Παραπολιτικά

Οι μεταρρυθμίσεις και οι... ελιές του Αβέρωφ

Εντατικά προσπαθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με προσωπικές επαφές, να πείσει τους πολιτικούς ηγέτες για την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και ο εκσυγχρονισμός σε διάφορους τομείς.

Ο Αβέρωφ, όμως, είχε μια πολύ πιο πρωτότυπη μέθοδο για να καταδείξει τη σημασία του εκσυγχρονισμού. Όχι, βεβαίως, της κρατικής υπηρεσίας, αλλά της γεωργίας, στέλνοντας όμως ανάλογα μηνύματα και για τους άλλους τομείς. Ανέβηκε, που λέτε, σε ένα... γιγαντιαίο γεωργικό μηχάνημα για το μάζεμα των ελιών και το οδήγησε επιτυχώς ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, μαζεύοντας τον καρπό. Παλαιότερα τον είχαμε δει πάνω σε γεωργικό ελκυστήρα να μαζεύει κολοκάσι, αλλά ομολογώ ότι η εμφάνισή του στο τιμόνι του ελαιοσυλλεκτικού μηχανήματος ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακή.

Η ενέργειά του αυτή είχε ως στόχο να καταδείξει ότι ο εκσυγχρονισμός είναι απαραίτητος και στον γεωργικό τομέα. «Οι γεωργοί μας, για να αυξήσουν το εισόδημά τους, πρέπει σε όλα τα στάδια, μέσα από τον εκσυγχρονισμό, να χρησιμοποιούν και τα αυτοματοποιημένα συστήματα», υπέδειξε. Και έδωσε ως παράδειγμα το υπερσύγχρονο μηχάνημα που μόλις είχε οδηγήσει και με το οποίο η συγκομιδή ελιών γίνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Είναι βέβαιο ότι, με τη σχετική εμπειρία που απεκόμισε στον ελαιώνα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα ασκήσει την επιρροή του στη Βουλή, για να πείσει τους συναδέλφους του ότι είναι επιβεβλημένες οι μεταρρυθμίσεις, γενικώς.

Να δείτε που και αυτήν τη φορά ο Φούλης θα βγει από πάνω σαν το... λάδι.

ΜΠΟΞΕΡ