΜΜΕ. Δημιούργησε δύο εφαρμογές για έξυπνες συσκευές, διαθέσιμες σε Android και iOS: 1. «Troodos National Forest Park», ίσως ο καλύτερος οδηγός για να επισκεφθείτε και να απολαύσετε το Τρόοδος. 2. «iLIFE-TROODOS Treasure hunt», η απόλυτη εφαρμογή για κυνήγι θησαυρού στο Τρόοδος.

Διοργάνωσε σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λευκωσίας) Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Τρόοδος, είναι στη φύση μας».

Εγκατέστησε ένα σημείο πληροφόρησης, στα Πλατάνια και ολοκληρώνεται σύντομα ακόμα ένα στην Πλατεία Τροόδους. Τροποποίησε τον εκδρομικό χώρο «Λιβάδι του Πασσιά», ώστε να καταστεί προσβάσιμος από άτομα με προβλήματα κίνησης.

Τοποθέτησε τέσσερεις πινακίδες πληροφόρησης στις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους. Οργάνωσε εργαστήρια πληροφόρησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων με τους φορείς χάραξης πολιτικής και με την τουριστική βιομηχανία. Τέλος, αναφέρεται ότι, μέσα από μια καλά οργανωμένη εκστρατεία ενημέρωσης, αναμένεται ότι το Έργο θα προσεγγίσει το 90% των Κυπρίων πολιτών και το 25% των τουριστών, δεδομένου ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέπτονται την Κύπρο κάθε χρόνο.